Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ωραιόκσταρο: Στο αυτόφωρο Έλληνας γονέας. ΕΝΤΟΣ σχολικής αυλής οι κουβαλημένοι αριστεριστές φασίστες του ΚΕΕΡΦΑ.

(Φυσικά "το όνομα του παιχνιδιού" λέγεται "απόδοση Ιθαγένειας", σύμφωνα με τον νέο νόμο)


Σήμερα, Παρασκευή 17/2/2017, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας (Γενικός Γραμματέας Γιάννης Παντής), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η γνωστή "αντιφασιστική αντιρατσιστική" οργάνωση "ΚΕΕΡΦΑ", βρέθηκαν ΕΝΤΟΣ της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (σε όσους δεν γνωρίζουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος εξωσχολικών σε σχολεία κι σχολικές αυλές).


Όλοι τους κουβαλημένοι από μακρυά, χωρίς καμία απολύτως σχέση με το Ωραιόκαστρο.

 Το πλήρες άρθρο εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/02/1.html

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

π. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ: "ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"



Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Των Αγίων Αθανασίου, Δαμασκηνού και Ακακίου Λητής, στα πλαίσια των ακαδημαϊκών διαλόγων ο πανεπιστημιακός ερευνητής της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. π. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ παρουσίασε το θέμα: "ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

"Έμφυλα στερεότυπα"; Ας πονηρευτούμε λιγάκι...

Ο καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτρης Πατέλης τσακίζει την θεωρία του "κοινωνικού φύλου"

Απόσπασμα από ομιλία του Εισηγητή αν. Καθ. Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρη Πατέλη στο 4ο μάθημα από τη σειρά "10 απλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας. Κλασικός μαρξισμός και Λογική της Ιστορίας." Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Νοέμβριος του 2015.

Απομαγνητοφωνημένο σε γραπτό κείμενο σχεδόν ολόκληρο το απόσπασμα στο παρακάτω link:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χρήστος Γιανναράς: Η διάκριση καλού & κακού, αποτυχημένη παιδαγωγική αρχή




Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών, Διαποντίων Νήσων. Αμφιθέατρο Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων "Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ". Εορτή Τριών Ιεραρχών, 30 Ιανουαρίου 2017. Εκδήλωσις τιμής προς τους εκπαιδευτικούς της νήσου.
Ομιλητής, ο συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς, με θέμα: " Η διάκριση καλού και κακού ως αποτυχημένη παιδαγωγική αρχή". Ολόκληρη, με την συζήτηση που επηκολούθησε (στο 34:50).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, στο πέρας της εκδηλώσεως τιμά δέκα παλαιούς εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στην παιδεία της Κερκύρας, πέντε καθηγητάς και πέντε δασκάλους (στο 59:38). 
 
 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1982… Όταν η σχολική ποδιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!



Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1982…
Ήταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό που θα μπορούσε να έμοιαζε με όλα τα προηγούμενα. Αν και ψιλόβρεχε είχε μια άλλη αίσθηση. Η απόφαση της νέας τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού Παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη, λιτή και σύντομη. Η σχολική ποδιά δεν ήταν πλέον υποχρεωτική.

6 Φεβρουαρίου 1982! Στις ειδήσεις των 9 το προηγούμενο βράδυ η αναγγελία ήταν πολύ σημαντική. Κάτι σαν να λέμε μια μικρή φράση που ξεκινούσε μια μεγάλη επανάσταση: «Από αύριο 6ην Φεβρουαρίου καταργείται η σχολική ποδιά για τις μαθήτριες στα ελληνικά σχολεία». Θυμάμαι το βλέμμα της μητέρας μου και την έκπληξη μαζί με απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

«Και τώρα τι θα κάνουμε, πως θα το καταντήσουνε έτσι το σκολειό!»… Εγώ πάλι δεν τόλμησα να μιλήσω, αλλά ήμουν πολύ, πολύ χαρούμενη. Επιτέλους θα έβαζα ό,τι ήθελα, θα ήμουν «ελεύθερη» να φοράω παντελόνι που τόσο μου άρεσε, θα έβαζα στο σχολείο κι εκείνα τα κυριακάτικα ρούχα που δεν μπορούσα να φορέσω όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Όμως τη χαρά ακολούθησε η σκέψη πως δεν είχα και πολλές επιλογές… Ποιός νοιαζόταν όμως, κάτι θα έβρισκα!