Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Euroscola ...από πλάνη σε πλάνη

Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, να γνωρίσουμε καλύτερα το μέγεθος της προσχεδιασμένης και καλά οργανωμένης απάτης, ας δούμε και τα τελευταία στιγμιότυπα της πλύσης εγκεφάλου που επιβάλλεται μέσω της παιδείας σχετικά με τον "κοινοβουλευτισμό" και την "δημοκρατία" σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Όπως η "Διαύγεια" του Ελληνικού κράτους έρχεται έμμεσα να παραδεχθεί την "αδιαφάνεια" του χθες και μπορούμε να κατανοήσουμε σήμερα ότι είναι τόσο πλαστή όσο η "διαβούλευση" και το "δημοκρατικό τόξο"

Αντίστοιχα το πρόγραμμα "Euroscola" που προωθεί το "καθ' ημάς" υπουργείο παιδείας έρχεται να μας πιπιλίσει τ' αυτιά ορίζοντας το ευρω-δημοκρατικό έλλειμμα και την θετική πορεία που εγγυάται για όλους μας το Μάαστριχτ και η Λισσαβόνα.


ΥΓ Το άλλο με τον Τοτό το είδατε; Παίζει (διαφημίζεται) από την ΒΟΥΛΗ-Τηλεόραση που δεν είναι "διεφθαρμένη" όπως ήταν η ΕΡΤ.

3 σχόλια:

  1. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, που έχουν ήδη σχηματιστεί σε πολυεθνικές ομάδες (οι ομάδες επιλέγονται με γεωμετρικά σχήματα ώστε να αποφευχθούν πολιτικές συγχύσεις), εισέρχονται στην ημικύκλια αίθουσα και κάθονται στις θέσεις των ευρωβουλευτών. Η συνεδρίαση ξεκινάει με σύντομες ερωτήσεις πάνω στα βασικά καθήκοντα του Κοινοβουλίου. Ακολουθεί μία σειρά από ερωτήσεις, καθώς και μία σύντομη έρευνα πάνω στις γνώσεις των νέων για την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δίνεται επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές την ηλεκτρονική ψήφο. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες διαρκούν συνήθως έως τις 12 μ.μ.

    Η αρκούδα και ο αναβαθμισμένος "γύφτος". Γιουροσκόλα δώστα όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τέλος κάθε ημερίδας χορηγείται σε κάθε μαθητή και ένα πιστοποιητικό συμμετοχής υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

      Λέτε να δίνει και μόρια επιπλέον;

      Διαγραφή
  2. Άστα να πάνε φίλε, είναι η κατάσταση και είναι δύσκολο να πείσεις πόσο μπούρδα είναι αυτό το ευρωπαραμύθι, αφού και στο εσωτερικό έχουμε παραμυθιαστεί από δυο αιώνες για το πόσο καλό είναι αυτό το κράτος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Και είναι δύσκολο επειδή ούτε διανοείται εύκολα κάποιος ότι μπορεί να έχει απόκλιση 100% η πράξη από την θεωρία, αλλά και γιατί έχει εκπαιδευτεί να πηγαίνει ως κοπάδι με τους πολλούς.
    Εδώ ακούμε ότι το κράτος θα κατάσχει ακίνητο αξίας 100, για χρέη προς το δημόσιο ποσού 10 και δεν θα δίνει ρέστα 90. Ενώ αυτό λέγεται ποινικό αδίκημα της ληστείας κατ' εξακολούθηση και σύσταση εγκληματικής συμμορίας, ενώ η προσβολή είναι βαρύτατη και μόνον που ακούστηκε ως πρόθεση, οι παπαγάλοι της ιδιωτείας απλώς το βρίσκουν “βαρύ μέτρο”. Προφανώς όταν τελικά ανακοινωθεί ότι το κράτος θα δίνει ρέστα, τότε θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι με την κατάσχεση και να δοξάζουμε τους Μπαρόζο, Σούλτς, Ρομπάι. Μια τέτοια νοοτροπία φασισμού (για να μην πούμε 100 άλλα παραδείγματα) από τους δυτικούς θεσμούς και τα ελληνικά αντίγραφά τους συνοδεύεται από την παράκρουση της Γιουροσκόλα, της Βουλής των Εφήβων, της “Καινοτομίας”, της Επιχειρηματικής Ηθικής, των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως, των “ανεξάρτητων αρχών” ... και υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα τα πιστεύει.

    Ανώνυμος 12:40 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή