Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το οικονομικό «θαύμα» MADE-IN-GREECE της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές.
Από αυτά:
· Το 10% ( 74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% ( 296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% ( 370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.
Δεν είναι κι άσχημα!

Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο.
Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.
(σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)

Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.

πές το ψέμματα...


Τα οφέλη της Ελληνικής γλώσσης

Ο Παναγιώτης Μητροπέτρος,διευθυντης λυκείου του Κερατσινίου, μιλάει για τα οφέλη της Ελληνικής γλώσσης.

Μυθιστόρημα αχαλίνωτης πραγματικότητας

Μα, γίνονται αυτά τα πράγματα στην πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ελλάδα;

2012μ.Χ. Κάπου στα Βαλκάνια...Ορεινά. Μπροστά στην πύλη κάποιας φυλακής υψίστης ασφαλείας. Σωφρονιστικό κατάστημα εγκλεισμού βαρυποινιτών καταδικασμένων για φόνο. Ένα στρατιωτικό φορτηγό σταματάει μπροστά στην πύλη. Δύο ένστολοι με φόρμες παραλλαγής κατεβαίνουν από το όχημα και περνάνε την πύλη. Ένας ένοπλος αστυνομικός τους οδηγεί στο εσωτερικό της φυλακής κι από εκεί σε κάποια υπόγεια αίθουσα.
Εκεί ήδη έχουν φέρει είκοσι κρατούμενους και τους φρουρούν πέντε δεσμοφύλακες με καλάσνικωφ.
«Βγάλτε τους τις χειροπέδες», διατάζει ο ένας επισκέπτης.
«Μα…», κάνει να διαμαρτυρηθεί ο αρχιφύλακας.
«Άκουσες τον κύριο Λοχαγό Αρχιφύλακα», έκανε απότομα ο δεύτερος επισκέπτης.
Ο Αρχιφύλακας υπάκουσε. Είχε αυστηρές εντολές να εκτελέσει κάθε εντολή του «επισκέπτη». Ελευθέρωσε τον πρώτο κρατούμενο και του έδωσε τα κλειδιά να ελευθερώσει και τους υπόλοιπους. «Σας δίνεται η ευκαιρία να ζήσετε ελεύθεροι, να έχετε ένα καλό εισόδημα και να υπηρετήσετε έναν ιερό σκοπό για την πατρίδα σας. Μην την χάσετε», είπε λιτά ο Λοχαγός.
«Και τι μας εμποδίζει μόλις βγούμε από εδώ να σας πάρουμε τα κεφάλια και να εξαφανιστούμε; Ποιος σου είπε ότι δεν ανήκουμε ήδη σε μια ανώτερη Οργάνωση από τη δική σου καραβανά; Όταν εγώ πολεμούσα στη Βοσνία και στο Κόσοβο εσύ ήσουν μωρό ακόμη», είπε προκλητικά ένας γιγαντόσωμος γκριζομάλλης κρατούμενος που κατά τα φαινόμενα είχε «αρχηγική» θέση ανάμεσα στους κρατουμένους. Ταυτόχρονα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον «κοντύτερό» του Λοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων και τον κοιτούσε προκλητικά αφ’ υψηλού.
Ο Λοχαγός τίναξε με δύναμη το χέρι του στο λαιμό του κρατουμένου σπάζοντάς του τον λάρυγγα. 
Ο κρατούμενος τινάχτηκε πίσω έκπληκτος και σωριάστηκε στο πάτωμα όπου άρχισε να σφαδάζει από την ασφυξία. Σταδιακά, τα μάτια του γυρίσανε προς τα πίσω κι αφού τρεμούλιασαν για λίγο ακόμη τα πόδια του, ξεψύχισε.

enikos.gr: Δελαστικ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πρωτοβουλία 7 Ιστολογίων: Με την αγάπη μας... προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε έναν νέο άνθρωπο

Πληροφορηθήκαμε ότι τον Οκτώβριο του 2011, μετά από ένα τροχαίο, o 25χρονος Π.Π. από την Αλεξανδρούπολη έχασε τα δυο του πόδια.
Από την πρώτη στιγμή στάθηκαν με διάκριση δίπλα του ο ιερέας και οι πιστοί της ενορίας του, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απελού Αλεξανδρούπολης.
Μετά την αποκατάσταση των ιατρικών προβλημάτων, έπρεπε να ετοιμαστεί ένα σπίτι που να επιτρέπει να ζήσει μέσα ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Πέρασαν 6 περίπου μήνες .. μαζεύτηκαν τα 32.000 από τα 38.000 ευρώ που χρειάστηκαν για την ανακατασκευή του σπιτιού και οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Τα 20.000 ευρώ τα πρόσφερε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (χωρίς να προβάλει πουθενά την στήριξή της).
Τα υπόλοιπα 12.000 τα πρόσφεραν ενορίτες και πιστοί από την Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει όμως ένα υπόλοιπο 6000 περίπου ευρώ που εκρεμεί.
Οι ίδιοι ενορίτες έδωσαν και ξανάδωσαν χρήματα.
Τώρα έφτασε η δική μας σειρά για να καλύψουμε το υπόλοιπο ποσό.

Ο καθένας μας ας δώσει ότι μπορεί. 5, 10, 20, 50 ευρώ.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 να έχουν εξοφληθεί όλα τα έξοδα.

Τα Ιστολόγια (με αλφαβητική σειρά) :
με κοινή μας πρωτοβουλία, αποφασίζουμε να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια και να στηρίξουμε από κοινού την συγκέντρωση των υπόλοιπων χρημάτων.
Ας καταθέσει ο καθένας μας ότι ποσό μπορεί στην:

Ανοιχτή επιστολή Σταύρου Ξαρχάκου και Γιώργου Κοντογιώργη

Προς τους συμπολίτες μας

Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980. Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αφού η πολιτική τάξη εξάντλησε τα όριά της: ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει και μάλιστα να υπερβεί τον εαυτό της.

Δύο χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τη χώρα στο λάκκο των λεόντων, η πολιτική τάξη δεν έπραξε το παραμικρό όχι μόνο για να άρει τα αίτια της κρίσης, που στο σύνολό της δημιούργησε, αλλά και για να δείξει την παραμικρή διάθεση μεταμέλειας και αλλαγής πορείας. Διαγκωνίζεται πάνω στα συντρίμμια της χώρας για να υφαρπάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση με ψευδή διλήμματα του τύπου "μνημόνιο ή χρεωκοπία", "ευρώ ή δραχμή", "σταθερότητα ή ακυβερνησία", ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι η χώρα δεν θα αποφύγει ούτε τη χρεωκοπία ούτε ίσως την επάνοδο στη δραχμή, εάν δεν αρθούν τα αίτια της κρίσης.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Θράκη: Με τη στήριξη Χαράς Νικοπούλου, Νίκου Λυγερού, Σαράντη Καργάκου κ.α., Ιδρύεται «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ» στην Κομοτηνή




Από την Αντιπαρακμή:
Δυστυχώς η Θράκη έρχεται στην επικαιρότητα μόνον μέσα από περιστατικά που μαρτυρούν το "ξεπούλημα". Όπως πχ το πρόσφατα "προσκύνημα" όλων σχεδόν των υποψηφίων Βουλευτών στον Τούρκο Πρόξενο, στον ψευτοΙμάμη και στους διάφορους παράνομους αυτοαποκαλούμενους "Τουρκικούς" Συλλόγους (δείτε σχετικά εδώ.) .
Ολόψυχα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους είχαν την παραπάνω πρωτοβουλία.
Καλούμαστε όλοι μας να στηρίξουμε την όμορφη και απαραίτητη αυτή προσπάθεια.

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση για την Θράκη μας.

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ»
είναι ένα «πνευματικό σχολείο», το οποίο συστήνεται μετά από πρωτοβουλία ανθρώπων του πνεύματος και επιστημόνων, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την ανάγκη για την κάλυψη του κενού που έχει δημιουργήσει η κρίση ηθών και αξιών, η οποία έχει επιφέρει και την οικονομική. Οικοδομείται, βάσει της ιδέας πως κάθε είδους προσωπική και εθνική κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την πνευματική αναγέννηση, τη νοητική αφύπνιση, την απόκτηση υγιούς πολιτικής συνείδησης και την εύρεση του μέτρου και της μεσότητος σε προσωπικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.
Η οικοδόμηση μίας ενωμένης και αρμονικής ελληνικής κοινωνίας, η ισχυροποίηση της πατρίδος μας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και η επαναφορά της στο διεθνές γίγνεσθαι προϋποθέτουν την άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Έθνους.

Το έμβλημα της σχολής παριστάνει την μεγάλη ηρωίδα της Θράκης, την Δόμνα Βιζβίζη, η οποία υποδέχεται σε μία «πνευματική» κιβωτό τα τέκνα του «χωροχρόνου» της πατρίδος μας.

Η σχολή απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από «5 έως 105 ετών» και το κύριο έργο της θα είναι καθημερινά μαθήματα σχολικής προετοιμασίας, επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες εντελώς δωρεάν, που στόχο θα έχουν την προώθηση της πανεπιστημονικής προσέγγισης του «σκέπτεσθαι ελληνικώς», της Ελληνικής Ιστορίας και των διαχρονικών και οικουμενικών αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, καθώς και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς σε κάθε Θρακιώτη που το έχει ανάγκη.

Θράκη: Φωτεινή εξαίρεση ο μουσουλμάνος υποψήφιος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ἰρφάν Μεμεταλῆ


Μειονοτικές ὑποψηφιότητες γιά τήν 6η Μαΐου 2012 - Τραγικές γιά τόν τόπο, ὅπως πάντα!

Κράτος καί παρακράτος: Στά ἄκρα οἱ δύο σοσιαλιστές (ΠαΣοΚ, ντέ!) βουλευτές Χατζησμάν καί Μάντατζη, δίπλα τους οἱ τουρκομουφτῆδες τῶν νομῶν τους Σερήφ – Μετέ καί στό κέντρο ὁ Πρόξενος Κομοτηνῆς Μ. Σάρνιτς καί ὁ πρόεδρος τοῦ ἰσλαμικοῦ ἱδρύματος IRCICA, Χαλίτ Ἐρέν.

Τα δύο κόμματα πού ρήμαξαν τη χώρα, κι ἐπιμένουν νά μᾶς… σώσουν, δέν ἔχουν μετακινηθεῖ καθόλου ἀπό τίς …παραδοσιακές προεκλογικές τους ἀθλιότητες. 



Ὁμοίως λοιπόν καί στήν ἐπιλογή τῶν μειονοτικῶν τους ὑποψηφίων στή Θράκη, ἐξακολουθοῦν νά κινοῦνται σέ μία ψηφοθηρική φρενίτιδα ἀδιάφορη για ὁποιοδήποτε ἐθνικό καί κοινωνικό συμφέρον.

Συνεχίζουν π.χ. νά ὑποχωροῦν στο τούρκικο αἴτημα γιά περισσότερους πλειονοτικούς ὑποψηφίους ἀπ’ ὅ,τι μειονοτικούς, ἀφοῦ οἱ τελευταῖοι δεν θέλουν μοίρασμα τῶν κουκιῶν τους καί προσπαθοῦν νά διασφαλίσουν πώς ἡ «ζημιά» θά γίνει μόνο στο χριστιανικό στοιχεῖο. 

Ἔτσι, ἀκόμα και στή Ροδόπη ὅπου ὁ πληθυσμός εἶναι μοιρασμένος στή μέση, οἱ χριστιανοί ὑποψήφιοι σέ κάθε ψηφοδέλτιο εἶναι 3 ἔναντι 2 μουσουλμάνων. Καί με δεδομένο πώς ὁ ἕνας μουσουλμάνος εἶναι πάντα… διακοσμητικός (ψάχνει νά βρεῖ τήν ψῆφο του), αὐτό τείνει νά καθιερωθεῖ καί στήν χριστιανική πλευρά. Μέ λίγα λόγια φτάσαμε στο σημεῖο νά ἐπιλέγει κάθε κόμμα ἕναν πραγματικό πλειονοτικό ὑποψήφιο σέ κάθε νομό, σέ μιά σιωπηλή κατάργηση τῆς δημοκρατίας!

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

...μετά τους νικάς!

Η είδηση:
Κατέστρεψαν περίπτερο των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Πήγαν να κάψουν περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιοι δε μπορούν να χωνέψουν ότι χάνουν το παιχνίδι και έχουν αλλοφρονήσει εντελώς. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να κάνουν, τους δείχνουν ότι ο ελληνικός λαλός άρχισε επιτέλους να καταλαβαίνει ποιό είναι το συμφέρον του. Δεν προξενεί έτσι έκπληξη, ότι άγνωστοι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, μετά τη νέα τρομακτική αποτυχία συγκέντρωσης του Ευαγ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ....


Οι άγνωστοι κατέστρεψαν διαφημιστικό υλικό και αφαίρεσαν ηλεκτρολογικά υλικά και εργαλεία, από το περίπτερο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τα ίδια είχαν συμβεί λίγο νωρίτερα σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προφανώς δεν τους αρέσουν οι πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα...Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στις πέντε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Ιατρίδη η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ηλείας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε για το συμβάν ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η φωτιά έσβησε μόνη της αφού προκάλεσε μικρές φθορές στην τέντα του περιπτέρου.
(Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr)


Και το σχόλιο, δια στόματος Μαχάτμα Γκάντι:
Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς!






Εθνικό χρέος και εθνική κυριαρχία


Λίγο πριν πάμε να ψηφίσουμε, μια ακόμα επανάληψη στο πώς το κρατικό (και εθνικό) χρέος δεν "προκύπτει", αλλά προσχεδιάζεται


Eκλογές 2009. Μία από τα ίδια και σήμερα!

Περιγραφή: cid:2.3292239615@web28702.mail.ir2.yahoo.com

«Αστικός μύθος» ο Κουκίδης;

Από μέιλ φίλου και αναγνώστου μας:

Φαίνεται πώς στην Ελλάδα όσες αλήθειες δεν προάγουν τις κατά περίπτωση συστημικές σκοπιμότητες, προτιμούμε να τις αναφέρουμε ως «Αστικούς Μύθους». Μια από αυτή είναι και η ιστορία του Κωνσταντίνου Κουκίδη. Υπάρχουν και άλλες: Κρυφό σχολειό, Κούγκι, Ζάλογγο, Παλαιών Πατρών Γερμανός, κλπ. Φυσικά ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε «Αστικός Μύθος» το πλήθος (υποτιθέμενο) των «Νεκρών του Πολυτεχνείου», αν και σύντομα προβλέπω πως και αυτό το θέμα θα εγερθή. 
Φυσικά και δεν βρισκόμουν εκεί ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος εκ των νυν ζώντων, για να πιστοποιήσω, όχι με τον λόγο και την μαρτυρία μου -δεν φαίνεται να έχουν αυτά πια καμιά εγκυρότητα- αλλά με φωτογραφίες και βίντεο, την αλήθεια των γεγονότων. Τι να κάνουμε; Ο Κ.Κουκίδης δεν είχε την πολυτέλεια να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό προτού πέσει στο κενό.
Όμως «ότι είναι θρύλος δεν μπορεί να είναι ψέμμα». Η συλλογική μνήμη σώζει την α-λήθεια εκ της λήθης, χιλιάδες χρόνια τώρα, δίχως φωτογραφίες και βίντεο. Το ζητείν τον τύπον των ήλων είναι μεν θεμιτό, όχι όμως και πάντα εφικτό. Γιαυτό και το «μακάριοι οι μη ειδότες και πιστεύσαντες», όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν αναλίσκονται σε σχολαστικιστικά αδιέξοδα, προτιμώντας την απλότητα της έντιμης μαρτυρίας και της εξ αυτής συλλογικής μνήμης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΙΣ.

