Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η άποψη ενός Έλληνα Πομάκου για την Αγία Σοφία

Αγανακτισμένος δηλώσεις ο γνωστός Έλληνας Πομάκος και πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή για την κίνηση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Μάλιστα υποστηρίζει πως για την απόφαση αυτή θα έπρεπε να είναι εξοργισμένοι όχι μόνο οι χριστιανοί αλλά και οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου κι αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το Ισλάμ δεν αναφέρει πουθενά πως πρέπει να μετατρέπονται τζαμιά χώροι λατρείας άλλων θρησκειών.

«Ντροπή σου Ερντογάν, δεν θα σε πω κύριε γιατί δεν σου αξίζει!

Ότι είναι η Μέκκα για μας τους μουσουλμάνους είναι η Αγία Σοφία για τους ορθόδοξους χριστιανούς αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να είναι εξοργισμένοι μόνο οι χριστιανοί όλου του κόσμου αλλά και όλοι οι μουσουλμάνοι! Που λέει στη θρησκεία μας να κλέβουμε; που λέει στη θρησκεία μας να κάνουμε τζάμια χώρους λατρείας και ιστορίας άλλων θρησκειών;

Νιώθω ντροπή οργή και αηδία πως επιτρέπουμε ένα δικτάτορα μιας γειτονικής χώρας να χρησιμοποιεί τη θρησκεία μας. Το ότι θέλει να διορθώσει όπως λέει λάθη του Κεμάλ είναι μια παραφροσύνη , ούτε στο Ιράν δεν συμβαίνουν αυτά. Είμαστε στο 2020 που θέλει να γυρίσει το κόσμο ; ποσά χρόνια πίσω; Φτάνει τόσο μίσος αυτά δεν συγχωρεί ούτε ο Αλλάχ ! Ντροπή και Αίσχος !!»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου