Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολών: Ευχαριστούμε Κυβέρνηση!

Σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικοί από Τεχνικά Λύκεια & Σχολές

Kαταργούνται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς, 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που απορρέουν από το υπουργείο Παιδείας, καταργούνται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς, 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν.

Οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. 

•Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας, «σε σχετική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων & Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Από τους εκπαιδευτικούς αυτούς, υπάρχει η ενημέρωση ότι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους. 
Συγκεκριμένα: 
 •έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής. 
 •έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας 
 •έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν. 
 •προνοείται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, εάν δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και απολυθούν, να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους. 
 •το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες. 
 •περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τι ήξερε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 - Αποκαλυπτικό βίντεο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα της πρόσφατης Ελληνικής ιστορίας, είναι αυτός που άλλαξε άρδην την Ελλάδα κυρίως με το "πλησίασμα των υπογείων στα ρετιρέ" (θυμηθείτε την ΑΤΑ) οργάνωσε ένα ΕΣΥ (που μόλις για 2 χρόνια λειτούργησε αγνά και μη "λαδιάρικα") αλλά και αυτός που μπόλιασε τα παλιά κοτσαμπάσικα τζάκια της δεξιάς με τα νέα πασοκικά (που μετεξελίχτηκαν σε βαμπιρ της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας).

Είναι αυτός που κατηγορήθηκε (μένει να αποδειχθεί ή να καταρριφθεί) ότι ήρθε το '74 στην Ελλάδα (με ένα δάνειο 100.000.000 από τον Ροκφέλερ και τις περίφημες 11 εντολές - δεσμεύσεις) για να διαστρέψει τον ριζοσπαστισμό των Ελλήνων μετά την χούντα και να τους οδηγήσει από "το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και τον περίφημο "τρίτο δρόμο" στην Ιθάκη της εκπορνευμένης πατρωνίας. 

Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πλήρως το βίντεο που ακολουθεί και εκπλήσσει με την ειλικρίνεια του Παπανδρέου (είναι '95, μετά την περιπέτεια του Χέρτφιλντ), αλλά προσέξτε ιδιαίτερα στο 3:13 όπου λέει: 
...Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. συμφερόντων, όταν λέγω, ρητά!

Δεν θέλω ν' αποκαλύψω ονόματα·
ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΕΔΩ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΔΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ...



Ακτιβιστής

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Διακοπές...


Αγαπητοί αναγνώστες,
Για λίγες μέρες η μελέτη μας θα μεταφερθεί σε λίγο πιο "αρμυρό" περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι η ροή των αναρτήσεων θα μειωθεί, αλλά δεν θα πάψει. Καλές διακοπές!


Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Τους τσάκισε τα κόκαλα στους τροϊκανούς ο Κυριακούλης!

Δείτε πόσο σκληρά διαπραγματεύεται τον θάνατο 15000 υπαλλήλων...


Ιδιαιτέρως επιθετικοί στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ζητούσαν απολύσεις εργαζομένων εδώ και τώρα ενώ αμφισβήτησαν ευθέως και τις προθέσεις του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Έθνος της Κυριακής αποκαλύπτει τους διαλόγους μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίοι δείχνουν και το βαρύ κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο πλευρών.

Ματίας Μορς: «Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς» είπε ο εκπρόσωπος της τρόικας διακόπτοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρουσίαζε τις θέσεις του για την κινητικότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα».

Η κρίση χτυπά την Εκπαίδευση - Απολύσεις εκπαιδευτικών και περικοπές στην Ευρώπη


Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

...καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου (Τι είπε ο Χριστός για όσα ήδη βλέπουμε ότι έχουν δρομολογηθεί)

Προσέχετε μη σας πλανήσει κανείς.
 
Γιατί πολλοί θα έρθουν με το όνομά μου, λέγοντας: “Εγώ είμαι ο Χριστός”, και πολλούς θα πλανήσουν.

Θα μέλλετε, λοιπόν, να ακούτε πολέμους και φήμες πολέμων.
Κοιτάτε, μη θορυβείστε. γιατί πρέπει να γίνουν, αλλά ακόμα δεν είναι το τέλος.

Γιατί θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας, και θα γίνουν πείνες και σεισμοί κατά τόπους.
Αλλά όλα αυτά είναι αρχή ωδίνων.

Τότε θα σας παραδώσουν σε θλίψη και θα σας σκοτώσουν, και θα είστε μισούμενοι από όλα τα έθνη για το όνομά μου.

Αλλά εκείνος που θα υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί.


π. ΕΛΠΙΔΙΟΣ: ΕΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟ 2013!

Ακούστε τη νέα του ομιλία:

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

μητρ. Αυγουστίνος Καντιώτης & Γεώργιος Μόδης

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ
Καλεσμένη η κ. Μαρία Μαντουβάλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πόσο "κρατικό" παραμένει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;

Ἐπιστολὴ Καθηγητρίας Βασιλικῆς Δενδρινοῦ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς την:
Κυρία Αθηνά Πλέσσα-Παπαδάκη

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Κκ/Κων Θεμάτων
Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών

Κοινοποπ.: κ. Κυριακή Μελέτση, Αναπλ. Τμηματάρχη
Διεύθυνσης Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών

Αξιότιμη Κυρία Παπαδάκη,

Όπως φαντάζομαι πλέον θα διαπιστώσατε, οι πληροφορίες που σας στείλαμε προχτές είναι δυστυχώς απολύτως σωστές. Αντί τα Πανεπιστήμια (οι Φιλοσοφικές Σχολές) της χώρας μας, να αναλάβουν ένα έργο, το οποίο θα πριμοδοτούσε και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, από το οποίο το κράτος έχει πόρους, το Υπουργείο επιτρέπει (αν όχι πριμοδοτεί) το να αναλάβει το έργο της πιστοποίησης για την απόκτηση επάρκειας διδασκαλίας και άσκησης του επαγγέλματος σε άτομα που έχουν γλωσσική επάρκεια σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών – δηλ. η Ελληνοαμερικανική Ένωση που παράλληλα τρέχει και ένα… Ελληνοαμερικανικό «πανεπιστήμιο».

Γιανναράς-Ράμφος-Κανέλλη για Ελληνικότητα, Ιστορία, Παιδεία (1997)

Ας θυμηθούμε ποίου είδους και ποίου επιπέδου ήσαν οι προβληματισμοί μας 15 χρόνια πριν. Για να συνειδητοποιήσουμε την μεθοδικότητα με την οποία κάποιοι απεργάσθηκαν τον αφελληνισμό μας.



Χρήστος Γιανναράς - Φραγκίσκος Βαρθαλίτης: Η παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου

Τι σημαίνει αυτή η ιστορική στιγμή για την ρωμαιοκαθολική εκκλησία, η οποία ταλανίζεται ακόμα από τα σκάνδαλα παιδεραστίας αλλά και τη μείωση της επιρροής της σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής;


Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τα «εντόπικα», το ιδίωμα των δίγλωσσων Μακεδόνων.

Ο Δημ.Ευαγγελίδης, δίγλωσσος Μακεδόνας από την Έδεσσα, μιλάει για τα «εντόπικα», και φωτίζει τις κακοτοπιές της Βουλγαρικής και της Σκοπιανής προπαγάνδας, όπως και τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν παγιωθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 
Η ομιλία έλαβε χώρα στο χωριό Κέλλη Φλωρίνης την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.
(βίντεο σε 4 μέρη)


Ο Δ. Λιαντίνης προτείνει "greeklish"! Μήπως έχει υπερτιμηθεί;

Έχοντας ως πρότυπο την «φωνητική γραφή» του Σολωμού (την οποία θεωρεί «προφητική»), ο Δ. Λιαντίνης εισηγείται την εισαγωγή του Λατινικού αλφαβήτου στα Ελληνικά γράμματα: 
«Εάν δεν εισαγάγουμε το Λατινικό αλφάβητο κι εμείς, όπως το 'κανε ο Ατατούρκ με τους Τούρκους, θα εξαφανιστούμε μέσα στην Ευρώπη!» 
Και ισχυρίζεται ότι το αλφάβητό μας (που στους ξένους φαντάζει «Κινέζικο»!) είναι ο λόγος που δεν μας διαβάζουν στο εξωτερικό. Λες και αν αντί για, π.χ., «τα παιδία παίζει», γράφαμε "ta pedia pezi" (φωνητική γραφή) ή "ta paidia paizei" (στο πιο σοφιστικέ), η φράση θα γινόταν αυτόματα κατανοητή και καλοδεχούμενη από τους ξένους φιλολόγους!