σχετικά εδώ:
http://www.pare-dose.net/?p=2795

To Ζάλογγο, το Κούγκι, ο Πακιστανοί και ο Καρατζαφέρης...

Πώς ο "κωλοτούμπας" ασελγεί στην ιστορική μνήμη του Ελληνικού Έθνους:

Η Κατοχή και οι τιμημένες αυτοκτονίες, τότε και τώρα...



Ήταν σαν σήμερα, 27 Aπριλίου του 1941, όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ήταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.

Σήμερα, ποιος θυμάται τον Κουκίδη; Κανείς φυσικά. Και γιατί να τον θυμόμαστε; Επειδή πήγε και αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει την Ακρόπολη στο βάρβαρο κατακτητή; Αστεία πράγματα…

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

πω-πω συμφορά!!!

Eνοχλήθηκαν οι Τούρκοι επειδή ξαναγράψαμε το βιβλίο της Ιστορίας της 6ης τάξης Δημοτικού όπως έπρεπε και όχι όπως ήθελαν με το προηγούμενο εξωφρενικό της κ.Ρεπούση.Η Milliyet στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αναφέρει ότι στην Ελλάδα γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της 6ης τάξης Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως λέει, των εθνικιστών επειδή περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς. Το βιβλίο αυτό – εννοεί της κ. Ρεπούση – είχε αρχίσει να διδάσκεται το 2007, όμως στο βιβλίο αυτό τώρα υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη. Δηλ. θα μας ΄ηθελαν να γράψουμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός πήδαγε μόνος του στη θάλασσα ή ότι έπεφτε από μόνος του στις τουρκικές ξιφολόγχες για "προβοκάτσια".

Να θυμίσουμε ότι το νέο βιβλίο Ιστορίας- που ανακοινώθηκε χθες – έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου και είναι των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιακ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη. «Το νέο βιβλίο κάνει τον Έλληνα να αισθάνεται καλά που είναι Έλληνας» δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της συγγραφικής ομάδας, κ. Μηνάογλου.

ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ...

Καταστρόικα!

Σχεδόν υποχρεωτικό να το δει κανείς!

CATASTROIKA ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ από infowar

Για μια Ελλάδα των Ελλήνων

Η ανάγκη για ενότητα του πολιτικού κόσμου

Ξάνθη, 25 Απριλίου 2012
Γεώργιος Π. Παύλος, Αναπλ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Επείγει άμεσα να διασωθεί η εθνική μας ανεξαρτησία, το ελληνικό κράτος, η ελληνική δημοκρατία και ο ελληνικός λαός. Επείγει άμεσα να δημιουργηθεί ενιαίο εθνικό μέτωπο για να αναιρεθούν οι απεχθείς και δολοφονικοί όροι του Μνημονίου της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Επείγει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή καταστροφική κρίση. Τα αίτια αυτά είναι διεθνή αλλά και εθνικά, είναι υλικά αλλά και πνευματικά. Εμείς οι πανεπιστημιακοί και οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι έχουμε ευθύνη να τα κατανοήσουμε, να διαφωτίσουμε τον λαό και να αναγκάσουμε τους πολιτικούς να πράξουν το ορθό!

Είναι τραγικό και φαίνεται αναπόφευκτο ότι, χωρίς ενότητα όλων των ανεξάρτητων από οιεσδήποτε δεσμεύσεις και υγιώς σκεπτόμενων πολιτικών ανδρών και γυναικών, θα επαναληφθεί η ιστορία του 20ου αιώνα. Δηλαδή, η Ελλάδα θα υποστεί ενδεχομένως μια νέα «Μικρασιατική Καταστροφή», μια νέα «γερμανική κατοχή», ένα νέο «εμφύλιο πόλεμο» και μια νέου τύπου συγκαλυμμένη πολιτική δικτατορία, η οποία ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Οι Έλληνες πολιτικοί άνδρες, αρχηγοί ή απλοί υποψήφιοι όλων των ελληνικών κομμάτων, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον επερχόμενο πανικό του ελληνικού λαού και το επί θύραις κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό χάος. Κι αυτό θα συμβεί, εάν δεν ομονοήσουν σε ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο εναντίον του επαχθούς και δολοφονικού μνημονίου.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο χώρος της παιδείας είναι καλύτερα χωρίς τη Διαμαντοπούλου, λένε οι πρυτάνεις

Με μία σκληρή ανακοίνωση κατά της πρώην υπουργού Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου απαντούν οι πρυτάνεις στην υπουργό, η οποία σχολίασε τους πανεπιστημιακούς σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου των πρυτάνεων, τονίζεται: «Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κας Α. Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΙ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της. Λόγω της προεκλογικής περιόδου οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο ΥΠΔΒΜΘ μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτη αδιαφορία τόσο για τη συστηματική καταστροφή των ελληνικών πανεπιστημίων όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της Χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων πανεπιστημιακών. Η κα Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνική παιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

http://on-news.gr/2012/04/26/%CE%BF-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%89/

My name is Spyros and I am a M.........

Το μέγεθος της απήχησης και της επιτυχίας που είχε η εμφάνιση της δεσποινίδος Μουτσάτσου φαίνεται και από τις πολλές παρωδίες που ακολούθησαν. Μερικές ομολογουμένως πολύ πετυχημένες, ίσως πιο επιτυχημένες και από το ίδιο το αρχικό βίντεο... (όπως η παρακάτω)

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

24 Απριλίου, η επέτειος του «ΟΧΙ» του 2004

8 χρόνια πριν ο Κυπριακός Λαός διετράνωσε το ΟΧΙ ενάντια στα αρπακτικά της Νέας Τάξης.
Δεν υπέκυψε στις σιχαμερές απειλές των εδώ πρακτόρων στην Ελλάδα, αυτών που παρέλαβαν χώρα κυρίαρχη, και παρέδωσαν εξαθλιωμένη αποικία.
Μακάρι να φανούμε αντάξιοί του στις 6 Μαΐου 2012...

Ας θυμηθούμε τα μαλαματένια λόγια του Εθνάρχη:

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Όταν η χολέρα και η γάγγραινα αποκτούν όρχεις!


" sta @@ mou an pe8anan – autoktonisan – skwto8ikan"

Δύο βαρύτατα ατοπήματα ύβρεως διέπραξε ο εν λόγω σαπιοκέφαλος "πολιτευτής" του μεγάλου (απο)κόμματος:
1) Τόλμησε ο αρχιτρισάθλιος τολμητίας να περιφρονήσει τον Ελληνικό Λαό, αυτόν τον Ιερό Λαό, τον μαρτυρικό και πανάγιο, τον οποίον τάχθηκε να υπηρετεί. Τόλμησε να περιφρονήσει τον πόνο του και να αυθαδιάσει επί του τραγικού θανάτου των φυσικών αφεντικών του. Η πρέπουσα τιμωρία: ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ πολιτικόν και ηθικόν.
2) Τόλμησε ο αρχιανιστόρητος να βεβηλώσει την Ελληνική Γλώσσα γράφοντας με άθλιο λατινοειδές αλφάβητο. Να κατάντια για κάποιον που έχει μούτρα να ζητά πολιτειακά αξιώματα. Η πρέπουσα τιμωρία: ΤΡΙΣ ΕΙΣ ΤΑΡΤΑΡΩΔΗΝ ΛΗΘΗΝ ΚΑΙ ΒΟΡΒΟΡΩΔΗ ΡΟΧΑΛΑ!!!

Τ'άη Γιωρκού




Δευτέρα ήτουν της Καθαράς που κάμνουν την νομάδαν
Μες το καράβιν έμπηκεν την πρώτην εβτομάδαν
Και τρεις ημέρες έκαμεν να ρέξει το Βερούτιν
Ψουμίν, νερόν εν εβρέθηκεν μεσά στην χώραν τούτην

Ψουμίν νερόν είχεν πολλύν κατω μακρά στο πλάτος
Κειμέσα εκατώκησεν ένας μεάλος δράκος
Και δεν τα’ αφήνει το νερόν στην χώραν τους να πάει
Ταΐνιν του εκάμνασιν ποναν παιδίν να φάει
Να ξαπολύσει το νερό, στην χώραν για να πάει

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στην εξορία έτρωγα καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα!


Επειδή κάθε χούντα συνηθίζεται να είναι χειρότερη από την προηγούμενη...

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου


Εν όψει της 21ης Απριλίου, που θυμίζει την επιβολή του στρατιωτικού καθεστώτος του 1967, σκέφθηκα να δημοσιοποιήσω το τι τρώγαμε οι εξόριστοι στο «Παρθένι» της Λέρου, στο οποίο βρέθηκα την περίοδο 1968-1970.
Το κάνω αυτό για ν’ αποδείξω ότι τότε ο γράφων έτρωγε καλύτερα από το «διαιτολόγιο» που επιβλήθηκε στους Έλληνες από το καθεστώς του ΔΝΤ και τις... 
δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Το παρατιθέμενο χειρόγραφο «διαιτολόγιο» ανήκει στον τότε συγκρατούμενο βουλευτή της ΕΔΑ και στελέχους του ΚΚΕ Βαγγέλη Σακελλάρη, ο οποίος μαζί με άλλους συνέτασσαν τα εξειδικευμένα διαιτολόγια ανάλογα με τις επιθυμίες και τις αρρώστιες που είχε ο καθένας. Τη γενική εποπτεία την είχε ο ιδιώτης μάγειρας μαζί με τον συμπολίτη μου και μετέπειτα δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη. Να, λοιπόν, η φωτοτυπία του χειρογράφου: Σημειώνεται ότι αριστερά καταγράφονται τα γεύματα του μεσημεριανού και δεξιά το βραδινό. Το υπόλοιπο 3,50 δρχ. σημαίνει ότι είχα λαμβάνειν αυτό το ποσό.
Απ’ ό,τι φαίνεται την εβδομάδα της 30 Ιουνίου 1970, ο γράφων –όπως και οι άλλοι 400 συγκρατούμενοι- έφαγε εννιά φορές κρέας, μία ψάρι, μία μουσακά. Η σημείωση, που είναι δική μου, στο χειρόγραφο φέρει την ημερομηνία 4-4-2000, γιατί τότε είχα σκεφθεί να το δώσω στον Καρκαγιάννη για δημοσίευση, αλλά τελικά δεν το κάναμε.
Διαβάζοντας το «μενού» αυτό, ομολογώ ότι τούτα τα χρόνια του ΔΝΤ και της Τρόικα, διαπιστώνω ότι τόσο εγώ όσο και πολλοί Έλληνες δεν έχουν τέτοιο φαγητό ούτε στον ύπνο τους.
Αυτά για την... ιστορία με την προσθήκη ότι αφού τρώγαμε καλά είχαμε όλο το χρόνο για πολιτικές συζητήσεις, μουσική, κομματικές συγκρούσεις, διάβασμα ατομικό, μαθήματα σε ομάδες, για τάβλι και σκάκι και το καλοκαίρι για μπάνιο και τέννις! Το καλοκαίρι είχαμε και κινηματογράφο κάθε Τετάρτη με ελληνικές ταινίες.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι γράφοντας αυτό θα προκαλέσω την οργή πολλών πραγματικών ή μαϊμού αντιστασιακών. Αυτή όμως είναι η αλήθεια, η οποία στην Ελλάδα αποτελεί αδίκημα.

Μεγάλη διαδήλωση για την παιδεία στη Βαρκελώνη

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκαν νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Τα συνδικάτα UGT και CCOO, που οργάνωσαν την κινητοποίηση, μιλούν για περισσότερους από 30.000 διαδηλωτές. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές ξεπερνούσαν τους 2.000.

Η εκπρόσωπος του συνδικάτου USTEC, Ρόζα Κανιαδέλ, είπε ότι οι περικοπές στις οποίες προχωρούν η περιοχή της Καταλονίας και το υπουργείο Παιδείας «διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση».

Γονείς, συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί σημειώνουν στο κοινό μανιφέστο τους, που διαβάστηκε στη διαδήλωση, ότι «η εκπαίδευση είναι το καλύτερο εργαλείο για να ξεπεραστεί η οικονομική και κοινωνική κρίση και η δημόσια εκπαίδευση είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή».

Η ισπανική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να μειώσει το έλλειμμα που το 2011 έφτασε το 8,51% του ΑΕΠ, υιοθέτησε την Παρασκευή ένα σχέδιο λιτότητας με το οποίο ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 10 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Τα τρία από αυτά θα προέρχονται από τον τομέα της παιδείας.

Το νομοθετικό διάταγμα δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης και επιτρέπει στις αυτόνομες περιοχές να αυξήσουν κατά 50% τα δίδακτρα για την εγγραφή στο πανεπιστήμιο που έτσι θα φτάσουν κατά μέσο όρο τα 1.500 ευρώ. Ταυτόχρονα, επιτρέπεται να αυξηθεί κατά 20% και ο αριθμός των μαθητών στην τάξη.

Τα μεγαλύτερα ισπανικά συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις 29 Απριλίου, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να παίζει κανείς με την παιδεία και την υγεία».

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/129878/megali-diadilosi-gia-tin-paideia-sti-varkeloni

Δύσκολοι καιροί για αληθινούς ανθρώπους...


Αυτοκτονία Δασκάλου στη Σταυρούπολη για πολιτικούς λόγους 

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 45χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε στη Σταυρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Μ.Σ., παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη. Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Είναι η δεύτερη αυτοκτονία Έλληνα που έχει χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και σημειώνεται 2 εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής.

Πολιτικοποιημένος και εξαιρετικός χαρακτήρας
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συνέλλεξε το XanthiPress.gr, επρόκειτο για εξαιρετικό χαρακτήρα ανθρώπου, απόλυτα πολιτικοποιημένο, η πράξη του οποίου αντανακλά την πρόθεσή του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στη χώρα και την Ευρώπη με το θάνατό του.

Η κηδεία του γίνεται στις 5 το απόγευμα της Κυριακής στη Σταυρούπολη και αναμένεται ότι θα βρεθούν αρκετοί συνάδελφοι και συναγωνιστές του αυτόχειρα.

Γ. Σιδηρόπουλος

XanthiPress.gr

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

2 σε 1...σε τιμή έκπληξη!

Και τώρα σε καταπληκτικη τιμή εκπληξη!
Πιο φτηνα απο ποτέ! ΜΟΝΟ 200 ευρω ...(μισθό). 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η “δια βίου μάθηση” διαμορφώνει περαιτέρω την “ιστορική συνείδηση” και την αεθνική ταυτότητα;

Λίγο μετά τις “πλούσιες”, εθνικές δηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, ο νέος υπουργός Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κάλεσε επειγόντως τους εκπροσώπους των ιστορικών τμημάτων των ΑΕΙ. Θέμα: η διαμόρφωση Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας για την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ένας σύντομος σχολιασμός επ αυτού:

Το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στηριγμένο στην “άποψη” ότι τα Βαλκάνια είναι συνώνυμο της αυτοανάφλεξης και πρέπει επιτέλους να συμφιλιωθούν οι λαοί τους, προωθεί εδώ και πολλά χρόνια μια πολιτική που προσπαθεί να μεταβάλει την ιστορική συνείδηση των λαών. Ενώ οι επιστήμονες που πλαισιώνουν το σχέδιο αυτό δεν κρύβουν ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή των ισχυρών του κόσμου, ταυτόχρονα δεν διστάζουν να γίνουν καταγέλαστοι ως προς το επιστημονικό τους πεδίο, αφού -εκτός των άλλων- λησμονούν πανεύκολα ποιος τα δημιούργησε τα “Βαλκάνια”, και ποιος επιχειρεί εδώ και χρόνια να τα αναμορφώσει. Συμπεριφέρονται δηλαδή, σαν να υπήρχαν “Βαλκάνια” και πριν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μέσα στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής είδαμε πρόσφατα την εξίσου καταγέλαστη προσπάθεια του ΣΚΑΪ, να προσπαθεί να πείσει ότι η επανάσταση του 1821 προέκυψε από τον Κοραή και τον Μαυροκορδάτο (δηλαδή από τον αθεϊκό διαφωτισμό), ενώ όσοι φορούσαν ράσο ή φουστανέλα ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της τότε κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

17 Απριλίου 1863, γεννιέται ο Κωνσταντίνος Καβάφης


Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κι ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους. 

Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.

(Πόσο επίκαιρο...)

Οι γελοιογραφίες της Λαμπρής!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ.....

Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας "πονηρός" ότι "θα βάλουμε έναν-δύο μας  τέως δικούς μας στη φυλακή, και θα ηρεμήσουν οι χαχόλοι"????
Όσοι έχουν κάνει αυτή την "πονηρή" σκέψη, θα πρέπει να την "βγάλουν από το μυαλό τους".
Είναι απολύτως αναγκαία και ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ η παραδειγματική τιμωρία ( δια φυλακίσεως και όσων άλλων συνεπειών προβλέπουν οι νόμοι και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ) όσων πλούτισαν αδικαιολόγητα τα τελευταία 30 χρόνια ( δηλ. όσων δεν μπορούν να δικαιολογήσουν περιουσιακά τους στοιχεία).
Είναι αναγκαίο, και αναπόφευκτο.
Και ας το "χωνέψουν" σιγά-σιγά και όσοι δυσκολεύονταν μέχρι τώρα.

η είδηση:
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μετά από εξάωρη διαδικασία που παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα


Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τη Δευτέρα προφυλακιστέος.

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

"Αναστάσεως Ημέρα"

‎" αὕτη ἡ ἡμέρα, ἣν ἐποίησεν ὁ κύριος· ἀγαλλιασώμεθα καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ "


Χριστός Ἀνέστη!!!


Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Κυριακή του Πάσχα

Χριστός Ἀνέστη! δελφοί.

«Πάσχα ερόν µν σήµερον ναδέδεικται, Πάσχα καινν γιον, Πάσχα µυστικόν…»
« θείας! φίλης! γλυκυτάτης σου φωνς! µεθ’ µν ψευδς γάρ, πηγγείλω σεσθαι, µέχρι τερµάτων αἰῶνος Χριστέ, ν ο πιστο γκυραν λπίδος, κατέχοντες γαλλόµεθα». 
« Πάσχα τ µέγα, κα ερώτατον Χριστέ! σοφία κα λόγε, το Θεο κα δύναµις, δίδου µν κτυπώτερον σο µετασχεν, ν τ νεσπέρ, µέρ τς βασιλείας σου». 
Γένοιτο!

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ἡ Ἀλήθεια ὡς ξένον σῶμα γιά τὸ κοσμικόν φρόνημα


(το μουσικό κείμενο για κατέβασμα και εκτύπωση εδώ: http://ellinikiphoni.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html)

Τὸν ἥλιον κρύψαντα τὰς ἰδίας ἀκτίνας,
καὶ τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ διαρραγέν, τῷ τοῦ Σωτῆρος θανάτῳ,
ὁ Ἰωσὴφ θεασάμενος, προσῆλθε τῷ Πιλάτῳ καὶ καθικετεύει λέγων·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, τὸν ἐκ βρέφους ὡς ξένον ξενωθέντα ἐν κόσμῳ·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ὁμόφυλοι μισοῦντες θανατοῦσιν ὡς ξένον·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ξενίζομαι βλέπειν τοῦ θανάτου τὸ ξένον·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὅστις οἶδεν ξενίζειν τοὺς πτωχούς τε καὶ ξένους·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν Ἑβραῖοι τῷ φθόνῳ ἀπεξένωσαν κόσμῳ·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ἵνα κρύψω ἐν τάφῳ, ὃς ὡς ξένος οὐκ ἔχει τὴν κεφαλὴν ποῦ κλῖναι·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ἡ Μήτηρ καθορῶσα νεκρωθέντα ἐβόα·
Ὦ Υἱὲ καὶ Θεέ μου, εἰ καὶ τὰ σπλάγχνα τιτρώσκομαι,
καὶ καρδίαν σπαράττομαι, νεκρόν σε καθορῶσα,
ἀλλὰ τῇ σῇ ἀναστάσει θαρροῦσα μεγαλύνω.
Καὶ τούτοις τοίνυν τοῖς λόγοις δυσωπῶν τὸν Πιλᾶτον
ὁ εὐσχήμων λαμβάνει τοῦ Σωτῆρος τὸ σῶμα,
ὃ καὶ φόβῳ ἐν σινδόνι ἐνειλήσας καὶ σμύρνῃ, κατέθετο ἐν τάφῳ
τὸν παρέχοντα πᾶσι ζωὴν αἰώνιον καὶ τὸ μέγα ἔλεος.


Ακολουθεί πολύ ενδιαφέρουσα θεολογική ανάλυση από τον καθηγητή κ.Μαντζαρίδη:

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γ. Κοντογιώργης - Πολιτική Ευρώπη - 29.3.12



Διάλεξη του Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη με θέμα: «Η Φύση της Πολιτικής Ευρώπης», που έγινε στις 29 Μαρτίου 2012 στα πλαίσια συνεδρίου που διοργάνωσε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων με θέμα: «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση - 30 χρόνια η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα εγκώμια του Επιταφίου...

...όπως δυστυχώς δεν θα έχουμε την τύχη να τα ακούσουμε οι περισσότεροι από εμάς στις ενορίες μας, όπου η υμνωδία μας σακατεύεται από το κιτς τουριστικό καρκατσουλιό των ασχέτων με την Εκκλησιαστική αισθητική χορωδιών.
Η παρούσα ηχογράφηση βρίσκεται στην έκδοση της Ι.Μ.Βατοπεδίου για το Μέγα Σάββατο, και έλαβε χώρα στο καθολικό της μονής.


ακολουθούν οι υπόλοιπες δύο στάσεις:

Ευλογητάρια αναστάσιμα - μάθημα

Τα αποψινά αναστάσιμα ευλογητάρια με ταυτόχρονη παράθεση του μουσικού κειμένου και της ψαλτικής του αποδόσεως, με πολύ καλή ερμηνεία των ποιοτικών χαρακτήρων του. Πολύ όμορφο μάθημα, ειδικά για τους νεώτερους ψάλτες.

Ευλογητάρια αναστάσιμα

Τα αναστάσιμα ευλογητάρια, μέλος Πέτρου λαμπαδαρίου σε ήχο πλ.α`, ψαλλόμενα με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο..

• Εὐλογητὸς εἶ, Κύριε, δίδαξόν με τὰ δικαιώματά σου.
Τῶν Ἀγγέλων ὁ δῆμος, κατεπλάγη ὁρῶν σε, ἐν νεκροῖς λογισθέντα, τοῦ θανάτου δὲ Σωτήρ, τὴν ἰσχὺν καθελόντα, καὶ σὺν ἑαυτῷ τὸν Ἀδὰμ ἐγείραντα, καὶ ἐξ ᾍδου πάντας ἐλευθερώσαντα.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Να πάψουν να πληρώνονται οι Δάσκαλοι από το Κράτος!

Γράφει ο Γιώργος Κακαρελίδης*

Ένας φίλος από το Internet μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τούς μισθούς των δασκάλων. Όντως τα στοιχεία, πού παρέθεσε, έδειχναν ένα πράγμα: Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!

Με τους παχυλούς μισθούς τους, βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος, δουλεύοντας μόνο 9 μήνες τον χρόνο, 6 πραγματικές ώρες την μέρα κι' όχι δήθεν 7 ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν, το "baby-sitting".

Όχι το κράτος, δηλαδή όλοι, αλλά μόνο όποιος είναι (ακόμα) γονιός. Έτσι δεν είναι;

Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για μια μέση δασκάλα με 2 παιδιά και 15 χρόνια υπηρεσία, 17600 ευρώ τον χρόνο (1400 Χ12 μήνες συν 400 δώρο Χριστουγέννων συν 400 Πάσχα και άδεια ). Προσοχή όμως : Στην πραγματικότητα δουλεύει μόνο 9 μήνες δηλαδή πρακτικά 198 ημέρες, 6 ώρες την μέρα, με 25 περίπου παιδιά ανά τάξη. Τεράστια σπατάλη δεν νομίζετε ;

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΛΙΘΟΞΟΟΥ: ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Ένας υπερασπιστής των…ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

(Από την εφημερίδα Ζαγάλισα)

Ακούγαμε το όνομα Δημήτρης Λιθοξόου. Μάθαμε ότι είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι είχε γράψει για τη «μειονότητα» στη Θράκη και αποφασίσαμε να δούμε το έργο του. Ούτως ή άλλως πέφταμε επάνω του, αφού πολλοί αριστεροί επιστήμονες τον έχουν ως σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν στις μειονότητες. Για κάθε αριστερό συγγραφέα που σέβεται τον εαυτό του, είναι το must των βιβλιογραφικών αναφορών! Έτσι, αποφασίσαμε να δούμε τι γράφει για τους Πομάκους, και να κρίνουμε τα γραπτά του και όχι τον ίδιο προσωπικά, αφού ως άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε και φυσικά τον σεβόμαστε.

Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι στο βιογραφικό του αυτο-συστήνεται ως Δημήτρης Λιθοξόος ή Λιθοξόου ή Νταμαρτζής ή Ταστσής (!).

Ποιος είναι ο κύριος με τα πολλά ονόματα; Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει σπουδάσει τίποτα,αλλά μπορεί με άνεση να μιλάει ως ιστορικός ή κοινωνιολόγος, για πολλά και διαφορετικά πράγματα και για τις μειονοτικές ομάδες.

To Ἅγιον Πάσχα στην Α και Β Δημοτικού.

του Δημήτρη Νατσιού


«Ημείς νικώμεν, νικώντων των άλλων»
άγιος Νικόλαος Καβάσιλας


Ο οσιακής μνήμης Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης, στύλος νεοφανής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμβούλευε όσοι δάσκαλοι έχουν αναφορά στην πίστη και την πατρίδα και εργάζονται με φιλότιμο και αρχοντιά για το καλό των παιδιών, να παίρνουν την Πρώτη Δημοτικού. Είναι η κρισιμότερη τάξη. Εντυπώνονται ανεξίτηλα στην μνήμη του παιδιού, αυτής της ηλικίας, οι δεξιότητες (ή οι αδεξιότητες) παραμένουν δία βίου οι γνώσεις και τα πρώτα μαθήματα. Αν, για παράδειγμα, απουσιάζουν από την διδασκαλία τα υψηλά πρότυπα και οι αξίες, μικραίνει και στεγνώνει η ψυχή του παιδιού.

Ενδιαφέρον του προκαλεί (του μαθητή) ο εναρμόνιος κόσμος των πνευματικών αξιών, που ενσαρκώνει η θρησκευτική πίστη, η αγάπη της πατρίδας, η ζεστασιά της οικογένειας, κόσμος, εκτός του οποίου, το παιδί δεν μεγαλώνει ούτε στερεώνεται. Αυτές οι αξίες δεν είναι ιδεολογήματα, είναι το πνευματικό λίπασμα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν ομαλά. 

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Όταν οι Έλληνες αφήνονται να δημιουργήσουν...

Ο Δρ.Σούκος μας εκπλήσσει και πάλι ευχάριστα:
Μ113 Soukos 3G με πυροβόλο Gatling M61 των 20mm για τον Ελληνικό Στρατό

Ο τηλεχειριζόμενος πύργος της Soukos Robots, με ευδιάκριτα τα σημεία ανάρτησης της πρόσθετης θωράκισης του Μ113.
Επιτυχημένες δοκιμές σε πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού πραγματοποίησε πρόσφατα το πρωτότυπο του τηλεχειριζόμενου πύργου πυροβόλου Gatling τύπου Μ61 της Soukos Robots, τοποθετημένο σε τεθωρακισμένο όχημα Μ113 με πρόσθετη θωράκιση βάρους 50kg ανά τετραγωνικό μέτρο, σχηματίζοντας το ολοκληρωμένο σύστημα M113 Soukos 3G. Αποτέλεσμα παλαιότερης πρωτοβουλίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αξιοποίηση του πλεονάσματος πυροβόλων Μ61 με 6 κάννες των 20mm από αποσυρθέντα μαχητικά αεροσκάφη, ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει την απαίτηση εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας των δυνάμεων του ΕΣ με ελάχιστο κόστος, παρέχοντας επιπλέον ικανότητα εμπλοκής στόχων εδάφους και επιφανείας. Ο πύργος συμπτύσσεται στην οροφή του οχήματος όταν το τελευταίο κινείται, ενώ διαθέτει εξοπλισμό ηλεκτροπτικου ελέγχου βολής. Το τύμπανο πυρομαχικών των 20x102mm βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον πύργο, στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ το πυροβόλο τροφοδοτείται από αριστερά. Η θέση του χειριστή βρίσκεται εμπρός από το τύμπανο και περιστρέφεται σε συγχρονισμό με τον πύργο. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του πύργου, το σύστημα ελέγχου βολής και η εργονομία του συνόλου επιτρέπουν ταχεία εναλλαγή στόχων και εξαιρετικά ακριβή πυρά, χαρακτηριστικά τα οποία εντυπωσίασαν στις δοκιμές.

Πλήρης και αποκλειστική περιγραφή του συστήματος της Soukos Robots και των δοκιμών, καθώς και αποκλειστικές πληροφορίες για τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του προγράμματος και της επιχειρησιακής αξιοποίησης του συνδυασμού, στο τεύχος Μαΐου 2012 του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία».

http://hellenicdefence.gr/eidiseis/e2012/120410b.html

Σαν σήμερα κρεμάστηκε από τους Τούρκους ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'


Ο πολυ-πολιτισμικός Οθωμανικός παράδεισος, και λοιπά τεκμήρια περί των μύθων της αντίθεσης της Εκκλησίας στην επανάσταση του 1821



Τόν κρέμασαν στήν πόρτα τοῦ Πατριαρχείου, ἀνήμερα τοῦ Πάσχα! Ἡ πόρτα ἐκείνη ἀπό τότε μέχρι σήμερα παραμένει κλειστή, μέχρι πού θά ἔρθει ἡ μεγάλη ὥρα!

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος, κατά κόσμο Γεώργιος Ἀγγελόπουλος, γεννήθηκε στή Δημητσάνα τό ἔτος 1745 μ.Χ., ἀπό εὐσεβεῖς καί ἐνάρετους γονεῖς, τόν Ἰωάννη καί τήν Ἀσημίνα. Τό 1767 μ.Χ. μετέβη στή Σμύρνη, κοντά στόν θεῖο τοῦ ἐκκλησιάρχη Μελέτιο, παρακολουθώντας μαθήματα στήν Εὐαγγελική Σχολή. Στή συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας στήν Πάτμο ἀπό τόν Δανιήλ Κεραμέα. Μετά τίς σπουδές τοῦ ἦλθε στήν αὐτοκρατορική μονή τῆς Μεταμορφώσεως τῶν Στροφάδων νήσων, ὅπου ἐκάρη μοναχός λαμβάνοντας τό ὄνομα Γρηγόριος. Ἀπό ἐκεῖ τόν κάλεσε ὁ Μητροπολίτης Σμύρνης Προκόπιος καί τόν χειροτόνησε ἀρχιδιάκονό του. Ὅταν ἀργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, ἐπέστρεψε στή Δημητσάνα καί ἔδωσε 1.500 γρόσια γιά τήν στέγαση τῶν ἀπόρων φοιτητῶν.

Από τον αποψινό όρθρο της Μεγάλης Τετάρτης


Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή,
τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν,
ὀδυρομένη, μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει.
Οἴμοι! λέγουσα, ὅτι νύξ μοι ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας,
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος ἔρως τῆς ἁμαρτίας.
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων,
ὁ νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ·
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας,
ὁ κλίνας τοὺς οὐρανοὺς τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει.
Καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας,
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις·
ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν,
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη.
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους
τίς ἐξιχνιάσει, ψυχοσῶστα Σωτήρ μου;
Μή με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος.


Και σε μεταγραφή του Φώτη Κόντογλου:

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες,
σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα
και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου
κι έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη
και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων,
εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας.
Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου,
εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου,
και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου·
αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό,
τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο,
ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου;
Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

H πολιτική σχιζοφρένεια της Ν.Δ....

...με τη ματιά του Χάρρυ


Η πιο σοβαρή ενδοσκόπηση για το νεοδημοκρατικό ψυχόδραμα που παλαντζάρει μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και «Όχι» και «Ναι», όπως αναλύεται στο Olympia.gr

«Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε *ΝΑΙ* στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν *ΟΧΙ*.

Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν*ΟΧΙ*, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν *ΝΑΙ*.

Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε *ΝΑΙ* στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν *ΟΧΙ*.

Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν *ΟΧΙ*, ενώ η ίδια έλεγε *ΝΑΙ*, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια επειδή (ο Σαμαράς) τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν *ΟΧΙ*, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν *ΝΑΙ*»

Χάρρυ Κλύνν -

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα πορευθεί στις επερχόμενες εκλογές ο Δημ. Σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών Κώστας Κυζιρίδης

Θα ήθελα να ενημερώσω τους αγαπητούς αναγνώστες σας ότι προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ παράλληλα αποποιούμαι την ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα που υπηρέτησα επί 27 έτη ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προσωπικό όφελος, με γνώμονα τον ιδεολογικό μου προσανατολισμό, έφτασε μέσα από ολέθριες για την παράταξη μα πάνω από όλα για την Ελλάδα μας επιλογές , να καταστεί ένα έρμαιο στις επιλογές και στα προστάγματα ξένων συμφερόντων που ολοφάνερο στόχο έχουν πλέον την εξαθλίωση των Ελλήνων και την άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας. Η συμμετοχή στην διακυβέρνηση της χώρας από τους τραπεζίτες , μα πάνω από όλα η υπογραφή του μνημονίου από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. Τα όνειρα και οι προσδοκίες μιας πλατιάς παράταξης που καλλιεργήθηκαν εδώ και δύο χρόνια με τη σθεναρή αντιμνημονιακή της στάση, ήρθαν να γκρεμιστούν σε μια βραδυά καθιστώντας μας στα μάτια του Έλληνα πολίτη όμοιους με εκείνους (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και λοιπά ....καλόπαιδα) που με δόλο οδήγησαν τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα τα τελευταία χρόνια στα χέρια των τοκογλύφων.

Αναρωτήθηκε ποτέ ο κος Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοί του (Ψυχάρης;;;; από πού κι ως πού στη Νέα Δημοκρατία;) αν όλοι εμείς που τον στηρίξαμε όταν παρέλαβε μια λαβωμένη παράταξη, οι χιλιάδες των ψηφοφόρων , συμφωνούσαν με αυτή την καταστροφική για τον τόπο επιλογή. Και ας ΠΑΨΟΥΝ επιτέλους με την καραμέλα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, τα επαίσχυντα διλήματα τύπου μνημόνιο ή χάος, μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρώπη και το ευρώ. Υποτιμούν τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού. Δε βλέπουν ότι ο λαός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πείνα και εξαθλίωση; Δε βλέπουν ότι 1,5 εκατομμύριο Ελληνόπουλα κρούουν την πόρτα της μετανάστευσης; Θα φέρουν ανάπτυξη με 150ευρώ μισθούς; Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα εκφοβισμού κάποιοι κρίνουν πως του Έλληνα Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ . Και επειδή δεν είμαι απο τους ανθρώπους που δέχονται μοιρολατρικά αυτά που οι ξένες δυνάμεις οικονομικής κατοχής προσπαθούν να μας επιβάλλουν, αποφάσισα να δώσω τη μάχη της Ελλάδας της αξιοπρέπειας και όχι του ραγιαδισμού.

Για να μπορώ να βλέπω στα μάτια τα παιδιά μου, τους ασθενείς μου και ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ , μα πάνω απ όλα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ (όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας)

Χρ. Γιανναράς για το αίνιγμα του κακού

Η εκπομπή του Ρ/Σ της εκκλησίας της Ελλάδος «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης και ο Γιώργος Ντόκος, είχε χθές, Κυριακή των Βαΐων του 2012, θέμα: «Το αίνιγμα του κακού». Καλεσμένος ήταν ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος προσδιόρισε τον θάνατο ως μη σχέση, δηλαδή μη αγάπη, και το κακό ως στέρηση ζωής και εγωκεντρισμό.
Εξήγησε τι σημαίνει για την εμπειρία-μαρτυρία της εκκλησίας η νίκη πάνω στο θάνατο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Άγιους της Εκκλησίας μας. Μίλησε για το "φυσικό" κακό, τη Σταύρωση του Χριστού, και την αληθινή δίψα του ανθρώπου για τα ουσιώδη και όχι για τα ιδεολογήματα. Είπε γιατί είναι Χριστιανός και τελειώνοντας υπογράμμισε τον βιωματικό και υπαρξιακό χαρακτήρα της Εκκλησίας.

Ακούστε εδώ:
http://www.antifono.gr/portal/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/3581-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%A4%CE%BF-%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D.html

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ὁ ἱερεὺς (ΠΟΠ)

Μια σημαντικότατη Ρωσσική παραγωγή, άρτι υποτιτλισμένη εις την Ελληνικήν, που αν μη τι άλλο θα προβληματίσει, θα διδάξει και θα συζητηθεί...

(είμαστε ευγνώμονες προς τους συντελεστές του υποτιτλισμού)

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική πόλη κράτος μεταξύ των άλλων διευκολύνσεων που παρείχε στο σώμα των πολιτών συμπεριλαμβάνονταν και η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης. Δημόσιοι γιατροί αμείβονταν από τις τοπικές κυβερνήσεις συνήθως σε ετήσια βάση με σκοπό να προσφέρουν τις απαιτούμενες ιατρικές θεραπείες στους κατά περίπτωση ασθενείς. 

Η παροχή της δημόσιας ιατρικής πρόνοιας θεωρούνταν ως κάτι δεδομένο για τους νομοθέτες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο πως οφείλεται στο νομοθετικό έργο του Σόλωνα, γεγονός που συνηγορεί στην αρχαιότερη θέσπιση του θεσμού. Οι γιατροί αναφέρονται από τον Όμηρο ως ειδική κατηγορία ανθρώπων (Homer, Odyssey, xvii,382-384) ενώ στον Πλάτωνα κατατάσσονται στην πεζή κατηγορία των τεχνιτών (Plato, Gorgias,445b). 

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης διασώζει μία διαταγή του νομοθέτη Χάροντα ο οποίος είχε διατάξει όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιώτες να δέχονται τις φροντίδες γιατρού αμειβομένου με δημόσια έξοδα (Diodorus Siculus, xii.13). Για την περίπτωση της Αθήνας των κλασσικών χρόνων έμμεση πληροφόρηση παρέχεται από τα έργα του Αριστοφάνη. 

Ο Δικαιόπολις στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς» παροτρύνει τον φτωχό και τυφλό αγρότη να επισκεφτεί τον διάσημο χειρούργο Πίτταλο ( Aristophanes, Acharnians 1027-1032) ενώ στο έργο «Σφήκες» είναι ο μισολιπόθυμος Λάμαχος που ζητάει έναν δημόσιο χειρούργο (Aristophanes, Wasps 1432). Σχολιαστές αναφέρουν πως ο «δημόσιος χειρούργος» εκλέγονταν με δημόσιες μεθόδους και πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες χωρίς πληρωμή (Suidas s.v, Scholiast ad Aristoph. Acharn. 1030). 

Σαν σήμερα.. άλλες εποχές, άλλα χρόνια.

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...

Γ. Κοντογιώργης - Το ψευδές δίλημμα των εκλογών - 4.4.12

«Τενέδιος πέλεκυς»

Πηγή:Εστία
Ημερομηνία:24/02/2012

Ἀρέσκονται οἱ φιλάρχαιοι, ἰδίως τώρα ξένοι, νά ὁμιλοῦν γιά ἑλληνικό θαῦμα καί νά ἐγκωμιάζουν τίς ἀρετές τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων. Δέν θά τίς ἀμφισβητήσω. Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες μπορεῖ νά εἶχαν πολλές ἀρετές, εἶχαν καί μεγάλα ἐλαττώματα. Οὐδέποτε, ἄλλωστε, τά δικαστήριά τους ὑπέφεραν ἀπό ἀεργία! Στήν Ἀθήνα οἱ 5.000 ἡλιαστές (σύν 1.000 ἀναπληρωματικοί) ἦσαν σέ συνεχῆ λειτουργία. Ἐκδικάζονταν ὑποθέσεις καί «περί ὄνου σκιᾶς».

Τοῦτο τί σημαίνει; Ὅτι λόγω τῆς πληθώρας τῶν παραπτωμάτων, ἔπρεπε νά λειτουργοῦν τά δικαστήρια συνεχῶς, κατά τρόπο μάλιστα ὑποδειγματικό, ὥστε νά ἐπιτυγχάνεται ὁ πρέπων κολασμός καί νά διαχέεται ὡς μάθημα στούς λοιπούς πολίτες ὁ σωφρονισμός.
Γιά τό τελευταῖο αὐτό ἦταν ἀναγκαία ἡ ἠθική ἀναγωγή τοῦ δικαστῆ, διότι οἱ ἀρχαῖοι πίστευαν ὅτι ἡ ἀποστολή του εἶναι παιδαγωγική. Ἀκόμη καί ὅταν ἦταν ὑποχρεωμένος νά τιμωρεῖ. Δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι στά ἀρχαῖα ἑλληνικά τό ρῆμα τιμωρῶ, συντασσόμενο μέ δοτική, σήμαινε βοηθῶ. Βοηθῶ κάποιον ν᾽ ἀνορθωθεῖ καί νά διορθωθεῖ.

Dr. Matthias Rath: Η ασθένεια του καρκίνου και ο καρκίνος του Ευρώ



Dr. Matthias Rath, Βερολίνο 13-3-2012

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Γράμματα Σπουδάματα - Κ. Χατζηαντωνίου - Από την Άλωση στο Εικοσιένα - 3 Απρ 12

Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός αναφέρεται στην περίοδο από την Άλωση έως το '21, με καλεσμένο τον συγγραφέα, ιστορικό και λογοτέχνη κ. Κώστα Χατζηαντωνίου.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Εις το επανιδείν" κυρία Δραγώνα και Φραγκουδάκη! Αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη


Μια εξαιρετική δουλειά από το ιστολόγιο Αντιπαρακμή. Αξίζει να δείτε την ανάρτηση μέχρι τέλους.

Τον μπελά τους βρήκαν χθες (5/4/2012) οι κυρίες Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη από εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη , όπου πήγαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους για την «εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» της Θράκης
(μια διαφορετική ερμηνεία του προγράμματος είναι η Τουρκοποίηση των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης).
Μάλιστα αν και η παρουσίαση προέτρεπε σε «διάλογο»
(ονομάζεται "εκδήλωση διαπολιτισμικού διαλόγου"), δείτε την σχετική αφίσα και πρόσκληση:
η συζήτηση που ακολούθησε άρχισε να εκνευρίζει τους διοργανωτές που απαγόρευσαν τον άμεσο διάλογο και έσπευσαν να επικαλεστούν την έλλειψη χρόνου για «να τελειώνουν»!