Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Χρήστος Γιανναράς: Αντισταθείτε όσο μπορείτε



Σήμερα οι δανειστές της Ελλάδας επιβάλλουν στην καταχρεωμένη χώρα μας, εκβιαστικά, τον οικονομισμό. Η υγιής λύση δεν προκρίθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας, λέει στο Ράδιο 9,84 ο Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας , συγγραφέας και αρθρογράφος Χρήστος Γιανναράς στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη. 

‘’Όταν μια χώρα φτάνει στη χρεοκοπία (από ξέφρενες σπατάλες του πολιτικού της προσωπικού στον βωμό της συντήρησης του πελατειακού κράτους) η υγιής (δηλαδή λογική) στάση είναι να κηρύξει αδυναμία πληρωμών προς τους δανειστές της. Να καταλυθεί το πελατειακό κράτος, κάτι που μόνο σε συνθήκες εξόφθαλμης καταστροφής μπορούσε να επιχειρηθεί. 

Αυτή την ώρα προέχει να μπει χαλινάρι στις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές. Και είναι τετράγωνα λογικό ότι αυτή η χαλιναγώγηση θα ήταν ασύγκριτα πιο τελεσφόρα, αν ο Αλέξης Tσίπρας είχε την έμπνευση και την τόλμη του κοινωνικού μεταρρυθμιστή. Να «βγει πιο μπροστά» από εκεί που τον θέλουν οι δανειστές μας, να τολμήσει όχι «προσαρμογές», αλλά τομείς: Να ξαναστήσει κράτος εξ υπαρχής – καινούργια άρθρωση, δομή, λειτουργική λογική σε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα’’ γράφει ο ίδιος σε άρθρα του. 

Ο Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ευφυής, στα 42 χρόνια του έχω μία μικρή ελπίδα ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη ανατρέποντας όλα τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και φυσικά και στο κόμμα του με πρώτο και καλύτερο τις πελατειακές σχέσεις στη δομή του κράτους.

3 σχόλια:

  1. KATANTHΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις τα κότσια τόλμα να αναιρέσεις τα όσα λέει!

      Διαγραφή
  2. ολοι φηφο στον Τσιπρα να ξαναβγει με αυτοδυναμια,πρεπει να εγκλωβιστει στην εξουσια,να μην την κοπανησει και δραπετευσει για να ξεπλυθει,εξ΄αλλου αυτος θα τελειωσει οτι αρχισε,και επειδη θα τα κανει παλι σκατα ειναι ευκαιρια να ξεβρακωθει τελειως μαζι του ολο το σαπιο υλικο της βουλης,και ισως η βομβμα του οχι που αυτος προκαλεσε με το δημοφηφισμα μπλοφα να του σκαση στα μουτρα,αν δεν βγει ο Τσιπρας το οχι θα παει στα σκουπιδια απο τα αλλα σκουπιδια που θα αναλαβουν να τον ξεπλυνουν οταν πια θα ειναι στην αντιπολιτευση....http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/08/psifiste-syriza.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή