Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το εθνικό νόμισμα, η απάτη του Ευρώ και η παγίδα της Ευρωδραχμής

Γράφει ο Ε.Γ. 
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.

Το δίλημμα που τίθεται για Ευρώ ή Δραχμή, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα:
Εθνικό Νόμισμα, Ευρώ, ή  Ευρωδραχμή;
Διότι όταν μιλάμε γιά Δραχμή, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιός χρηματοπιστωτικός...
οργανισμός θα έχει το εκδοτικό προνόμιο:
 Έντοκη €υρώ·Δραχμή από την ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνον την μέχρι του 30 τοις εκατό κρατική συμμέτοχη) 
ή άτοκη Δραχμή από μία εθνικοποιημένη ΤτΕ;
 Η διάκριση είναι σημαντική.

Η Οριάνα Φαλάτσι και ο αγώνας της ενάντια στη διείσδυση του Ισλάμ στην Ευρώπη

«το θέμα αφορά την επιβίωση όλων, εκείνων που δεν θέλουν να προσκυνήσουν τον Αλλάχ»."


Η Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci: 1929 – 2006), η Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, είναι γνωστή στην Ελλάδα για την σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη και για το πολυδιαβασμένο βιβλίο της «Γράμμα σε Ένα Παιδί που Δεν Γεννήθηκε Ποτέ». Το πιο επιτυχημένο όμως εμπορικά βιβλίο της, είναι το “The Rage and The Pride” («H Οργή και η Περηφάνεια», εκδόσεις Γκοβόστης2003), που εκδόθηκε λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Η Οριάνα Φαλάτσι ανήκε στον αριστερό χώρο και όμως αυτό δεν την εμπόδιζε να βλέπει καθαρά την απειλή διείσδυσης του Ισλάμ στην Ευρώπη. (Το άρθρο αναρτήθηκε στο redskywarning.blogspot.com)

Κινδυνολογία και ασχετοσύνη

του Νίκου Λυγερού

Δεν φτάνει που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση, έχουμε και άσχετες κότες που κινδυνολογούν, για να δικαιολογήσουν την απραξία και την ανικανότητά τους τόσα χρόνια. Όχι μόνο δεν έδωσαν τίποτα στην Ελλάδα, αλλά προσπαθούν να προβάλουν τις φοβίες τους ως στίγμα της πραγματικότητας. Αν τις ακούσουμε, τότε θα πιστέψουμε ότι....
δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Η κινδυνολογία επηρεάζει μόνο αυτούς που δεν έχουν γνώσεις και αυτούς που θέλουν ν’ακούσουν σενάρια συνομοσιολογίας για να το χαρούν, δίνοντας εξηγήσεις στα πάντα.

Έχουμε πήξει με πολιτικούς και ειδικούς που έχουν ως ορίζοντα ένα κοτέτσι και προσπαθούν να βάλουν και τους ψηφοφόρους τους εκεί! Αυτή η εικόνα είναι η άμεση επίπτωση του ραγιαδισμού, που παραλύει κάθε κίνηση. Όμως ο ελληνισμός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Αυτοί που μας φοβίζουν με το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ποντάρουν απλώς στη βλακεία μας, διότι δεν έχουν κανένα επιχείρημα που στέκει. Έχουν βέβαια πιστούς και οπορτουνιστές που εκμεταλλεύονται την οικονομική κατάσταση και προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και κάθε προσπάθεια εξόδου της κρίσης. Βέβαια τα βρίσκουν σκούρα με τους μαχητές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και θέλουν μάταια να προλάβουν την αποτελεσματική απόφαση της επόμενης κυβέρνησης. Όμως σε αυτό το παίγνιο δεν θα κερδίσουν, διότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες αποφάσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενισχύσει το ίδιο της το πλαίσιο ως μεγαλύτερη ΑΟΖ σε παγκόσμιο επίπεδο. Απλώς η κινδυνολογία πιέζει και την μιζέρια της σκέψης.

Η νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους:

Το νέο φετίχ του Έλληνα: Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, και πώς θα ζήσουμε δίχως του!!!


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τῇ 29ῃ τοῦ αὐτοῦ μηνός μνήμη τῆς ἁγίας Ὑπομονής τῆς μοναχῆς...


...κατά κόσμον Αὐγούστας Ἑλένης Δραγάτση Παλαιολογίνας, τῆς βασιλομήτορος.

«Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και ευλογημένη γενιά. Στους προγόνους της συγκαταλέγονται άνθρωποι που αγίασαν (π.χ. ο Στέφανος Νεμάνια, Σέρβος βασιλέας και κτίτορας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους = όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης). Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης ανέλαβε την ηγεμονία του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βόρειο – ανατολικής Μακεδονίας, στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Στρυμώνος. Η γέννησή της τοποθετείται στα αμέσως μετά το θάνατο του Δουσάν χρόνια. Η ανατροφή, η μόρφωση, η αγωγή της, ήταν διαποτισμένα με ό,τι ανώτερο υπαγόρευε το βυζαντινό ιδεώδες, διότι οι Σέρβοι είχαν επηρεαστεί πολύ από το βυζαντινό πολιτισμό.

Ένιωθε τον εαυτό της περισσότερο ταυτισμένο με τον πολιτισμό και κυρίως με την εθνική συνείδηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Συναισθηματικά και ουσιαστικά έρρεπε μάλλον προς το Βυζάντιο, του οποίου επέτρεπε να γίνει Αυγούστα και Αυτοκρατόρισσα, πέρα προς τη γενέθλια σερβική πατρίδα.

Κοντά σ’ αυτά και πάνω απ’ αυτά, γαλουχήθηκε με την πατροπαράδοτη στην οικογένειά της, ακράδαντη ορθόδοξη πίστη στο Θεό. Αυτή η πίστη είναι που θα την οδηγεί, θα τη φωτίζει, και θα την εμπνέει στην πολυτάραχη και γεμάτη θλίψεις και δοκιμασίες ζωή της.

Υπολογίζεται να’ταν 19 περίπου χρονών, όταν παντρεύτηκε το Μανουήλ Β’ Παλαιολόγο (τέλη του 1390), λίγους μήνες πριν γίνει Αυτοκράτορας.

Karlgroup ή Euromagnum;

Ενώ ο εκφερόμενος από τις Βρυξέλλες λόγος για τους προσερχόμενους στις κάλπες Έλληνες έχει αποκαλύψει τμήμα των προθέσεων όσων κατέχουν την εξουσία (πίσω δηλαδή από τους εκλεγμένους έμμεσα ή άμεσα Προέδρους), στο εσωτερικό της χώρας, ο κομματικός λόγος “Ιονέσκο” των μνημονιακών κομμάτων (σκληρού πυρήνα και ρεαλιστικής περιφέρειας) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγή της γνωστής, σκόπιμα υπεραπλουστευμένης, εγκλωβιστικής, τρομο-διλημματικής ατζέντας. Η κατάδειξη ορισμένων ιστορικών αντιφάσεων και η ανάδειξη ενταφιασμένων ερωτημάτων είναι -ίσως- ο συντομότερος δρόμος γι’ αυτή την αλλαγή. Συνεχίζοντας λοιπόν από εκεί που μείναμε (Βρυξέλλες ή Άαχεν;), ας θέσουμε τα νέα σατιρικά διλήμματα, συμβατά και με τη γλωσσοπλαστική τάση της εποχής (Merkozy, Hollandreou, flexicurity / ευελφάλεια).

Η συντονισμένη αντεπίθεση των Τραπεζών


Ξεπέρασε κάθε όριο φαντασίας η συντονισμένη αντεπίθεση των Τραπεζών. Των Ελληνικών, όπως θα τις λέγαμε, με βάση τη χώρα στην οποία ιδρύθηκαν και εδρεύουν τα κεντρικά τους γραφεία.

Η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά στις αιτιάσεις του Π. Καμμένου λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει η τράπεζα σε ξένα χέρια, αν και απαντάει ουσιαστικά σε όσα δεν ρωτήθηκε. Δεν μας λέει σε ποια χέρια βρίσκεται. Ας δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο, ας εξηγήσει γιατί έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο (προσέξτε την μασημένη, παιδιάστικη έκφραση που χρησιμοποιεί), ας μας πει πού βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδας, πόσος πουλήθηκε και πότε κλπ κλπ Αν σκεφτούμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιος “διάλογος” με το ίδρυμα που είχε τη νομισματική πολιτική επί δραχμής κι αυτό από μόνον του κάτι λέει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ-ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ἡ ἱστορία τοῦ βυζαντινοῦ δικέφαλου ἀετοῦ



Ὁ δικέφαλος ἀετός, στίς διάφορες ἐκδοχές του, ἔχει, ὡς ἔμβλημα, συνδεθεῖ ἀναπόσπαστα μέ τήν ἱστορία τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας. Ἡ ἐξέλιξη τοῦ συγκεκριμένου συμβόλου στό χρόνο εἶναι πολύ ἐνδιαφέρουσα καί ἀποκαλύπτει τίς πολυσύνθετες ὄψεις μετασχηματισμοῦ τοῦ βυζαντινοῦ κράτους. 

Ἡ μορφή τοῦ ἀετοῦ, συνήθης ἀπεικόνιση τῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, ἀποτελοῦσε ἔμβλημα καί στή Νέα Ρώμη τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα μέ ἕνα θρῦλο, ἀετοί πετοῦσαν πάνω ἀπό τήν περιοχή τοῦ Βυζαντίου, προκειμένου νά ὑποδείξουν στόν Κωνσταντῖνο τό χτίσιμο τῆς νέας πρωτεύουσας στό συγκεκριμένο σημεῖο. Ἐκτός ἀπό τήν ἀνάκληση τῆς ἔνδοξης ρωμαϊκῆς παράδοσης, ἡ μορφή τοῦ ἀετοῦ χρησιμοποιοῦνταν καί ἀπό τήν ἀνερχόμενη θρησκεία, τό χριστιανισμό, γιά νά ἐκφράσει τή θεία ἔμπνευση τοῦ εὐαγγελιστῆ Ἰωάννη. Ὅλα αὐτά συνέτειναν στή σταθερή παρουσία τοῦ ἀετοῦ στή Βυζαντινή Αὐτοκρατορία ὡς κυρίαρχης παράστασης τῆς βασιλικῆς ἐξουσίας. Ἡ ἐπίσημη σημαία τοῦ στρατοῦ - καί ὡς ἐκ τούτου τοῦ κράτους - ἦταν ἀπεικόνιση ἀετοῦ μέ τήν κεφαλή γερμένη πρός τά δεξιά, σέ χρῶμα κόκκινο. 

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μαρτυρικά της Αλώσεως 1453, υπό Σίμωνος Καρά

Η πτώση της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας


Το (ιστορικό πλέον) ντοκιμαντέρ με τον Αρχιμανδρίτη Τύχων Σεβκούνωφ (διάρκεια 90')



Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη

Το ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 (παραγωγή 2010) σε δυο βίντεο συνολικής διάρκειας 80'


«...και με την τσέπη άδεια...»

Απολυμένοι φαντάροι ξεμένουν στα στρατόπεδα επειδή δεν έχουν λεφτά ούτε για εισιτήριο!


Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Όπως κατήγγειλε άπορος και απελπισμένος πατέρας φαντάρου, διοικητής στρατοπέδου στα σύνορα στον οποίο απευθύνθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει ο γιος του στο σπίτι, του απάντησε: «Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μου. Η εντολή από το ΓΕΣ είναι ρητή. Καμία συνδρομή στα οδοιπορικά των στρατιωτών».
Εκατοντάδες είναι και οι φαντάροι που δεν βγαίνουν από τα στρατόπεδα τις ημέρες που έχουν άδεια, διότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, ενώ και τα συσσίτια στον Στρατό καλά κρατούν.
Είναι τα ίδια παλικάρια που θα κληθούν να πολεμήσουν όταν τεθεί σε κίνδυνο, μια χώρα που τους εξευτελίζει και τους εξαθλιώνει με αυτόν τρόπο…


Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο Νίγηρας και το ΔΝΤ...

...ευτυχώς που υπάρχει και η πονόψυχη κα Λαγκάρντ (ναι αυτή η ξεβαμμένη τσουκνίδα, το στέλεχος) που λυπάται τα καημένα τα παιδάκια του, αλλιώς τι θα απογίνουν! 
Ο ρόλος όμως του σπλαχνικού ΔΝΤ στην κατάντια της Αφρικής φαίνεται στο παρακάτω κείμενο:


Η αναφορά της κ. Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, στον Νίγηρα είναι σαν να διεκτραγωδεί εμπρηστής το καταστροφικό έργο της φωτιάς που άναψε ο ίδιος...

Ο Νίγηρας είναι μια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής της οποίας η φτώχεια και η ενδημική πείνα ενισχύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν από την οδυνηρή επιβολή νεοφιλελεύθερων λύσεων.
Φέτος πάλι, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε νέα διατροφική κρίση , λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Αλλά ο Νίγηρας βρίσκεται σε μόνιμο λιμό, χάρη ακριβώς στην διαρκή παρουσία και καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ...
Το 2005 π.χ. όταν ξέσπασε ο λιμός, (ουσιαστικά μια εντονότερη εκδήλωση του χρόνιου υποσιτισμού στην περιοχή) δεν ήταν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά λόγω της φτώχειας.

Η χώρα υπερχρεωμένη τότε, υποχρεωμένη να κινηθεί μέσα στα πλαίσια της Συναίνεσης της Ουάσινγκτον, είχε αναγκαστεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων, να αυξήσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 19% , να καταργήσει τις αποθήκες σιτηρών και να σταματήσει την δωρεάν διάθεση τροφίμων.

kentrodexio-metopo.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ - Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Μάιος 2012

Δεν τρομοκρατούμαστε



Απλή και κατανοητή νομική εξήγηση από τη Σοφία Βασιλαρά

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η προσευχή ενός παιδιού απ το Νίγηρα

Αθάνατη «ανεξάρτητη» Ελληνική Δικαιοσύνη!


Ο Τσοχατζόπουλος μέσα από το ημερολόγιό του (δες εικόνα) αναφέρεται στη ποινική δίωξη σε βάρος του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ λέγοντας ότι: προκλήθηκε κατόπιν επιμονής της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που χειρίστηκε την υπόθεση, έπειτα από «εντολή» του Γ. Πεταλώτη. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω στο αντίγραφο:
«Κλίμα στη Δικαιοσύνη ! Η Καλού επέμενε για δίωξη του Παπά !!!! Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθήνας! Έχουν επαφή μέσω Ράικου (εννοεί την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) με Μαξίμου και Πεταλωτή Υφ. Δικ. Εντολέας!!!».

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/05/blog-post_8699.html#ixzz1vzsPs0eW

Οι σκυλοκοίτες, νεκρόσιτοι ερεβομανείς, και εμείς.


Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός συζητά με τον Πολιτειολόγο κ. Κώστα Ζουράρι, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Κώστα Ζουράρι «Ελληνική Δημοκρατία: Σπουδή στα σπουδαρχίδια της εδώ κοπροκρατίας», Αρμός, 2012.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941

Ποιος είναι αυτός που με μια του υπογραφή έσπρωξε την Ελλάδα στον γκρεμό; Γόνος οικογένειας ευνοουμένων από την κατοχική κυβέρνηση '41-'44 που έγινε ζάμπλουτη εκείνη την περίοδο, είναι "λογικό" να απεργάζεται και μια δεύτερη κατοχή!


Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου... Κανείς δεν θα περίμενε πως θα έδειχνε διαφορετικά συναισθήματα για όσους πεινούν ή πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία.


διαβάστε το πλήρες άρθρο με τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία εδώ: http://aera2012.blogspot.com/2012/04/1941.html?spref=fb




Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Diese Griechin verlangt von uns 70 milliarden

Bild: Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισεκατομμύρια ευρώ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

€ ἤ δραχμή;

Σημαντικότατη η άποψη του καθηγητού κ.Λαπαβίτσα από το Λονδίνο, που αποκαθηλώνει το λαϊκό αποβλάκωμα περί καταστροφής εκτός ευρό.
Κι όμως τα τρομοκρατημένα λαϊκά αντανακλαστικά εξακολουθούν και στηρίζουν το τεχνιέντως επιβεβλημένο δίλημμα...

Η «Ρεπούσεια» τακτική..


Δυστυχώς οι «Ρεπούσηδες» που "ρέπουν" προς την αποκαθήλωση κάθε αξίας και μνήμης που μας έχει απομείνει, αφθονούν γύρω μας. 
Λες και αυτό προέχει και ασχολούνται μόνον, ενώ έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη επιστημονική κατάκτηση..

 Αφήστε επιτέλους τα παιδιά μας να μάθουν και να πιστέψουν σε αξίες, έννοιες και θυσίες που τις κουβαλάνε μέσα τους, χωρίς να τους τριβελίζετε άλλο το μυαλό και χωρίς να μας διχάζετε με τις ιδεοληψίες σας.
Βυθισμένοι από καιρό σε μια μαζική αποχαύνωση, δεν χάνουμε πλέον ευκαιρία οι νεοέλληνες να δείχνουμε πόσο ανάξιοι είμαστε να λέμε πως καταγόμαστε από τους προγόνους μας, αλλά και πόσο άξιοι να έχουμε τους ηγέτες που έχουμε.
Αυτό το...    άρθρο δεν είναι "οικονομικό". Είναι εκτενές και ας μην το διαβάσει όποιος «καίγεται» πχ για τις εκλογές ή για τους νέους φόρους. Δεν αποσκοπεί σε «κλικ» και «like». Είναι περισσότερο μια παρακαταθήκη (για τον Ιστορικό του μέλλοντος περισσότερο) που κράταγα μήνες και χρόνια μέσα μου. Δεν ξέρω όμως πια πόσο χρόνο αντέχουν αυτές οι σκέψεις να μένουν κλεισμένες μέσα μου, για αυτό τις καταθέτω τώρα. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Το λέω ξεκάθαρα εξ αρχής πως όσα αναφέρω πιο κάτω, μού δείχνουν πως ο λαός μας πληρώνει τις αριστερίστικες και λαϊκίστικες τάσεις του. Και δεν εννοώ απλοϊκά στην Οικονομία. 
Οι αριστεροί δημαγωγοί διέπρεψαν πρωτίστως στην Παιδεία. 
Οι αριστερές μανιέρες μάς φτάσανε εδώ που φτάσαμε. Δεν μας φταίνε ούτε οι ξένοι, ούτε ο καπιταλισμός, ούτε ο κακός μας εαυτός για την κατάντια και τον εκχυδαϊσμό γύρω μας. Αν κοιτάξουμε μέσα μας, φταίμε εμείς και η Αριστερά που μας κακόμαθε, ο Λαϊκισμός που περίσσεψε, οι Αξίες που καταβαραθρώθηκαν, ο σεβασμός που χάθηκε. Και φταίει και η "Δεξιά" φυσικά που υπέκυψε και πρόδωσε τα «ιδανικά» της –ώστε να ακούγονται μάλιστα σχεδόν σαν "οξύμωρο σχήμα" πια!

Ο Άλεξ Τζόουνς για την Ελλάδα:

- Τόσα χρόνια ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας
- Μαζί τα φάγαμε
- Η έξοδος από το Ευρό θα είναι καταστροφική
- Η τηλεόραση μας ενημερώνει
- Τα περί συμπαιγνίας του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου με την εγχώρια διεφθαρμένη ελίτ είναι "θεωρίες συνωμοσίας"...
...αυτές τις επιεικώς αφελείς θέσεις ανατρέπει το ακόλουθο ολιγόλεπτο βίντεο του γνωστού παρουσιαστή Άλεξ-Τζόνς. Για όσους έχουν την καθαρή ματιά, και αντέχουν να δουν την πραγματικότητα, φυσικά!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

23 Μαΐου, μνήμη του αγίου νεομάρτυρος Ευγενίου Ροντιόνωφ (Евгений Родионов)

Ευγένιος Ροντιόνωφ. 19 ετών. Σφαγιάστηκε από τσετσένους Ισλαμιστές γιατί αρνήθηκε να αφαιρέσει τον Σταυρό του.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 1996 Τσετσένοι ισλαμιστές αντάρτες συνέλαβαν τον Ευγένιο Ροντιόνωφ, που υπηρετούσε την θητεία του στον Ρωσικό στρατό. Τον βασάνισαν και τελικά τον αποκεφάλισαν, όταν αρνήθηκε να αφαιρέσει τον σταυρό του και να γίνει μουσουλμάνος.


Η 23η Μαΐου που τον αποκεφάλισαν ήταν η μέρα των γενεθλίων του. Γινόταν19 ετών.
Η κομμένη κεφαλή του είχε ταφεί από τους ισλαμιστές αντάρτες σε άλλο σημείο.Ο νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ (Евгений Родионов) γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 κοντά στη Μόσχα-και συγκεκριμένα στο χωριό Κουρίλοβο, στην περιοχή της πόλεως Παντόλσκ-. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία. Η μητέρα του ονομάζεται Λιουμπόβ (=αγάπη) Βασίλιεβνα.
Το 1989 η γιαγιά του πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο μικρός Ευγένιος δεν τον έβγαλε ποτέ από πάνω του· μάλιστα, έφτιαξε ένα χονδρό κορδόνι και τον πέρασε εκεί. Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελάσουν οι συμμαθητές του. Ο Ευγένιος δεν απάντησε, αλλά και δεν την υπάκουσε.

Αφιέρωμα των Τούρκων στους κρεμασμένους ... Πατριάρχες!



Ένα εμετικό αφιέρωμα στους Έλληνες Οικουμενικούς Πατριάρχες που ... κρεμάστηκαν από τους Τούρκους έκανε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και είναι πραγματικά σημαντικό να πληροφορηθούν και αυτοί που δεν ξέρουν, για τα "ματωμένα ράσα" του Έθνους!

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Κύριλλος Α’ Λούκαρις, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους γιατί τόλμησε να ιδρύσει τυπογραφείο στην Πόλη με σκοπό να επιμορφώσει τους υπόδουλους Έλληνες, το 1637. (σ.σ. ακούς, κύριε Τατσόπουλε;)
Δεύτερος εθνομάρτυρας ήταν ο Παρθένιος Γ', το 1657, που κρεμάστηκε λόγω της στήριξής που έδωσε στην επανάσταση των ελληνόφωνων Ρουμανόβλαχων κατά των Τούρκων και τέλος πατριάρχης-εθνομάρτυρας που όλοι γνωρίζουμε, ο Γρηγόριος Ε’, το 1821 με την κήρυξη της Επανάστασης και την απόπειρα των Φαναριωτών να κάψουν τον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Τον τελευταίο οι Τούρκοι τον κρέμασαν στην κεντρική πύλη του οικήματος του Πατριαρχείου, στο Φανάρι, η οποία από τότε παραμένει κλειστή.
Μπορούν να στείλουν μερικά αντίγραφα να τα δώσουμε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στη ΝΔ; Έτσι για να μην ξεχνάνε κάποια πράγματα. Γιατί τώρα που επέστρεψε η Ντόρα, θα τα χρειαστούν (ετοιμάζεται να ανακηρύξει και ΑΟΖ ο Σαμαράς, τρομάρα του...)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.


Οικολόγοι Πράσινοι: Ζήτησαν την παραίτηση του ΥΠΕΘΑ!!! (βίντεο)

Τώρα που ο Σύριζα εξαφάνισε τις περίφημες ανθελληνικές συνιστώσες του, καθώς παίζει "παιχνίδια εξουσίας", έμειναν οι Οικολόγοι Πράσινοι να "μάχονται" κατά του "εθνικισμού"...
Απολαύστε τους!

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη τόνισε κατά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό ότι "μας στενοχωρεί πολύ η παρουσία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του στρατηγού Φραγκούλη. Είναι μία κίνηση που θα έπρεπε να διορθωθεί όταν έχει υπερασπιστεί συνθήματα ιδιαίτερα εθνικιστικά που φέρουν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας".
Η ίδια υπογράμμισε την αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και είπε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ζητήσει μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης κατά 50%. Μετά το τέλος της συνάντησης της με τον κ. Πικραμμένο ανέφερε ότι οι συνομιλίες τους αφορούσαν κυρίως την οικονομική κατάσταση της χώρας και ανέφερε ότι "είμαστε πολιτικός χώρος που πιστεύουμε στην Ευρώπη, στην αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τη θέση μας στο ευρώ".
Thestival

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!


Και ενώ τον λαό τον έχει πιάσει ευρω-λαγνικός πανικός (καλλιεργημένος βεβαίως επί τη βάσει των φοβιών του...), ωστόσο ο σατανικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της "δημοκρατίας" και της "ελεύθερης αγοράς" γίνεται ολοένα και πιο φανερός. Το αρχικό Ευρωπαϊκό όραμα του '60 πόρρω απέχει από την σημερινή οργουελική μούμια, που επιμένει να ρυθμίζει και την τελευταία λεπτομέρεια της καθημερινότητάς μας, καταργώντας παραδόσεις χιλιετιών, και τσαλακώνοντας εθνικές αντιλήψεις. "Δικαίωμα στην διαφορετικότητα" ναι, μόνο αν οι Βρυξέλλες ορίσουν την διαφορετικότητα. Και από ότι φαίνεται η εθνικές ετερότητες μάλλον τους ενοχλούν.
Έτσι πληθαίνουν οι υποψιασμένοι Έλληνες "ευρω-σκεπτικιστές", που στο φιλόδοξο ευρωπαϊκό μόρφωμα βλέπουν ολοένα και λιγότερο έναν ανθρωπιστικό φιλελεύθερο παράδεισο, και περισσότερο μια εκκολαπτόμενη αυτοκρατορία του κακού. Πρώτα μας απαγορεύουν το κοκορέτσι και το αρνίσιο κεφαλάκι, μετά μας επιβάλλουν "περίεργα" εμβόλια στα νήπια και γάμους ομοφυλοφίλων, τώρα μας βάζουν να ξηλώσουμε τα αμπέλια μας, αύριο τι;

Η Είδηση:


 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!
Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια απο το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.
Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ)  έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία (σημ: "χρυσόβουλο φιρμάνι") που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Δνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ὁ ἀνύπαρκτος πόλεμος τῆς ἀριστερᾶς μὲ τὸν φασισμό!!!


Ἐδῶ καὶ λίγες ἡμέρες ἔχουν σκυλιάσει οἱ φερόμενοι ὥς πολέμιοι τοῦ ναζισμοῦ καὶ ἀρλουμπολογοῦν μὲ τόνους ψεύδη, θάβοντας ἀκόμη καὶ τὰ ὀφθαλμοφανή. Οὐσιαστικῶς ὅλη αὐτὴ ἡ λασπολογία, (δὲν ἀθωώνω τοὺς ἄλλους…) εἶναι μία ἀκόμη προσπάθεια φιμώσεως τῆς ἀληθείας καὶ κουκουλώματός της. Μία δῆλα δὴ ἀπὸ τὰ ἴδια ποὺ ἔχουμε ζήσει τόσους καὶ τόσους χρόνους! 

 Ἡ μεγαλυτέρα τους ἐπίθεσις στρέφεται κατὰ τῶν χρυσαυγιτῶν. Καὶ θὰ συμφωνοῦσα μαζύ τους σὲ ὅλα, μόνο ἐὰν ἦταν δίκαιοι κι ἀντικειμενικοί. Δυστυχῶς, οὔτε δίκαιοι εἶναι, οὔτε ἀντικειμενικοί. 

Ἔχουν πιάσει λοιπὸν τὴν ντουντούκα καὶ διατυμπανίζουν παντοῦ τὰ περὶ ἀναβιώσεως τοῦ φασισμοῦ, τοῦ ναζισμοῦ, τοῦ χουντισμοῦ…. Ἀγαπητοί μου, εἶστε ἀμόρφωτοι, ἀνιστόρητοι καὶ ἠλίθιοι! Μία ἀπλῇ ματιὰ στὰ γεγονότα τῆς ἱστορίας θὰ σᾶς πείσῃ γιὰ τὴν μεγίστην πλάνην ποὺ πλανᾶσθε! Θὰ ξεκινήσω μὲ τὸν μύθο ποὺ μᾶς φλομώσατε, κι ἀφορᾷ στὸν πόλεμο τοῦ ναζισμοῦ ἀπὸ τὶς ἀριστερὲς δυνάμεις τοῦ τόπου. Νά πιάσουμε λίγο τόν ἀγαπημένο σας Ζαχαριάδη; Αὐτὸ τὸ «καλόπαιδο» πού αἱματοκύλησε τήν Ἑλλάδα; 

Ἄς ξεκινήσουμε, ἀλλὰ θὰ τὸ κάνουμε μὲ ἀποδείξεις κι ὄχι μὲ κραυγές. 
(Τὰ στοιχεῖα ποὺ θὰ παραθέσω εἶναι ΟΛΑ ἀπὸ κοινῶς ἀποδεκτὲς πηγές! Συνέδρεια, δημοσιεύεις ἐντύπων, βιβλία ΔΙΚΑ σας καὶ δικῶν σας γραφόμενα, ἀκόμη καὶ πρώην δικῶν σας…. Ξέρετε ἐσεῖς καλλίτερα!) 

Στὶς 23 Αὐγούστου 1939, ἀπὸ ὅπου καὶ ἡ παραπάνω φωτογραφία, ὑπογράφεται στὴν Μόσχα, τὸ γερμανοσοβιετικὸν σύμφωνον μὴ ἐπιθέσεως. Οἱ Ῥίμπεντροπ (Γερμανία) καὶ Μολότωφ (Σοβιετικὴ Ἔνωσις) ἦταν αὐτοὶ ποὺ οὐσιαστικῶς ἐπέβλεψαν κι ὅρισαν τοὺς ἐπὶ μέρους ὅρους τῆς συμφωνίας. Ἀπὸ τότε καὶ μετά, κάθε ἀντίστασις «Ἑλλήνων» κομμουνιστῶν κατὰ τῶν δυνάμεων τοῦ Ἄξονος παύει. Ἐθεωροῦντο σύμμαχοι οἱ Γερμανοί! Κτυπᾶς τόν σύμμαχο; Δὲν τὸν κτυπᾶς! 
Μία ἀκόμη ἀπόδειξις αὐτῶν ποὺ ἰσχυρίζομαι εἶναι ἡ κατάληψις τῆς Ἀνατολικῆς Πολωνίας ἐκ τοῦ Κοκκίνου στρατοῦ στὶς 17 Σεπτεμβρίου 1939. Δῆλα δή, ὁ ἄξων τότε δὲν εἶχε ἀπλῶς συνάψει σύμφωνον μὴ ἐπιθέσεως, ἀλλὰ κατὰ βάσιν μεγάλωσε, ἅπλωσε, συμπεριέλαβε κι ἄλλους συμμάχους, πέραν τῆς Ἰαπωνίας, τῆς Ἰταλίας καὶ τῶν λοιπῶν χωρῶν ποὺ εἶχαν προσχωρήσει στὴν συμμαχία. Οὐσιαστικῶς ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες, ὅταν μᾶς ἐκήρυξαν τὸν πόλεομον οἱ Ἰταλοί, εἴχαμε καὶ τὴν Ῥωσσία ἀπέναντι! Τόσο ἁπλᾶ!!!! 

Τότε λοιπὸν ὑπερίσχυσε ὁ πατριωτισμός τους καὶ τὸ ΚΚΕ (ὑπὸ ἔρευναν αὐτό!!!), διὰ χειρὸς Ζαχαριάδου, δημοσιεύει τὴν ἐξῇς ἐπιστολή: 

Tα «δήθεν» του ιστορικο-υλιστικού μονόδρομου


Tου Χρηστου Γιανναρα

Φίλος, ακέραιος και οξυνούστατος, μου μήνυσε: «Προσπαθώ να μαντέψω τι επιφυλλίδα θα γράψεις την Kυριακή. Eγώ, μονολότι μου κάθεται στο στομάχι, θα ήθελα τον Tσίπρα πρωθυπουργό. Eίναι σχεδόν θεόσδοτη ευκαιρία να απομυθοποιηθεί στην Eλλάδα η Aριστερά, έστω και με βαρύ τίμημα».

Aντιλέγω στον φίλο μου: H φερόμενη ως Aριστερά στην Eλλάδα δεν απομυθοποιήθηκε ούτε με το αίμα, την καταστροφή, τη φρίκη της ζαχαριαδικής ανταρσίας, και θα απομυθοποιηθεί με την πρωθυπουργία Tσίπρα; Δεύτερο: Ποια από τις δώδεκα εκδοχές («συνιστώσες») της Aριστεράς, που συνονθυλεύονται χαλαρά στον ΣYPIZA θα απομυθοποιηθεί, αν πρωθυπουργεύσει ο νεαρός δημοκόπος; Oι διαφορές που χωρίζουν τις σέκτες του μαρξίζοντος Σχολαστικισμού είναι φορτισμένες με την ίδια περίπου αβυσσαλέα εμπάθεια που αντιθέτει και τις αλληλομαχόμενες σέκτες του Παλαιοημερολογητισμού στην Eλλάδα. Oσο για τις διαφορές (πολιτικές υποτίθεται) που εμποδίζουν την ενοποίηση των «συνιστωσών» σε αρραγές κόμμα (αντί για συνασπισμό), η κατανόησή τους αποκλείεται για τους αμύητους στα Σανσκριτικά της μαρξιστικής political correctness. (Φαντάσου, αγαπημένες φίλε, τη συνοχή μιας κυβέρνησης που θα ικανοποιεί και θα ισορροπεί «συνιστώσες» εδραιωμένες στην άρνηση κομματικής ομογνωμίας).

Στη σημερινή Eλλάδα η απομυθοποίηση της πολιτικής ασυναρτησίας και στενομυαλιάς αποκλείεται και για έναν άλλο λόγο: Διότι τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην επιθυμία ή στη σκοπιμότητα έχουν επισήμως καταργηθεί. Eχει την παραμικρή σχέση (ή είχε ποτέ) το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Kίνημα με τον σοσιαλισμό; Συμβιβάζεται η έννοια του κοινωνισμού (σοσιαλισμού) με τη θεσμική κατάργηση της αξιοκρατίας, τη δικτατορία των Πρασινοφρουρών, την κλεπτοκρατία; Γνώρισε ποτέ η χώρα αμιγέστερες εφαρμογές του αχαλίνωτου καπιταλισμού από αυτές που επέβαλε ο και πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» στην Eλλάδα; Eχει το KKE οποιαδήποτε σχέση με το πρωταρχικό, κοινωνιοκεντρικό νόημα της λέξης Aριστερά; Eίναι το KKE κάτι περισσότερο από μια παροχή «προστασίας» στα συντεχνιακά, αντικοινωνικά συμφέροντα των συνδικαλισμένων «ρετιρέ» του Δημοσίου;

Ένα μικρό τραγούδι...

...για την γιαγιά-Μαρία από την Ορτού, που άφησε την ψυχή της στα βουνά της Ανατολίας, σε πορεία θανάτου μαζί με τα 3 μικρά κορίτσια της, επειδή ήταν Πόντια Χριστιανή.
(ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)


"19 Μαΐου, ημέρα εθνικής μνήμης" - Ν.Λυγερός Αθήνα 19/05/2012



Ομιλία του Νίκου Λυγερού στην κεντρική εκδήλωση που διοράνωσε στην Αθήνα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
"Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - 19 Μαΐου, ημέρα εθνικής μνήμης".


Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη,
19 Μαΐου 2012, ώρα: 19.00.

Πηγή: lygeros.org

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πλάνα από την συγκέντρωση εις μνήμη και τιμή των θυμάτων της Ποντιακής γενοκτονίας...

...ναι, από αυτήν ακριβώς την συγκέντρωση που νόμιζε ότι μπορούσε να απαγορεύσει ο Μπουτάρης!


"Ιερά Εθνο-φοβική Συμμαχία" ...έως πότε;

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει μελάνι των πίξελ της τελευταίας ανάρτησης, και πέσαμε πάνω σε μια είδηση που μας σοκάρισε, πλην όμως δεν μας εξέπληξε. Επιτέλους οι μισέλληνες, οι Σκοπιο-λάγνοι και οι Τουρκο-λάγνοι αποφάσισαν να συνεργαστούν.  Μπιστο-Ρεπούσηδες και Δραγώνες δώσανε αδελφικά τα χέρια με τους Τρεμο-Ελληνόφωνους και τους Βινο-Ζίτουλες.
Ξεναλέμε ότι την είδηση την περιμέναμε ως πιθανή εξέλιξη. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πότε επιτέλους θα συνασπιστεί και θα συνεργαστεί η Πατριωτική Ελληνορθόδοξη Παράταξη;
"Για την Ελλάδα ρε γαμ....!"

Imageη είδηση:



Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη της συνεργασίας του κόμματος με τους Οικολόγους Πράσινους σε μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία που ισχυροποιεί την ΔΗΜΑΡ με το σχεδόν 3% που πήραν οι Οικολόγοι στις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έγραψε χαρακτηριστικά: "Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λιβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Οικολόγοι Πράσινοι" : Οι ανθέλληνες και φιλοσκοπιανοί πράκτορες των Αμερικάνων .


Αποκαλυπτική συνέντευξη σχετική με αυτούς που -παρ'όλα όσα δηλώνουν- δεν είναι ούτε Οικολόγοι, ούτε Πράσινοι...

Όπως έγινε γνωστό, στις 27 Μαρτίου 2012, οι συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit και Rebecca Harms επισκέφθηκαν την Αθήνα προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου,
για να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία στην προσπάθειά τους για είσοδο στην Ελληνική Βουλή. Ο φιλέλληνας κατά τα άλλα Cohn Bendit δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει στους ίδιους προκλητικούς τόνους ότι η Ελλάδα οφείλει να συμβιβαστεί και να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Με δεδομένο ότι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων διεκδικεί την είσοδο στην Ελληνική Βουλή στις προσεχείς εκλογές με ομιχλώδεις θέσεις στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, καλό θα ήταν να θυμηθούμε μία παλαιότερη συνέντευξη του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, εγγονού του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2007. (Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 30/08/2009)

-Πώς κρίνετε τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από το δάκτυλο των Αμερικανών.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Βρυξέλλες ή Άαχεν;



Άλλη μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι. Από τον καταιγισμό των εντόπιων και ευρωπαϊκών μηνυμάτων-διλημμάτων που δέχεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης, ας ξεχωρίσουμε δυο:

H άρνηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών μειονοτήτων από το σύγχρονο τουρκικό κράτος: Μεθοδολογία και ερμηνεία


18/9/2010 : Κατατοποστικότατος και εγκαυστιότατος ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

Η απάντηση των Ποντίων στην ασέβεια κατά της γενοκτονίας:

 19 Μαΐου: Έτσι απαντούν οι Πόντιοι στην Ρεπούση!

  • Η απάντηση των Ποντίων στην προκλητική ασέβεια της Ρεπούση ήταν άμεση:
  • «Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!
    Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του …."συνωστιμού";
    Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!
    Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!
    Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!
    Εάν η κυρία αυτή έκανε το ίδιο ακριβώς στη Γαλλία ή την Ελβετία, θα έμπαινε φυλακή!
    Η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες αυτές χώρες.

    Και στην Ελλάδα τι;
    Στην Ελλάδα τιμούμε τους αρνητές της γενοκτονίας, κάνοντάς τους υποψήφιους βουλευτές και με λίγες εκατοντάδες ψήφους τους εκλέγουμε για να τους επιβραβεύσουμε!

    Και το αμείλικτο ερώτημα που βγαίνει από τις ψυχές όλων υμών των απογόνων εκείνων που επέζησαν από το μέγιστο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι αν ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εγκρίνει την ασεβή αυτή στάση της!

    Την εγκρίνεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ κύριε Κουβέλη;
    Γιατί αν την εγκρίνεις, ξέρουν οι Πόντιοι πώς να απαντήσουν.
    Αν όμως δεν την εγκρίνεις, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπλυθεί η προσβολή:
    ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!
    Δεν υπάρχει άλλη συγνώμη για όλους τους Πόντιους απανταχού της γης που να γίνει δεκτή από εσένα, εκτός από αυτήν την ενέργεια.»

    Αναστάσιος Καζαντζίδης
    Απόγονος Ποντίων που επιβίωσαν από το ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ

    Υ.Γ. Το θέμα όμως δεν είναι η συμπεριφορά τη κυρίας Ρεπούση κύριε Κουβέλη, αλλά η δική σου ως προέδρου Ελληνικού Κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή.

    H Ρεπούσειος ύβρις, καρέ-καρέ!

    Λεπτό προς λεπτό η παρουσία της Ρεπούση στη Βουλή. Μόλις ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την Γενοκτονία των Ποντίων εξαφανίστηκε από την αίθουσα και επανήλθε να ψηφίσει μετά... ΝΤΡΟΠΗ !!!

    Ωρα: 12 :42 μμ Διακρίνεται η Ρεπούση ακόμα μέσα στη Βουλή
    Ωρα 12:44 μμ η Ρεπούση μέσα στη Βουλή

    Ωρα: 12 :46 μμ Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής

    Ωρα: 12 :47 Εξαφανισμένη ακόμα από τα έδρανα της Βουλής η Ρεπούση

    Ωρα: 3 :09 μμ επανήλθε στην αίθουσα η Ρεπούση και ψηφίζει

    Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό

    του Νίκου Λυγερού

    Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! 
    Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. 
    Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις αξίες και ποιος είναι σκλάβος των αρχών. Διότι σε αυτό το ανθρώπινο πλαίσιο απαγορεύεται η απαγόρευση. 
    Ακόμα και όταν ο ναζισμός απαγόρευε τις συγκεντρώσεις, οι πρόγονοί μας οι Έλληνες δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Το ίδιο έκαναν και επί Χούντας. Σε αυτές τις μάχες βγήκαν πάντα νικητές, διότι προστάτευσαν τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Κανένας δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Κι αν θέλουν να μας σταματήσουν να μην μας πάνε μόνο στη φυλακή ή στην εξορία, αλλά να μας στείλουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως έκανε και η βαρβαρότητα πριν από αυτούς, διότι δεν πρόκειται να πάψουμε με τίποτα! 
    Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα μας μετατρέψουν όλους σε Δίκαιους αντί να παραμένουμε όλοι αδιάφοροι στον πόνο των Ποντίων. Η επέτειος δεν είναι μια απλή συγκέντρωση. Το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν είναι απλώς ένα έγκλημα. Γι’ αυτό το λόγο δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται ακόμα και να το θέλουν οι δήμιοι και οι ραγιάδες. Τώρα που αναγνώρισε το Ευρωκοινοβούλιο το έγκλημα κατά των Αρμενίων, των Ασσυρο-Χαλδαίων και των Ποντίων θα κάνουμε πίσω; Από το 2006 έχουν αλλάξει τα δεδομένα ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το 2010 μας αναγνώρισε και η Σουηδία μετατρέποντας επίσημα το Ποντιακό σε ένα διεθνές πρόβλημα. Κανείς πια δεν μπορεί να μας βλέπει ως γραφικούς. Η επιστημονικότητα της απόδειξης της ύπαρξης της Γενοκτονίας δεν είναι πια θέμα διαπραγμάτευσης χάρη στο έργο του Κ. Φωτιάδη. Έχουμε ημέρα μνήμης χάρη στην αποφασιστικότητα του Μ. Χαραλαμπίδη. Έχουμε βιβλία ιστορίας χάρη στον Α. Παυλίδη. Έχουμε συνέδρια αυτογνωσίας χάρη στην οργανωτικότητα της Χ. Σαχινίδου. Έχουμε πια Νεολαία που δεν υπακούει πια στις διαταγές των θεσμικών οργάνων και λειτουργεί πλέον όπως είναι το πρέπον για τους επόμενους ανθρώπους. 
    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν είμαστε μόνο εμείς, είμαστε οι άλλοι ! Αυτοί που δεν κατάφεραν να γενοκτονήσουν ! Είμαστε οι άλλοι που θυμόμαστε τους δικούς μας και σε κάθε επέτειο έχουμε τους νεκρούς μας μαζί. Ας το καταλάβουν, λοιπόν, όλοι όσοι δεν πιστεύουν στις αξίες μας ότι μια απαγόρευση συγκέντρωσης είναι μια απαγόρευση για τους νεκρούς μας. Ας τολμήσουν, λοιπόν, να απαγορεύσουν στους νεκρούς να μην έρθουν στην επέτειο, διότι αυτοί εκεί μας περιμένουν κάθε χρόνο !

    Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

    19η ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

    Δικαίωμα στην μνήμη, απαίτηση στην δικαίωση.

    μοιρολόι...



    Τα στρτάτας ντε πορπάτεσα, τα γεφύρεα ντε δέβα
    Ατώρα έρθα και γέρασα, 'ς σο μεσοστράτ' επέμ'να.
    Ψηλά ραχιά και πράσινα, 'ς σα λίβεα απες κρυμμένα
    Ανοίξτε σεβνταλή μ' ταφήν, βαλτεν απές εμένα.

    “οικονομικός” ρεαλισμός


    Ο “οικονομικός” ρεαλισμός του καθ ημάς ρωμαίικου ζωγραφικού τρόπου, όπως αυτός εμφανίζεται στον εξεικονισμό της Αναστάσεως του Κυρίου.

    Όπως το έχουμε πολλάκις επισημάνει στο παρελθόν, είναι χαρακτηριστική η διαφορά στον εξεικονισμό της Αναστάσεως του Κυρίου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, και η διαφορά αυτή δεν είναι μόνο υφολογική, δηλαδή διαφορά εξωτερικών στοιχείων, χρωμάτων, μορφών, φωτοσκιάσεων, κλπ, αλλά πολύ βαθύτερη. Είναι κυρίως διαφορά θεματική, δηλαδή διαφορά στην αντίληψη ως προς τι αξίζει και πρέπει να παρασταθεί, και τι είναι καλύτερα να παραλειφθεί. Είναι τόσο δε μεγάλη η διαφορά αυτή, που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το σχίσμα των Εκκλησιών συνεπέφερε και σχίσμα βαθύ μεταξύ των εικαστικών τρόπων των δυο πλευρών.

    Για να κατανοηθούν όμως ορθότερα τα επόμενα, πρέπει πρώτα να ορίσουμε και να διακρίνουμε τις έννοιες του Ρεαλισμού και της Φυσιοκρατίας. Ο Ρεαλισμός (εκ του Λατινικού Res – πράγμα) θα μπορούσε να λέγεται και Πραγματισμός, αν είμασταν πιο οικείοι με την οικεία μας γλώσσα. Είναι ο τρόπος παράστασης των διαφόρων όντων ή των διαφόρων συμβάντων ως έχουν για εμάς, όπως δηλαδή τα έχουμε δει και τα έχουμε καταγράψει στην μνήμη μας. Βασικό γνώρισμα του Ρεαλισμού είναι η σαφήνεια, η αποφυγή παρανοήσεων και η καθαρότητα των μορφών και των μεταξύ των σχέσεων. Κάθε τι ζωγραφίζεται καθαρά και εύληπτα, αλλά και κάθε μέρος της εικόνας ανήκει σε κάτι συγκεκριμένο, σε έναν άνθρωπο, ένα ρούχο, την γή, τον ουρανό, κλπ. Ο Ρεαλισμός δεν αποκλείει την αφαίρεση, ίσα ίσα που συνεπικουρείται από αυτήν. Η κάθαρση και η σχηματοποίηση των μορφών και των επιφανειών τις κάνει πιο εύληπτες στο μάτι του ανθρώπου, αλαφρώνοντάς τες από στοιχεία “περιέργειας”, και εισάγοντας έναν ρυθμό, ένα δέσιμο εικαστικό στην μεταξύ των σχέση.
    Κινούμενοι στην αντίθετη κατεύθυνση, και προσπαθώντας να αποδώσουμε όσο το δυνατό πιστότερα το οπτικό φαινόμενο, φτάνουμε στην Φυσιοκρατία, στην απόλυτη δηλαδή αποτύπωση και της παραμικρής λεπτομέρειας των μορφών. Αυτό όμως τις καθιστά “δύσπεπτες”, οδηγώντας την ανθρώπινη ματιά να ασχολείται με στοιχεία που δεν ανήκουν στην ουσία της εξεικονιζόμενης μορφής ή παράστασης, και άρα με στοιχεία που οδηγούν στην πνευματική φλυαρία και ανησυχία.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



    Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη βυζαντινή μουσική, και στη βυζαντινή αγιογραφία. Στη συμπρωτεύουσα πολλοί άνθρωποι, και ειδικά νέοι, ασχολούνται με την χριστιανική εκκλησιαστική παράδοση. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, κατάφερε να διατηρήσει πολλούς καλούς εκτελεστές της βυζαντινής μουσικής. Από εκεί πέρασε και ο τελευταίος μεγάλος άρχοντας πρωτοψάλτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΙΓΚΟΣ, ο οποίος ίδρυσε εκεί δική του σχολή. Η εκκλησιαστική παράδοση έχει διατηρηθεί στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πολύ καλύτερα απ' ό, τι σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της συμπρωτεύουσας φοιτούν πάνω από 200 άτομα κάθε χρόνο, προσωπικότητες γεμάτες μεράκι και όρεξη να καταπιαστούν με αυτό το ιδιαίτερο είδος τέχνης. Δυστυχώς, βέβαια, κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγιογραφία και έχουν δώσει την ψυχή τους σε αυτό, έχουν παραγκωνιστεί από την κοινωνία, επειδή δεν έχουν φοιτήσει σε κάποια μεγάλη σχολή. Δηλαδή, παρόλο που ορισμένα άτομα μπορεί να είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, δεν γνωρίζουν από την κοινωνία την αναγνώριση, την ενίσχυση, και το ενδιαφέρον που θα τους άξιζε

    Ο Νίτσε για τους Ελληνες το 1872: Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει



    Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

    Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

    «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

    Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

    Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
    από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

    Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

    Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

    Ρομποτική – μέσο εκπαίδευσης


    Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O. Hellas -αστική και μη κερδοσκοπική οργάνωση- που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη των εφαρμογών που αφορούν τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα τις εφαρμογές της Ρομποτικής στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα ανακοινώνει  τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.). Hellas. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.,  την I.E.E.E. Greek section (student branch και τον W.R.O.World Robot Olympiad).
    Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στης 09:30 π.μ. στo Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Ψυχικού, Κολέγιο Αθηνών) Στεφάνου Δέλτα 15,  Ψυχικό 154 52,
    Πληροφορίες για την Εκπαιδευτική Ρομποτική μπορείτε να βρείτε στο site www.why.gr και www.wrohellas.gr