Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα

Οι αναγνώστες της στήλης ας μου επιτρέψουν να αρχίσω από αύριο την συστηματική ανάλυση των ευρω-εκλογικών αποτελεσμάτων. Σήμερα προέχει κάτι άλλο, πιό σημαντικό, που αφορά δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, και ολόκληρον τον ελληνικό λαό. 

Το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (τουρκιστί DEB) ήρθε πρώτο με 42,82% στον νομό Ροδόπης (όπου η ΝΔ έλαβε 17,16%) και επίσης πρώτο με 22,33% στον νομό Ξάνθης (όπου η ΝΔ έλαβε 18,75%). Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, τουλάχιστον 4.000 Μουσουλμάνοι καταγόμενοι από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, με ελληνική υπηκοότητα, πήγαν να ψηφίσουν το DEB με μισθωμένα λεωφορεία. Στην Ανατολική Θράκη και στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης αφίσσες καλούσαν τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Τουρκία να πάνε να ψηφίσουν το DEB.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ Γενοκτονία της μνήμης Θεοφάνης Μαλκίδης

Μαρτυρικά της Αλώσεως 1453

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1453, ΕΛΛΑΔΑ 2014


Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 από διπλή προδοσία. Από την μια την πολέμησαν οι Έλληνες εξωμότες που είχαν προσχωρήσει στο Ισλάμ και στελέχωσαν τον στρατό του Μωάμεθ του Πορθητή και από την άλλη είχαμε την προδοσία της δυτικόϕιλης παράταξης που υπέσκαπτε το μέλλον της αυτοκρατορίας καθώς ήθελε να την παραδώσει στην εξουσία του Πάπα. Προηγουμένως οι παπικοί είχαν καταϕέρει το πρώτο μεγάλο χτύπημα για την κατάλυση της ανατολικής

αυτοκρατορίας με τις Σταυροϕορίες και την άγρια λεηλασία της Κωνσταντινούπολης όταν την κατέλαβαν το 1204.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια παρόμοια με άλλα βέβαια δεδομένα κατάσταση. Ένα προδοτικό πολιτικό κατεστημένο έχει παραδώσει την χώρα στην κυριαρχία της Δύσης και έχει καταρρακώσει τον ελληνικό λαό στέλνοντας χιλιάδες στην αυτοκτονία, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και καταστρέϕοντας την εθνική οικονομία. Από την άλλη ο εξ’ ανατολών κίνδυνος συνεχώς μεγαλώνει και η τουρκική προκλητικότητα αναβαθμίζεται συνεχώς στον αέρα, στην θάλασσα, αλλά και στην στεριά, καθώς ολόκληρες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως η δυτική Θράκη αλλά και τα Δωδεκάνησα και ιδίως το Καστελόριζο, βρίσκονται πλέον υπό καθαρή αμϕισβήτηση της ελληνικής τους κυριαρχίας.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πώς η Δύση έπεισε ότι το «βυζαντινό» κράτος δεν ήταν ελληνικό



Η Δύση επί αιώνες εχθρεύονταν το Βυζάντιο τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Το όνειρο των δυτικών πάντοτε ήταν να κόψουν την συνέχεια του Ελληνισμού από την ένδοξη αρχαιότητα μέχρι σημερα. Επίδωκαν λοιπόν να εμφανίσουν τον λαμπρό μεσαιωνικό Ελληνισμό του Βυζαντίου ως κάτι ξένο και αποκομμένο από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό και την ρωμαϊκή κληρονομιά.

Αρχή Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα...


...ας δώσει ο Κύριος ανταμοιβή στους κόπους των παιδιών, και ας εξομαλύνει τα αποτελέσματα "εις αγαθόν, κατά την εκάστου ιδίαν χρείαν"

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

2014 – Το matrix των ευρωεκλογών και το debate με τα 63.000 tweets


Τρία εισαγωγικά ερωτήματα - Η Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε 90'
Όταν ένας Έλληνας πολίτης καταφέρει να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο μ' έναν Δήμαρχο ή έναν Περιφερειάρχη για την επίλυση ενός θέματος μικρού, προφανούς, άμεσου, τότε, σχεδόν πάντα αντιμετωπίζει μια ρητορική που εξηγεί πόσο πολύπλοκη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία για την επίλυση του θέματος. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όταν ένας δυτικός πολίτης καλείται στην κάλπη, καλείται για να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει και ποιον πρέπει να εμπιστευτεί για ένα σωρό θέματα, όπως μεταξύ άλλων η οικονομική πολιτική. Τι γνωρίζει ο μέσος πολίτης από spread, χρηματιστηριακά παράγωγα, στατιστική ανάλυση δεδομένων και αιτίες του πληθωρισμού;
Όταν ένας Ευρωπαίος πολίτης οδεύει προς στην κάλπη, συνήθως επιλέγει μεταξύ ιδεολογιών: φιλελευθερισμό, σοσιαλισμό κλπ, κάποιες φορές μεταξύ δυο κύριων υποψηφίων. Πόσο διαφέρουν οι ιδεολογίες στην εφαρμογή; Πόσο διαφέρουν τα πρόσωπα μεταξύ τους ως υποψήφιοι διαφορετικών κομμάτων;

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

« Δόγμα Ρεπούση» στους Ελληνες Ευέλπιδες



Θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλεί σε όλους τους εθνικά ευαίσθητους πολίτες η στελέχωση της Ειδικής Εκλεκτορικής και της Αξιολογικής Επιτροπής, που αποφασίζει ποιοι θα αναλάβουν το κρίσιμο έργο της διδαχής Στρατιωτικής Ιστορίας στους Ευέλπιδες. 


Τα στοιχεία που φέρνει στο φως καταγγελία απορριφθέντος υποψήφιου καθηγητή είναι εξόχως αποκαλυπτικά και καταδεικνύουν πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στη δημόσια υπεράσπιση του κατάπτυστου βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση, ανθρώπους που αποδέχονται την προσωνυμία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τα Σκόπια, διαπρύσιους κήρυκες του Σχεδίου Ανάν και «προσωπικότητες» που κατήγγειλαν διεθνώς την Ελλάδα ως «συνένοχη» για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα!


Συγκεκριμένα, με βάση όσα αναφέρονται σε καταγγελία που έχει περιέλθει στην κατοχή του ΓΕΣ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τα πρόσωπα-κλειδιά της επιβολής του «δόγματος Ρεπούση» στους Ελληνες αξιωματικούς για τις επόμενες δεκαετίες (!) είναι τα ακόλουθα:

«Εμπρός για μια μουσουλμανική Ελλάδα» από την υποψήφια των Οικολόγων

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Η «εκλεκτή» της Τουρκίας και των μουσουλμάνων στις προσεχείς εκλογές φαίνεται πως δεν είναι κάποιος-α τουρκογενής υποψήφιος-α της δυτικής Θράκης, αλλά η ελληνικής καταγωγής υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων, (ο Θεός να τους κάνει οικολόγους), κ Άννα Στάμου. Άλλωστε αυτή είναι αποδεδειγμένα Ελληνίδα και έτσι δεν μπορούν να της ρίξουν την ρετσινιά της τουρκικής προπαγάνδας. Η εν λόγω κύρια λοιπόν, με φόντο την παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο που οι Τούρκοι τον θεωρούν σαν οθωμανικό σύμβολο, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην μεγαλύτερη τουρκική ισλαμική εφημερίδα, την Zaman, εν όψει των ευρωεκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής 25 Μαΐου.

"Πάλιν και πολλάκις" ο Σεραφείμ σφάζει με το βαμβάκι.


Ἀριθμ. Πρωτ. 644 Ἐν Πειραιεῖ τῇ 14ῃ Μαΐου 2014

Πρός Τόν
Ἀξιότιμον Κύριον
Νικόλαον Φίλην
Διευθυντήν Ἐφημερίδος «Η ΑΥΓΗ»
Ἁγ. Κωνσταντίνου 12
104 31 ΑΘΗΝΑ

Ἀξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Δέν εἶμαι ἄδικος νομίζω ἐάν θεωρήσω ὡς ἐμπαθεστάτη τήν καταχώρησή Σας στό φύλλο τῆς 14/5/2014, ὅπου κάτω ἀπό τόν περιπαικτικό τίτλο «Ε, δέν είναι και όσιοι…» μέ ἐγκαλεῖτε γιά δῆθεν ἀπανθρωπία καί σκληροκαρδία καί ἀδιαφορία γιά «ἀνθρώπους πού ἔχασαν τούς δικούς τους στή θάλασσα. Ἀφοῦ γι’ αὐτούς (καί γιά ἐμένα) εἶναι ”λαθραίοι’’ καί δέν προορίζονται γιά προσκύνημα καί ἀκριβές τελετές».

Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνουν οι Τέχνες στα παιδιά


1. Οι τέχνες διδάσκουν στα παιδιά να κρίνουν σωστά τις ποιοτικές σχέσεις. Στις τέχνες είναι σημαντική η κριτική ικανότητα και όχι, όπως συμβαίνει με πολλά μαθήματα του προγράμματος σπουδών, οι σωστές απαντήσεις και οι κανόνες.

2. Οι τέχνες διδάσκουν στα παιδιά ότι ένα πρόβλημα μπορεί να έχει περισσότερες από μία λύση και ότι για κάθε ερώτημα μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία απαντήσεις.

3. Οι τέχνες εξυμνούν πολλαπλές προοπτικές. Ένα από τα μεγάλα διδάγματά τους είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο.

Ὁμοφοβία καὶ τρανσφοβία στὸ Δημοτικὸ σχολεῖο; «Θέ μου τί λέπομεν στὶς μέρες μας»!!

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός, Δάσκαλος-Κιλκίς

“Πάντα ἄνω καὶ κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυται καὶ διέφθαρται”. Ὅλα ἔχουν γίνει ἄνω κάτω, ὅλα βρίσκονται σὲ σύγχυση καὶ ἔχουν διαφθαρεῖ. (Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος)

Ἐν πρώτοις μία παραπομπὴ στὸ ἄρθρο 16,2 τοῦ ἐν ἰσχύι Συντάγματος, τὸ ὁποῖο οἱ ποικιλώνυμοι “ἀναθεωρητές” ἔχουν θέσει στὸ στόχαστρό τους. Μεταξὺ τῶν ὅσων διαλαμβάνει γιὰ τὴν παιδεία ὡς “βασικὴ ἀποστολὴ τοῦ Κράτους” ἔχει καὶ ὡς σκοπὸ καὶ τὴν ἠθικὴ ἀγωγὴ τῶν Ἑλλήνων. Ὁ σεβαστὸς Πρόεδρος τοῦ Ἀρείου Πάγου ἐ.τ., Βασίλειος Νικόπουλος, στὸ τελευταῖο του ἐξαιρετικὸ πόνημα μὲ τίτλο “Ἀγαπημένο μου Σύνταγμα ἢ ἀντιΣυνταγματικοὶ παραΛογισμοὶ” – βιβλίο ποὺ ἀποδομεῖ τοὺς …ἀποδομητὲς τοῦ Ἔθνους – σημειώνει τὰ ἑξῆς σπουδαῖα: “Τὸ Σύνταγμα ἀναφέρεται στὴν παιδεία τῶν Ἑλλήνων. Στοὺς Ἕλληνες ἀναφέρονται οἱ συνταγματικοὶ στόχοι τῆς παιδείας… Ἡ παιδεία, τὴν ὁποία παρέχει τὸ ἑλληνικὸ Κράτος, πρέπει κατὰ τὸ Σύνταγμα νὰ εἶναι ἀποκλειστικῶς ἑλληνική…”. (ἐκδ. “Ἁρμός”, σελ. 322). Ἄρα ὅ,τι εἰσέρχεται στὸ σχολεῖο, κάθε γνωστικὸ ἀντικείμενο, πρέπει νὰ σέβεται τὴν ταυτότητά μας, τὶς παραδόσεις μας, τὴν ἰδιαιτερότητα τοῦ πολιτισμοῦ τῶν Ἑλλήνων.

Γράμματα Σπουδάματα -κ Ιωάννης Τζιφόπουλος σχετικά με την Μεθώνη Πιερίας

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ CONCHITA ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ημέρα "Ce que soulève la jupe" στα γαλλικά σχολεία !

(όπως σωστά μαντέψατε, υπέρ της ισότητας και ενάντια στις "διακρίσεις" είναι για άλλη μια φορά η δικαιολογία)

Δ. Πορφύρης, Π. Σταφυλά

Διαμάχη έχει ξεσπάσει και πάλι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Γαλλία με αφορμή μια ακόμη αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία των αρχών: Παρασκευή 16 Μαίου μια ημέρα φούστας για κορίτσια και … αγόρια σε 27 Λύκεια της Nantes με την υποστήριξη του Γαλλικού Υπ. Παιδείας.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σύγκρουση Ευρώπης-Ρωσίας και στην Eurovision με φόντο την “ανεκτικότητα”

Ο επιτιθέμενος και πάλι εμφανίζεται ως αμυνόμενος, κατηγορώντας την αμυνόμενη πλευρά ότι εκείνη επιτίθεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα εμφανίζονται ανεστραμμένα, κάθε άλλο.

Εκμεταλλευόμενη την “λαϊκή” αποδοχή της Αυστριακής νίκης στην Eurovision, η Ευρώπη επιτίθεται και πάλι στην Ρωσία, λέγοντας ότι δεν αποδέχεται τον (ή την) Κοντσίτα. Δεν πάνε πολλοί μήνες που η Αμερικανική ομάδα έστειλε επίτηδες στους χειμερινούς ολυμπιακούς του Σότσι ομοφυλόφιλους ως συνοδούς των αθλητών, ενώ η Γερμανική ομάδα παρήλασε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε και στην Γιουροβίζιον με την συμμετοχή της Ισλανδίας, ενώ δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στην ευρωπαϊκή παιδεία για να δούμε πόσο προωθείται (επιβάλλεται) η ομοφυλοφιλία και τα άλλα συναφή, πάντα με προκαταβολική επίθεση έναντι των αμυνομένων που δηλώνουν ότι σε νομικό πολιτισμό όπου δεν διώκονται οι ομοφυλόφιλοι, κάθε προώθηση-προβολή της επιλογής τους συνιστά προσηλυτισμό. Βέβαια η σύγκρουση είναι βαθύτερη, αφού η Δύση πλέον ισχυρίζεται ότι το φύλο είναι επίκτητο και όχι εγγενές, οι γονείς μπορούν να είναι δύο ή περισσότεροι, ανεξάρτητα από το φύλο.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

"Εργασιακός μεσαίωνας"; Πού τέτοια τύχη!


douloparoikoi
Μία από τις πλέον δημοφιλείς εκφράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή του “εργασιακού μεσαίωνα”. Kι όμως, οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, στην πραγματικότητα δούλευαν λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο της βιομηχανικής εποχής. Πόσο μαλλον της ψηφιακής!

Η Έντιθ Ρότζερς στο βιβλίο της «Discussion of Holidays in the Later Middle Ages» (Συζήτηση για τις αργίες στα τέλη του μεσαίωνα), εξηγεί πως η εκκλησία καθιέρωνε θρησκευτικές αργίες για να ξεκουράζoνται τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και να έχουν χρόνο για εκκλησιασμό.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Αγαπημένο μου... Σύνταγμα» ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί - Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας


Β. Νικόπουλος (πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου): ''Η Ελλάδα υποτελής στους δανειστές''

«Έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος... η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόικας». Αυτές είναι οι βασικές διαπιστώσεις που καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Νικόπουλος μέσα από το βιβλίο του με τίτλο: «Αγαπημένο μου... Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί - Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» περιγράφοντας τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονιακών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης.
Ο κ. Νικόπουλος, με παρρησία και απόλυτη σαφήνεια, παραθέτει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή.

«Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο και επονείδιστο «ΝΑΙ» στους οικονομικούς εισβολείς - Το Σύνταγμα για πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση - Είναι ξεκάθαρη η συνταγματική εκτροπή» αναφέρει μεταξύ άλλων μέσα στο βιβλίο του.

Πρόκειται για διαπιστώσεις ενός ανώτατου δικαστή τις οποίες παραθέτει με ζηλευτό θάρρος και γενναιότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν άλλες γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου έχουν κρυφθεί...

Σχολικός Εκφοβισμός: Μια αθέατη πλευρά. Γονείς εναντίον δασκάλων.


«Στην πορεία κατηγορήθηκα ότι τράβηξα τα μαλλιά της μαθήτριας. Η τάξη ολόκληρη το διαψεύδει. Μια παρατήρηση μεταφράζεται σε τράβηγμα μαλλιών;»


Για 2,20 ευρώ που χάθηκαν μέσα από μια τάξη Δημοτικού Σχολείου, η Αλεξάνδρα Χαρβάλου, εκπαιδευτικός με εμπειρία 25 ετών, ενδέχεται να χάσει τη δουλειά της. Συνάδελφός της η Νατάσα Ορφανοπούλου, η οποία στο παρελθόν επιμόρφωνε δασκάλους για τον τρόπο που θα διαχειρίζονται κρίσεις, τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία. Κατηγορήθηκε από τον πατέρα μιας μικρής μαθήτριας, που είχε πέσει θύμα bullying στο παρελθόν, ότι της τράβηξε τα μαλλιά, γεγονός που η ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης αρνούνται.

Αυτό είναι το νέο «φαινόμενο» που παρατηρείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία δύο χρόνια, στα σχολεία της βόρειας Αθήνας. Δεκάδες εκπαιδευτικοί, παρά τους άψογους υπηρεσιακούς φακέλους τους, είναι απροστάτευτοι στη λαίλαπα των πειθαρχικών ελέγχων, έρμαια στις καταγγελίες και τις διαθέσεις των γονιών και διασύρονται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συχνά σέρνονται στα δικαστήρια για ασήμαντες αφορμές, ικανές όμως να τους θέσουν σε αργία. Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο στο επίκεντρο των κυβερνητικών συζητήσεων είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εθνική παράδοση και νέες τεχνολογίες...

Πώς μπορούν οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου να ζωντανέψουν μύθους του Αισώπου μέσα από μια Γλώσσα Προγραμματισμού ΗΥ. Η Περίπτωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης και του γνωστού πια Scratch.

Η εργασία είναι δημοσιευμένη εδώ: http://scratch.mit.edu/projects/20976462/

Και μπορεί να παίξει απ' ευθείας σε βίντεο εδώ:

Πόλεμος χωρίς όπλα και στρατούς; Κι όμως υπάρχει, και είναι φονικότατος!


Ο Ιφικράτης Αμυράς αναλύει τις εξελίξεις στην στρατιωτική επιστήμη, και εξηγεί το γιατί και το πώς πρέπει να αναβαθμιστεί το Ελληνικό Πολεμικό Δόγμα.

Η παγκόσμια κοινότητα έχει περάσει στο στάδιο του απεριορίστου πολέμου, όπου δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ στρατιωτών και αμάχων. Πεδία πολέμου εκτός από το έδαφος, είναι η θρησκεία, τα δελτία ειδήσεων, η γλώσσα, η παιδεία, η υγεία, τα ύδατα, η διατροφή, το διαδίκτυο, κ.α.

Οι μη-στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις αποτελούν το σύνηθες και όχι την εξαίρεση.

Λαμία: 2η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών, Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας - ΒΙΝΤΕΟ


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοπιοείται στη Λαμία και πιο συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών, Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας

Νέοι επιστήμονες και εφευρέτες εκθέτουν τις προτάσεις τους. Θα δείτε το σπίτι του μέλλοντος, εφευρέσεις που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας και πάρα πολλές άλλες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δύο προτάσεις από τους ίδιους τους φοιτητές - εφευρέτες, καθώς και τον καθηγητή κο Πάνο Παπάζογλου, "ψυχή" της Συνάντησης αυτής.