Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Γράμματα Σπουδάματα - Κ. Ζουράρις - «Πατριδεγωφάγος» - 20 Νοε 12


Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός συζητά με τον Πολιτειολόγο κ. Κώστα Ζουράρι, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Θεόδωρου Ζιάκα «Πατριδεγωφάγος», Αρμός, 2012.

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με τα σχόλια που έγιναν πέρα από το βιβλίο του Ζιάκα, δείτε και αυτό: το βιβλίο των "Θρησκευτικών" της Β' Γυμνασίου. Το βιβλίο που πραγματεύεται "την ζωή και το έργο του Χριστού" ξεκινάει με τα εξής:

    Για να γνωρίσει κάποιος περισσότερο, να κατανοήσει βαθύτερα και να ερμηνεύσει σωστότερα τη ζωή, το έργο και το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, καθώς και το Ευαγγέλιό του, χρειάζεται πρώτα να ερευνήσει κάποια βασικά στοιχεία.

    Το κεφάλαιο που ακολουθεί λέγεται "Πώς ονομαζόταν τότε η πατρίδα του Ιησού;". Εκεί αναφέρεται ότι "άδικα" ονομάστηκε η περιοχή ως "Παλαιστίνη", ενώ οι "ιστορικοί" που το ισχυρίζονται αυτό, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, δεν έχουν να καταθέσουν μια "δίκαια" και "μη αυθαίρετη" ιστορική ονομασία, οπότε, οι συγγραφείς του βιβλίου αποφαίνονται:
    Ίσως προτιμότερη να είναι -για την εποχή του Χριστού- η ονομασία "Χώρα των Ισραηλιτών"
    (όλα αυτά στη σελίδα 9)

    Αν κάποιος ειδικός δει συνολικά το βιβλίο, ας αποφανθεί, αν ταιριάζει ο τίτλος του βιβλίου με το περιεχόμενό του. Για Συνταγματική νομιμότητα δεν χρειάζεται να πούμε, κοινός τόπος είναι ότι το Σύνταγμα δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή