Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2013: Βραβεύθηκαν καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα- ΒΙΝΤΕΟ


Ποιος περίμενε ότι ο θεσμός ΑΡΙΣΤΕΙΑ όταν πριν τρία χρόνια η Αννα Διαμαντοπούλου τον εγκαινίαζε σήμερα θα βράβευε καθηγητές που η πολιτεία τους «πέταξε» από την τάξη , θέτοντάς τους σε διαθεσιμότητα.


Αυτό το είδαμε στην σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας , η πολιτική ηγεσία βράβευσε και καθηγητές από τη μια κρατούσαν το βραβείο και από την άλλη το έγγραφο της διαθεσιμότητας .

Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Κυριαζή, ο καθηγητής σε διαθεσιμότητα (και -τι ειρωνεία- βραβευόμενος) Δημήτρης Σακατζής ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, καταγγέλλοντας την πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Ο καθηγητής μέσα κλίμα συγκίνησης καταχειροκροτήθηκε.

Την ίδια στιγμή δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα άνοιξαν πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα των καθηγητών και τον αποκλεισμό των μαθητών απο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. 


Τσαρλς Λιντμπίτερ: Καινοτομία στην εκπαίδευση μέσα στις φτωχογειτονιές



Ο Τσαρλς Λιντμπίτερ αναζήτησε ριζικά νέες μορφές εκπαίδευσης -- και τις βρήκε στις φτωχογειτονιές του Ρίο και του Κιμπέρα, όπου μερικά από τα φτωχότερα παιδιά στον κόσμο βρίσκουν ανατρεπτικούς νέους τρόπους να μάθουν. Και αυτό το άτυπο, ταραχοποιό νέο είδος σχολείου, λέει, ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνουν τελικά όλα τα σχολεία.

Τα ντεκολτέ και οι ρόμπτες οι ξεκούμπωτες


Δεν ξέρουμε αν η κυρία Υπουργός μπέρδεψε τα Ελληνικά "αξιοθέατα" που πρέπει να προωθεί στο εξωτερικό, αλλά ας θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου Νεοκλή Σαρρή:
"Στα ελληνοτουρκικά αυτοί που ονειρεύονται ένα γάμο μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για την Τουρκία η Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο το ρόλο της νύφης..."


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Θα απολυθεί η εκπαιδευτικός που συνέλαβε τον γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει;



Αντί να λάβει επισήμως τα συγχαρητήρια, απειλείται και με απόλυση...

«Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) την ερχόμενη Πέμπτη, 28/11.

Εκεί, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, το Συμβούλιο θα κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται"! Επιβεβαιώνεται ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός


Χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό παραθέτουμε ένα μοναδικό ντοκουμέντο που αφορά τους έφηβους και όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ή μεμονωμένο γεγονός του Schoolwave 2013; Καθένας μπορεί να το αξιολογήσει, ερευνώντας τι εστί Schoolwave, τι εστί Schooligans, ποιοι φορείς, ποιοι δήμοι, ποιοι πολιτικοί παράγοντες συνδιοργανώνουν ή εμψυχώνουν, ποιος ο ρόλος της Ευρώπης σε όλα αυτά, γιατί θεωρείται "το Schoolwave το πιο επιτυχημένο φεστιβαλ στο είδος του στην Ευρώπη"

Τό Διάταγμα τῶν Μεδιολάνων (313 μ.Χ.) Εἰσήγηση Πρωτ. Θεοδώρου Ζήση στήν Ἡμερίδα τῆς Μητροπόλεως Πειραιῶς

Η εισήγηση του Πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση, ομοτίμου καθηγητού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ημερίδα της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς : «Το Διάταγμα των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.). Από την Χριστιανική στην αποχριστιανιζομένη Ευρώπη», με θέμα : «Ο σημερινός ελληνισμός και η κληρονομιά του Μεγάλου Κωνσταντίνου».

Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

10 αλήθειες για τους Τσάμηδες...

...που οι εγχώριοι καθ'έξιν και κατ'επάγγελμα "αντιφασίστες" προτιμούν να μην γνωρίζουν.


Ο Ιμάμης των Τσάμηδων κάνει επθεώρηση στους γερμανούς κατακτητές
τοῦ Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικοῦ Ἐπιστήμονος

Τόν τελευταῖο καιρό γίνεται καί πάλι συζήτηση γιά τούς "Τσάμηδες". Ἡ ἀλβανική προπαγάνδα ἐπαναφέρει ἕνα ζήτημα τό ὁποῖο δημιουργεῖ ἀρνητικό κλῖμα στίς ἑλληνοαλβανικές σχέσεις καί προκαλεῖ ἤδη τήν ἀνησυχία πολλῶν Ἑλλήνων, ἰδίως στίς περιοχές που συνορεύουν μέ τήν Ἀλβανία, δηλαδή στούς Νομούς τῆς Δυτικῆς Μακεδονίας καί τῆς Ἠπείρου. Γιά νά δώσουμε μιά σύντομη εἰκόνα τοῦ θέματος κατά τρόπο κατανοητό ἀπό τόν ἀναγνώστη παρουσιάζουμε δέκα ἐρωτήσεις μέ τίς ἀντίστοιχες ἀπαντήσεις γιά τό θέμα τῶν Τσάμηδων.

1) Τί σημαίνει ἡ ὀνομασία Τσάμης;

Μέ τό ὄνομα αὐτό ἐννοοῦμε μία ὁμάδα Μουσουλμάνων πού ἔζησαν στήν Θεσπρωτία ἀπό τόν 17ο μέχρι τά μέσα τοῦ 20οῦ αἰῶνος. Ἡ λέξη ἀποτελεῖ παραφθορά τοῦ ὀνόματος Θύαμις, ὅπως ἦταν γνωστός στήν ἀρχαιότητα ὁ ποταμός Καλαμᾶς.

2) Πῶς βρέθηκε στήν Θεσπρωτία αὐτή ἡ ὁμάδα;

Οἱ Τσάμηδες ἀποτελοῦν τούς ἀπογόνους ἐξισλαμισθέντων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἠπείρου. Πολλοί ἀπ' ἀυτούς ἐξισλαμίσθηκαν βιαίως μετά τήν ἀτυχῆ ἐξέγερση τοῦ Ἐπισκόπου Τρίκκης Διονυσίου ( τοῦ "Σκυλοσόφου") στίς ἀρχές τοῦ 17ου αἰῶνος, ἐνῷ ἄλλοι προσεχώρησαν ἑκουσίως στό Ἰσλάμ γιά νά ἀποκτήσουν ἀξιώματα (Σπαχῆδες) . Ἡ ἀλλαγή θρησκεύματος ὁδήγησε πολύ γρήγορα καί στήν μεταστροφή τῆς ἐθνικῆς συνειδήσεως. Ἔγιναν Τουρκαλβανοί καί φανατικοί διῶκτες τῶν Ρωμηῶν. Τοῦτο μαρτυρεῖ ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Πίστη ἀποτελεῖ ἕνα ἰσχυρότατο στοιχεῖο τῆς ἐθνικῆς μας ταυτότητος.

Το διάγγελμα της Αλβανικής Κυβέρνησης την 28η Οκτωβρίου 1940...


Από το Αρχείο του Κώστα Μάρη

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, λίγες ώρες μετά την εισβολή των συνηνωμένων Ιταλό-αλβανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Shefqet Verlaci, διάβασε, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αλβανικής πρωτεύουσας, το παρακάτω Διάγγελμα του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, το οποίο μετά δημοσιεύτηκε, αλβανικά και ιταλικά, και στις εφημερίδες της Αλβανίας, παραπλεύρως από το Διάγγελμα του Γενικού Τοποτηρητού (Mëkëmbësi i Përgjithshëm) Francesco Jacomoni.

Το Διάγγελμα της Κυβερνήσεως

Αλβανικέ Λαέ!
Η Κυβέρνησή σου, που διορίστηκε απ’ τον Μεγάλο Βασιλέα και Αυτοκράτορα Βίκτωρα Εμμανουήλ της Σαβοΐας, διατρανώνει τον ενθουσιασμό και την πίστη της, χάρη σ’ αυτή την λαμπρή για την Πατρίδα μας ημέρα.
Τα όνειρα των προγόνων μας, η ιερότερη ελπίδα των χρόνων της νεότητος και της ωριμότητός μας πραγματοποιήθηκαν: οι αλβανικοί πληθυσμοί της Τσαμουριάς επιστρέφουν στους κόλπους της Αλβανικής Πατρίδος.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype...!


"Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype" είναι η νέα ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.

Η ταινία των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής-Ηλεκτρολογίας και του τομέα Μηχανολογίας πραγματεύεται τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ!



(από το defencenet.gr)

Γράφαμε τις προάλλες ότι η Eλλάδα είναι "καταδικασμένη" από τα αρχαία χρόνια να βγάζει "Λεωνίδες", αλλά και "Εφιάλτες", "Μποτσαραίους", αλλά και "Πήλιους Γούσηδες" και ήρθε ένα άρθρο με τίτλο "Χρυσαυγίτες με περικεφαλαία" στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ την "Αυγή" την επομένη του θριάμβου της Εθνικής Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή στο στάδιο Καραϊσκάκη για να το επιβεβαιώσει.

Έτσι, λίγες ώρες μετά τον εθνικό θρίαμβο, ένας Έλληνας ζήτησε την τιμωρία της Εθνικής Ελλάδος και τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, επειδή κατά την γνώμη του "Οι φίλαθλοι χαιρετούσαν ναζιστικά", "έχοντας υψωμένο το δεξί τους χέρι" και "φορούσαν περικεφαλαίες στο κεφάλι τους"!

23 Νοεμβρίου.. ημέρα μνήμης του αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι του ηγεμόνος.



(βίοι σύγχρονοι και παράλληλοι με τον άγιο Ιωαννη τον Βατάτζη)

Ο Αλέξανδρος Γιαροσλάβιτς «Νιέφσκι» (1220 - 1263 μ.Χ.) είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας. Υπήρξε ηγέτης της Δημοκρατίας του Νόβγκοροντ και κατόπιν ολόκληρης της Ρωσίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ανατολικό σλαβικό κόσμο.

23 Νοεμβρίου 1354...

«...Αντιμετώπισε την εμπάθεια, τις άθλιες δολοπλοκίες, το τυφλό μίσος και τις συνωμοσίες των πολιτικών του αντιπάλων, με αποτέλεσμα έναν ολέθριο εμφύλιο πόλεμο που εξαφάνισε και τις τελευταίες δυνάμεις που είχαν απομείνει στην αυτοκρατορία...»

Σαν σήμερα το 1354 — Ο Αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ’ Καντακουζηνός, απογοητευμένος παραιτείται από κάθε εξουσία και κλείνεται σε μοναστήρι, όπου έζησε ως απλός μοναχός έως το 1383· εκεί μεταξύ άλλων έγραψε και τ’απομνημονεύματά του,έργο όπου εξιστορεί τα γεγονότα από το 1320 έως το 1362. 

Υπήρξε ένας από τους ικανότερους και μεγαλοφυεστέρους αυτοκράτορες του Βυζαντίου. Διέθετε εξαιρετικές πνευματικές και ηθικές αρετές όπως επίσης μεγάλες πολιτικές, διπλωματικές και στρατιωτικές ικανότητες. 

Σε μια περίοδο βαθιάς παρακμής, ανέλαβε τόσο ως μέγας δομέστικος του Ανδρονίκου Γ’Παλαιολόγου, όσο και ως αντιβασιλέας του ανηλίκου Ιωάννου Ε’, μία δραστήρια προσπάθεια ανορθώσεως της αυτοκρατορίας. Αντιμετώπισε όμως την εμπάθεια, τις άθλιες δολοπλοκίες, το τυφλό μίσος και τις συνωμοσίες των πολιτικών του αντιπάλων, με αποτέλεσμα έναν ολέθριο εμφύλιο πόλεμο που εξαφάνισε και τις τελευταίες δυνάμεις που είχαν απομείνει στην αυτοκρατορία. Τραγική ειρωνία της τύχης είναι ότι, ενώ αγωνίστηκε τόσες φορές επιτυχώς για να αποκρούσει και αποτρέψει την εγκατάσταση των τούρκων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, τους έδωσε ο ίδιος την δυνατότητα εγκαταστάσεως στην Θράκη, μέσω του εμφυλίου πολέμου. 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" του Εθνικού Ύμνου

(από το defencenet.gr)

Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.

To μεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα "Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;" αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αυτό παρά το γεγονός ότι εδώ από το defencenet.gr, είμασταν αυτοί που την περασμένη Κυριακή αποκαλύψαμε το ζήτημα.

Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε: Ο υπουργός Πολιτιμσού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!

Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις...

Η ευλογημένη δραχμή και η ζωή που χάθηκε...

H ευλογημένη δραχμή των Ελλήνων, το νόμισμα που κράτησε όρθια τη χώρα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, μπορεί να ανήκει στο παρελθόν αλλά καλό είναι να θυμόμαστε την δύναμη και την αγοραστική της αξία σε σχέση με το ευρώ που ξεφτίλισε τα πάντα:

Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 450 δραχμές

Νερό μικρό μπουκάλι: 50 χραχμές

Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940


Σκοποί της ομάδας είναι να κάνει ιστορική αναβίωση (reenacting) κατά τον τρόπο που αυτό γίνεται στο εξωτερικό, δηλαδή ως ένας εναλλακτικός τρόπος διάδοσης της ιστορίας και διάσωσης των υλικών της εποχής, με την εξομοίωση - όσο είναι δυνατόν - των συνθηκών που βίωσαν οι Έλληνες στρατιώτες.

Γράφει ο Γιώργος Κρικέλας

Η ιδέα της ιστορικής αναβίωσης του ΕΣ 1940 υπήρχε σαν ιδέα από τις απαρχές της κοινότητας θεματικής αεροσφαίρισης, που ασχολείται με την περίοδο του Β΄ΠΠ, από το 2010. Η ιδέα ωρίμασε το 2012 και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την απόκτηση της γνώσης των υλικών που χρησιμοποιούσε ο ΕΣ κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ 1940 αποτελείται από 12 άτομα. Οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν ήταν πάρα πολλές ,γιατί πολλά από τα υλικά της εποχής έχουν γίνει είτε δυσεύρετα είτε έχουν χαθεί εντελώς.

Πώς μας δολοφόνησαν;... μια συνοπτική επισκόπηση.


σπάνιο φαινόμενο...

...μια πολιτική παράταξη μιλάει για Ορθοδοξία και Ρωμιοσύνη!


Γ. Κοντογιώργης: Ελληνισμός, Χριστιανισμός και Οικουμένη...

Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης προσεγγίζει το κρίσιμο θέμα της σχέσης ελληνισμού και χριστιανισμού, καθώς και την εξέλιξη του κοσμοσυστήματος στο επίπεδο της οικουμένης.
(σειρά 6 διαλέξεων)



Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

mySchool: Ο "μεγάλος αδελφός" μέσα στα σχολεία!

«mySchool» μηχανισμός πειθάρχησης και εντατικοποίησης και όχι αθώο πληροφοριακό σύστημα

Με έκπληξη οι διευθυντές/διευθύντριες και οι προϊσταμένες/προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, παρέλαβαν έγγραφο με την υπογραφή του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου όπου τους καλεί από την Πέμπτη 14/11 έως και τις 20/12 να συμπληρώνουν ταυτόχρονα το νέο πληροφοριακό σύστημα mySchool και το survey σε καθημερινή βάση! Η έκπληξη μεγάλωσε όταν διάβασαν τις οδηγίες και είδαν τις φόρμες που χρειάζεται να συμπληρώσουν.

Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία!



Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!
Η αποκάλυψη ήρθε όταν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πόσο πραγματικά απέχει η “βάπτιση του Κλόβις” από το σήμερα;



Αφορμή της ανάρτησης αυτής υπήρξε ο σχολιασμός σε ιστοσελίδα που παρουσίαζε τον βασιλιά Clovis (ελληνιστί Χλωδοβίκος) τον σημαντικότερο ηγεμόνα της φραγκικής δυναστείας των Μεροβίγγειων. Ο σχολιασμός αφορούσε στην καθοριστικής σημασίας στροφή ορισμένων γερμανικών λαών απο τον Αρειανισμό στον Χριστιανισμό. Τι σήμαινε αυτή η ενέργεια και πώς σηματοδότησε την διεκδίκηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας;
Το 410 η πρώτη πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού κράτους λεηλατείται από τους Βησιγότθους, ενώ το 476 ο Οδόακρος αποτελεί τον πρώτο μη Ρωμαίο ηγέτη της Ρώμης. Τόσο ο Αλάριχος ο Α’, όσο και ο Οδόακρος ήταν Αρειανιστές, δηλαδή “χριστιανοί” που απέρριπταν την θεϊκή φύση του Χριστού. Το σχόλιο σχετικά με τον Clovis είχε ως αφορμή την βάπτισή του, κάτι που έθετε σε νέα βάση την σχέση του βασιλείου των Φράγκων με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Κωνσταντινούπολης. Αν ψάξει κάποιος την ιστορία της Αυτοκρατορίας θα διαβάσει μάλλον ότι η χριστιανοποίηση προηγείται της κατάλυσής της το 476. Αυτό σημαίνει ότι η από το 330 χριστιανική Αυτοκρατορία δεν είναι Ρωμαϊκή; Αν ψάξει κάποιος την ιστορία του Clovis θα βρει εύκολα ότι βαφτίστηκε και έγινε “καθολικός” λίγο πριν το 500 (his conversion to Catholic Christianity and his baptism at Reims). Τι σήμαινε αυτό;

Πίσω στο 1973...το mega-channel καλύπτει καρέ-καρέ ζωντανά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου...


(Μια πρόταση για πρωτότυπη σχολική γιορτή... για του χρόνου.)


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973, ώρα 20:15

- Όλγα, είναι φανερό ότι οι καταληψίες του Πολυτεχνείου- όπως κι αυτοί της Νομικής πριν λίγο καιρό- είναι αργόσχολοι, αιώνιοι φοιτητές, αναρχικοί και μπαχαλάκηδες που δεν αφήνουν τους σωστούς φοιτητές και νοικοκυραίους να σπουδάσουν.

- Γιάννη, μην ξεχνάμε επίσης ότι αν συνεχιστεί για λίγες ακόμα μέρες αυτή η θλιβερή κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

περί πληθυντικού "ευγενείας", κλπ...

θα δείρω άνθρωπο...



Άμα ξανακούσω το ” Tο μήνυμα της σημερινής επετείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ”, θα δείρω άνθρωπο, μα την αλήθεια!

Έρχεται επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και σου λέει ο άλλος από οποιοδήποτε άμβωνα κι αν μιλάει: “το μήνυμα του όχι είναι πιο επίκαιρο σήμερα για να πούμε τα δικά μας όχι στο φασισμό και στους επίδοξους πάσης φύσεως κατακτητές”!

Έρχεται επέτειος 25ης Μαρτίου και λέει πάλι ο ίδιος “το μήνυμα της εθνικής ενότητας και της εθνεγερσίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα που καλούμαστε να δώσουμε εθνικές μάχες”

Έρχεται επέτειος 17ης Νοεμβρίου και ξαναλέει “το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα όπως και το αίτημα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία”.

χωρίς σχόλια...


οι «νεκροί του Πολυτεχνείου»...

...όπως τους παρουσιάσαμε στα παιδιά μας στις επετειακές σχολικές γιορτές την προηγούμενη Παρασκευή. 
Ως πότε θα τα κοροϊδέυουμε;

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

οι «νεκροί του Πολυτεχνείου» : Μύθος ή αλήθεια; 'Η μήπως το συναμφότερον;

Μια -κατά την γνώμη μας- νηφάλια και διεξοδική προσέγγιση του θέματος.


Στις αρχές του 1973 το χάσμα μεταξύ κράτους και φοιτητών μεγαλώνει, ενώ η κόντρα μεταξύ τους εντείνεται. Η Χούντα των Συνταγματαρχών στην προσπάθεια της να περιορίσει τους φοιτητές βάζει σε εφαρμογή το διάταγμα 1347, που επιτρέπει την άρση της αναβολής στράτευσης για τους φοιτητές που απέχουν από τα μαθήματα ή προτρέπουν συναδέλφους τους σε αποχή. Ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Η φοιτητική ανησυχία αρχίζει να μεγαλώνει και στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται στο κτίριο της Νομικής φοιτητικές συνελεύσεις, με κύριο αίτημα την κατάργηση του μέτρου της στράτευσης, ενώ στις 14 Μαρτίου ακολουθεί και δεύτερη. Σημαντικό ρόλο στην κλιμάκωση της κατάστασης είχε και το μνημόσυνο του «Γέρου της Δημοκρατίας», Γεωργίου Παπανδρέου. Όλα έδειχναν ότι κάτι θα συνέβαινε και τελικά αποδείχτηκε αληθές.

14 Νοεμβρίου 1973.
Χιλιάδες φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στο κτήριο της Νομικής Σχολής και ετοιμάζονται να κάνουν συνέλευση. Στο τέλος της συνέλευσης πραγματοποιούν πορεία στην οδό Σόλωνος και Πατησίων. Το απόγευμα και ενώ οι φοιτητές παραμένουν στο Πολυτεχνείο, ο αστυνομικός διευθυντής Δασκαλόπουλος και ο εισαγγελέας Σαμήτας διατάζουν τους φοιτητές να διαλυθούν. Οι φοιτητές βρίσκονται σε δίλημμα. Δημιουργείται συντονιστική επιτροπή η οποία και αποφασίζει στις 8.30 μ.μ. την κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Σύνθημά τους: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

περί γαρδούμπας...


«Τα λεπτά έντερα των αιγοπροβάτων εκαλούντο» (στο Βυζάντιο) «χορδαί ή χορδία» «οπότε απετέλουν την λεγομένην πλεκτήν» «Η κοιλία και αι χορδαί απετέλουν τότε τα κοιλιόχορδα ή χορδόκοιλα» «Εν τω Λεξικώ του Ησυχίου αναγινώσκομεν: Κόλιξ: το γαρδούμενον, εν δε τω επ’ ονόματι του Ζωναρά λεξικώ : Κόλιξ: το γαρδούμιον»

Φ. Κουκουλές «Βυζαντινών βίος και Πολιτισμός»
γαρδούμπα < μεσαιωνική ελληνική γαρδούμιον < λατινικά caldumen < caldus (=ζεστός, θερμός)

(από κοινοποίηση του φίλου μας Σκουρτέλη Δημήτρη)

Παξαμάδιον...


«...κατά τον μεσαίωνα, οι άρτοι διηρούντο εις μαλακούς, πιθανώς και απαλούς καλουμένους, και εις διπυρίτας, τους οποίους μετεχειρίζοντο μεν και εν τη οικιακή οικονομία, κυρίως όμως εν τω στρατώ, δια το κούφον και άσηπτον.
Ο κατ΄εξοχήν διπυρίτης άρτος» «εκαλείτο παξαμάς, παξαμάτιον, παξιμάδι(ο)ν παξαμάδι(ο)ν και παξαμίδα» «του παρόντος βεβαίως δεν είναι να εξετάσω αν η λέξις προέρχεται εκ του Παξάμου, του γράψαντος αρτοποιητικήν, ή αν είναι Ρωμαϊκή, ή Αιγυπτιακή, ή Κοπτική, δια του μοναχικού βίου εισελθούσα εις την μεσαιωνικήν Ελληνικήν» «ο παξαμάς κατεσκευάζετο συνήθως εκ κριθής, θα είχε δε, τουλάχιστον από του ΙΒ’ αιώνος και εντεύθεν, το γνωστόν σημερινόν ελλειψοειδές σχήμα»
Φ. Κουκουλές «Βυζαντινών βίος και Πολιτισμός»

Ο ιστορικός Προκόπιος αναφέρει το «σκάνδαλο του παξιμαδιού» όπου το παξιμάδι για το εκστρατευτικό σώμα του Βελισσάριου είχε ψηθεί πρόχειρα, για οικονομία και μεγαλύτερο κέρδος του προμηθευτή, με αποτέλεσμα να σκουληκιάσει.

(από κοινοποίηση του φίλου μας Σκουρτέλη Δημήτρη)

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



"Γράμματα - σπουδάματα" με καλεσμένο τον κ. Βασίλειο Νικόπουλο

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ελληνική παιδεία ! Μπουμπούκια μαθητές πού αύριο ίσως διοικήσουν την χώρα μας…


Τούβλα: εργοστάσιο παραγωγής Ελληνικής παιδείας..

Πάνε τώρα κάποια χρόνια πού παρακολουθώ με ενδιαφέρον γραπτά μαθητών πού κάποιες φορές φθάνουν σε περιοδικά και εφημερίδες…

Έτσι λοιπόν συζητώντας με κάποιον παλιό καθηγητή ( όπως τόχω συνήθειο στο καφενείο πού πάω, για να μαθαίνω νέα και μετά να τά διαβάζετε κι΄ εσείς καί να μορφώνεστε… ) μού είπε πάνω κάτω τα εξής:

«Τά περισσότερα απ΄ αυτά τά παιδιά πού υποτίθεται πάνε σχολείο για να μάθουν γράμματα δείχνουν το μέγεθος της εκπαιδευτικής αμορφωσιάς τους και από τους τρόπους τους.

Δεν ξέρω αν φταίνε γι΄ αυτό οί καθηγητές, ή οί κακές καταβολάδες από τά σπίτια τους μια και πολύ λίγοι απ΄ αυτούς τους καθηγητές προσέχουν να δίνουν και «παιδεία» στούς μαθητές τους.

Τους δίνουν μάθηση, όχι όμως και παιδεία !

H σοκαριστική σύγκριση δύο πανεπιστημίων -Μάλτα και Θεσσαλονίκη Πηγή: H σοκαριστική σύγκριση δύο πανεπιστημίων -Μάλτα και Θεσσαλονίκη


Και οι δύο χώρες είναι φτωχές, με μεγάλη ανεργία και οικονομικά αδιέξοδα... η μια όμως τουλάχιστο έχει αξιοπρέπεια.

Πηγή: H σοκαριστική σύγκριση δύο πανεπιστημίων -Μάλτα και Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/130116#ixzz2kVA8PU9M

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η Σύμβαση της Βιέννης και η απάτη για το "κλείδωμα" των Μνημονίων

 Μία από τις πολλές "πίπες" με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα πουλημένα αστικά τομάρια και οι παρατρεχάμενοι της κάθε λογής εξουσίας, είναι και το "τώρα πια δεν γίνεται τίποτε". Εννοούν, δηλαδή, ότι τώρα πια έχουμε βάλει βούλες και υπογραφές στα διάφορα μνημόνια και δεν γίνεται να τα ακυρώσουμε.

Ο πρωθύ το έχει πει σταράτα: "Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα αλλά σέβεται την υπογραφή της". Ο Φωτάκιας τής ΔημΑρ, λίγο πριν τις περασμένες εκλογές, το είπε πιο επιστημονικά: "Αναμφισβήτητα υπάρχει ένα δεσμευτικό πλέον πλαίσιο το οποίο θα βαραίνει την όποια κυβέρνηση αναλάβει". Οι καφροτηλεαναλυτές δεν χάνουν ευκαιρία να ειρωνευτούν οποιαδήποτε φωνή τολμάει να αρθρώσει λόγο περί μονομερούς καταγγελίας των μνημονίων, είτε αυτή είναι η εκφρασμένη σοβαρά πολιτική θέση τού ΚΚΕ είτε είναι λαϊκίστικη κορώνα τού στυλ "εμείς θα σκίσουμε το μνημόνιο". Και, βέβαια, όλοι αυτοί δεν παύουν να επισείουν την απειλή των δανειστών μας πως θα προσφύγουν στα αγγλικά δικαστήρια αν δεν τηρήσουμε τους όρους των μνημονίων (παρεμπιπτόντως, η προσφυγή στα αγγλικά δικαστήρια περιλαμβάνεται στα μνημόνια).

Πόσο αληθεύουν όλα τούτα, όμως; Πόσο σωστός είναι ο ισχυρισμός πως όποια κυβέρνηση κι αν βγει σε τούτη την χώρα, θα δεσμεύεται θέλοντας και μη από όσα θα έχουν ήδη υπογραφεί; Την απάντηση μας την δίνει η περίφημη Σύμβαση της Βιέννης του ΟΗΕ. Η σύμβαση αυτή καταρτίστηκε το 1969 και ρυθμίζει το πώς καταρτίζεται, τροποποιείται και λύεται μια διεθνής συνθήκη, πώς ερμηνεύονται οι όροι της, πώς προσχωρούν τρίτα κράτη σε αυτήν κλπ. Το δεύτερο τμήμα τής Σύμβασης της Βιέννης, το οποίο έχει τίτλο "Ακυρότης των συνθηκών", περιλαμβάνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες διατάξεις:

Το άκρον άωτον της παράνοιας της σημερινής Ελλάδας!


«Στην σημερινή Ελλάδα φορολογούνται τα παιδιά και επιδοτούνται τα ...γαϊδούρια...»

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

άλλο Παιδεία, άλλο Εκπαίδευση...

"Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου ήταν αποτέλεσμα θρησκευτικού φανατισμού"!

Στην εικόνα βλέπετε πως χαρακτηρίζεται στα βιβλία του δημοτικού ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία: Ως "αποτέλεσμα θρησκευτικού φανατισμού"!



Ποιο γεγονός χαρακτηρίζεται έτσι; Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου στο οποίος οι Κρήτες επαναστάτες ανατινάχθηκαν με τους Τούρκοιυς που τους πολιορκούσαν για να μην συλληφθούν αιχμάλωτοι!


Και αυτό το κορυφαίο γεγονός της ελληνικής ιστορίας ανάλογο με αυτό άλλων κορυφαίων στιγμών της ελληνικής ιστορίας, όπως το Κούγκι στο Σούλι, η έξοδος του Μεσολογγίου κλπ που έκαναν πράξη τον στίχο του εθνικού ποιητή "Καλύτερα μιας ώρας Ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή) διδάσκεται στα παιδιά μας ως αποτέλεσμα ούτε λίγο ούτε πολύ,"τζιχαντισμού"!

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα πως διδάσκονται ιστορία τα παιδιά μας. Πρέπει να ασχοληθούμε για να πιέσουμε για την αποκατάσταση της ιστορικής εκπαίδευσης, που έχει υποστεί πλήγματα από νεοταξίτες "εκπαιδευτικούς".

Και τώρα λίγα λόγια για το ηρωϊκό γεγονός. Το 1866 οι Έλληνες έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο αγαπούν την ελευθερία. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη στη μονή Αρκαδίου και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.

Ανήμερα των Αρχαγγέλων, 8 Νοεμβρίου 1866...

...τή αυτή ημέρα μνήμη των θυσιασθέντων Χριστιανών εν τή του Αρκαδίου Μονή.



Ποιοι είναι οι Παμμέγιστοι Αρχάγγελοι Μιχαήλ & Γαβριήλ;



Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι άγγελοι δεν γνωρίζουν πόνο και δυστυχία, αμφιβολίες και φόβους, αρσενικό και θυλυκό, αλλά τους χαρακτηρίζει η ομορφιά, η αγάπη και η αέναη ζωή. Είναι άγγελοι, δηλαδή κτιστοί, αόρατοι και τέλεια πνεύματα, τα οποία δεν τα περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος.


Οι άγιοι άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους κάθε φορά που ο Θεός θέλει να γίνει το θέλημά του.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;».
Είναι άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, κυρίως, και μάλιστα στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Κόσμου: Όταν ο Εωσφόρος λόγω της υπερηφάνειας του εξεγέρθηκε κατά του Θεού, θέλησε να βάλει τον θρόνο του στον ουρανό και να γίνει όμοιος με το Θεό. Τον ακολούθησε ένα τάγμα Αγγέλων, το οποίο και αυτό αποσκίρτησε από το Θεό εξαιτίας της υπερηφάνειας του. Τότε εξέπεσαν και διώχτηκαν από τον ουρανό μαζί με τον αρχηγό τους τον Διάβολο. Και έγιναν όλοι τους σκοτεινοί αντί φωτεινοί. Δαίμονες αντί Άγγελοι. Τότε ο μέγας αυτός αρχάγγελος Μιχαήλ, βλέποντας την ελεεινή έκπτωση των Αγγέλων , κατάλαβε την αιτία της πτώσης τους, και για αυτό με την υποταγή και την ταπείνωση την οποία έδειξε στο Δεσπότη Θεό, διεφύλαξε τόσον την δική του δόξα και λαμπρότητα, όσο και την δόξα των άλλων Αγγελικών ταγμάτων. Για την υποταγή του και την ταπείνωση αυτή, διορίστηκε από το Θεό Παντοκράτορα να είναι ο πρώτος των Αγγελικών τάξεων.

Σαν σήμερα...

Στις 8 Νοεμβρίου 1895 γεννιέται ο συγγραφέας και ζωγράφος, διαννοούμενος και λογοτέχνης Φώτης Κόντογλου, ο Αρχάγγελος και Ομολογητής  του καθ'ημάς Ιλιαδορωμαίικου Τρόπου.


8 Νοεμβρίου - εορτή των παμμεγίστων ταξιαρχών.

«Στῶμεν καλῶς»


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΝΕΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!



«Η Νέα Εποχή θέλει όχι ν' αδειάσουν οι Εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους πού θα έχουν αλλοιωμένο το φρόνημα» - π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος (+1996)

Με μεγάλη μας θλίψη, πληροφορηθήκαμε μέσα από γνωστό οικουμενιστικό ιστολόγιο, την πραγματοποίηση συναυλίας με μουσικά όργανα στον Ιερό Ναό Παναγούλας Μπανάτου Ζακύνθου στις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη και πολλών κληρικών της περιοχής. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα «παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας, με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Λάγιου.»
Το γεγονός αυτό μας θύμισε εκείνη την αποφράδα βραδιά, όπου ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών μετατράπηκε σε μουσική σκηνή με μπουζούκια και μπαγλαμάδες, καθώς και το θέατρο που «ανέβηκε» στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.
Κι ενώ τα προαναφερθέντα θλιβερά γεγονότα-βεβηλώσεις των ιερών μας χώρων, πιστέψαμε ότι ήταν μεμονωμένα περιστατικά και δεν θα επαναλαμβάνονταν, ήρθε η είδηση από τη Ζάκυνθο για να μας πείσει ότι το πρόβλημα εξαπλώθηκε και τείνει να γίνει θεσμός.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κοραής & Χριστιανισμός στο Ελληνικό κράτος

Ένα απόσπασμα από το ακυκλοφόρητο ακόμα βιβλίο "Τα ασκητικά της Ενορίας" του ιερομονάχου Σάββα Αγειορίτου, που συνδέεται με όσα παραθέσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το πώς "είδαν" οι δυτικοί την δημιουργία χριστιανικού κράτους που θα προέκυπτε από την Επανάσταση του 1821. Το θέμα παραπέμπει στο διαρκές πρόβλημα του ελληνικού κράτους, που ξεκινά από τους εμφύλιους του 1824, συνεχίζει με την δολοφονία του Καποδίστρια, τον εμφύλιο του 1831-32, την δράση της αντιβασιλείας έναντι του μοναχισμού, την απόσχιση της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την δίκη του Κολοκοτρώνη, την Φιλορθόδοξο Εταιρεία, την προσπάθεια ανάμειξης του Όθωνα στον Κριμαϊκό πόλεμο...



κενος πού πολέμησε ντονα τόν μοναχισμό ταν Κορας.
«Τόν ρθόδοξο μοναχισμό», γράφει π. ωάννης Ρωμανίδης, «καί μάλιστα τόν συχασμό, πολέμησε ντονα φερόμενος ς κπρόσωπος το Διαφωτισμο δ. Κορας. ντιθέτως, μως, Κορας το θαυμαστής τς Ρωσικς ρθοδοξίας καί Θεολογίας καί το κκλησιαστικο ργου το Μεγάλου Πέτρου καί οδέποτε γκατέλειψε τόν θαυμασμό του διά τήν Καλβινικήν μεταφυσικήν θικήν, πού εναι θική ψη το Καλβινικο δόγματος.ταν μάλιστα πράκτωρ καί θαυμαστής το χι πολύ δημοκρατικο Ναπολέοντος, πέρ το ποίου κάλεσε τούς Ρωμαίους τς Αγύπτου καί τς λλάδος νά θυμηθον τι εναι πόγονοι τν ρχαίων λλήνων καί νά παναστατήσουν ναντίον τν θωμανν, γιά νά βοηθήσουν τόν μέλλοντα Ατοκράτορα νά κρατήσει τά τεμάχια τς θωμανικς Ατοκρατορίας πού πρε καί νά πάρει λλα. 
Ατά γράφει στό «Σάλπισμα Πολεμιστήριον» το 1801. Ναπολέων εχε ττηθε στήν Αγυπτο πό τούς γγλους καί ζητοσε μέσ το Κορα τήν βοήθεια τν Ρωμαίων γιά νά γλυτώσουν, ς λληνες, τόν ποκλεισμένο στρατό του»137.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γιατί ο Βολταίρος εκθειάζεται ιδιαίτερα από την σχολική και γενικότερα την νεωτερική ιστορία;

Η ιστορία του είναι μεγάλη και άγνωστη. Υπήρξε πράκτορας διείσδυσης σε πολιτικές δύσης-ανατολής-βορρά και νότου. Ποιος τον κατηύθυνε; Μα ποιος άλλος από την ιδιότητά του, πέστε την όπως θέλετε: μασονική, γιακωβίνικη, αντίχριστη, το ίδιο κάνει. Ανήκει σ' εκείνη την "σχολή" που διαχώριζε πλήρως τον ελληνισμό από τον χριστιανισμό (βλ. πιο κάτω). Και μόνον αυτή του η "εμπεριστατωμένη" άποψη, που κατά σύμπτωση υπήρξε άποψη όλης της λεγόμενης "ανθελληνικής" ιστορίας, θα πρέπει να κάνει όσους τον πίστεψαν, να τον επανεξετάσουν. Ο Ευγένιος Βούλγαρις τον κατάλαβε, έστω και αργά, ενώ ο επίσης τέκτονας Ιωάννης Χρυσόστομος Βολφγκάνγκους Θεόφιλος Μότσαρτ χαιρέτισε τον θάνατό του, λέγοντας ότι πέθανε όπως άρμοζε σ' έναν άθεο αρχιαπατεώνα. Το τελευταίο δίνει και μια στοιχειώδη κατεύθυνση για την τεκτονική ιδιότητα, η οποία δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται μονοσήμαντα, ειδικά για τον 18ο αιώνα, τον αιώνα κορύφωσης της μάχης Χριστού και Αντίχριστου, αφού τότε δημιουργήθηκαν όλες οι μεγάλες Επαναστάσεις: 1776, 1789, 1821. Να θυμηθούμε και πώς τον πρόβαλε ο ΣΚΑΪ στο δικό του 1821;

π. Μεταλληνός: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κορυφαία πράξη αντίστασης, να μην ψωνίζει κανείς την Κυριακή!

Οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται ήδη σε απόγνωση ενώ όσοι ακόμη αντέχουν, ατενίζουν το μέλλον είτε με ανασφάλεια, στην καλύτερη περίπτωση είτε με αγωνία και τρόμο στη χειρότερη. Η προσέγγιση της σκέψης, εξαρτάται από την προσωπικότητα αλλά κυρίως από την πίστη στην αιώνια ζωή αφού η επίγεια έχει ήδη υποθηκευτεί έναντι της αδικαιολόγητης φοβικής εμμονής, της επιστροφής στη δραχμή και της εξόδου από την Ευρωζώνη – θηλειά. Τα δανεικά, εισπραχθέντα …ισοδύναμα, της φοβίας αυτής, είναι ανεργία, φόβος για το αύριο, φόροι, άθλια ψυχολογία και κοινωνική μιζέρια.

Έσπαγα λοιπόν το κεφάλι μου, να ανακαλύψω τις αιτίες, της αναμφισβήτητης δυστυχίας που σκέπασε τον (πρώην) ηρωικό Ελληνικό λαό. Αυτόν που στα (περασμένα) μεγαλεία, της μακραίωνης ιστορίας του, «ζυγόν» ποτέ του «δεν υπέμεινε». Ξεκίνησα λοιπόν, να αποδίδω … ευθύνες στον υπερκαταναλωτισμό και τον συνυπεύθυνο υπερδανεισμό των Ελλήνων, την ηθική σήψη και τη συνακόλουθη διαφθορά. Στα άνομα και ανήθικα φακελάκια, αρκετών στελεχών της υγείας, της πολεοδομίας, της εφορίας, του λιμενικού, του ΙΚΑ, των Δήμων και τόσων άλλων, δημοσίων λειτουργών. Στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή όσων μπορούσαν, να φοροδιαφύγουν. Στις επί δεκαετίες παράνομες επιδοτήσεις, αγροτών και κτηνοτρόφων που με αλλεπάλληλα ψευδή στοιχεία, καρπώνονταν κοινοτικούς κι εθνικούς πόρους. Που είχαν στόχο όμως την ανάπτυξη της οικονομίας κι όχι την κατανάλωση λουλουδιών, σαμπάνιας και πιάτων, στα …«πολιτιστικά κέντρα» όπως χαρακτήρισε τα «σκυλάδικα», ο αλήστου μνήμης Βαγγέλης Γιαννόπουλος, πρώην υπουργός, παλαιότερων «φιλολαϊκών» κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Τότε που οι Έλληνες είτε κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου (κατ’ ευφημισμό βεβαίως αφού όπως προανέφερα αδικοπραγούσαν σχεδόν όλοι) είτε δεν τολμούσαν να μιλήσουν, όσοι ελάχιστοι «γραφικοί» προέβλεπαν τα μελλούμενα.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013