Κυριακή 26 Απριλίου 2015

"Μαλλιά κουβάρια" στην Βουλή μπροστά στα μάτια των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Της... κακομοίρας έγινε το μεσημέρι στη Βουλή και πριν καλά καλά ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση με στόχο τα αποθεματικά των ταμείων. Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλετές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα οι εκφράσεις που ακούστηκαν ένθεν και ένθεν ήταν... πεζοδρομιακού χαρακτήρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών. 



Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος πετάχτηκε από τη θέση του με αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθεί όρθια και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθεί προς το έδρανό του, ζητώντας εξηγήσεις. 

Για περίπου 15 λεπτά επικράτησε πανικός και η εικόνα ήταν απαράδεκτη και απαξιωτική για τον Θεσμό της Βουλής. 

Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινούπολου, την ώρα της έντασης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης φέρονται να φώναξαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «Άντε γ@μ@θείτε... γελοίοι». 


Αμέσως μετά ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης μπήκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και διέψευσε το γεγονός, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο

Όταν δε πήρε ξανά τον λόγο ο κ. Βούτσης επανέλαβε σε έντονους τόνους την ίδια κριτική. Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός και νομίζοντας πως είχε κλείσει το μικρόφωνό του, γύρισε στον διπλανό υπουργό και του είπε «Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μ@λ...»

Θύμα του ανοιχτού μικροφώνου έπεσε και ο προεδρεύων κ. Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος ακούστηκε να λέει «Γ@μ@ το κέρατό μου».

Ακόμη και τα «καλά παιδιά» παρεκτράπηκαν κατά τη διάκρεια της συγκεκριμμένης συζήτησης όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είπε στην κυβέρνηση ότι «αν εκείνη ετοιμάζεται να πηδήξει από το αεροπλάνο, η ΝΔ δεν θα γίνει αλεξίπτωτο».




Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας Ιωάννης Φωτιάδης, μιλώντας στο zougla.gr, περιέγραψε την έκπληξη των μαθητών που παραβρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε. Ο εκπαιδευτικός συνόδευε 45 μαθητές προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση των βουλευτών.

Όπως αναφέρει, οι μαθητές την ώρα που βρίσκονταν στα θεωρεία, άκουγαν τις φωνές αλλά στην αρχή δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε. Το περιστατικό, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πρωτόγνωρο και για τους υπάλληλους της Βουλής. Το ίδιο και οι μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Δεν καταλαβαίναμε τους διαλόγους, από μια ήρεμη συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μια έντονη συνεδρίαση. Διαλόγους δεν ακούγαμε, δεν καταλαβαίναμε τι γίνεται. Δεν ακουγόταν τίποτα», αναφέρει ο καθηγητής.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των μαθητών από την αίθουσα, μία υπάλληλος της Βουλής απευθυνόμενη προς αυτούς, ανέφερε ότι «τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στη Βουλή».


 http://floriniotika.blogspot.com/2015/04/3.html#ixzz3YR38oMGb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου