Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ: Δίνουμε ενέργεια, παίρνουμε τουρίστες;

Φωτο: http://www.vosizneias.com/news/photos/view/441562835
Η περήφανη εξωτερική μας πολιτική συνεχίζεται. Η περήφανη Ελλάδα του "βυθίσατε το Χόρα", και της προσφυγής στην Χάγη για την υφαλοκρηπίδα της, υπολόγισε μέσω Καστελλόριζου το έλλειμμα της 12 μονάδες επάνω (15% αντί 3) και μπήκε στα επαχθή μνημόνια. Ενώ από 30 και πλέον χρόνια ήταν γνωστά τουλάχιστον τα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίου, πρόσφατα μάθαμε:

  1. Ότι νοτίως της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου
  2. Ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, φοροφυγάδες, επίορκοι και κοπανατζήδες
  3. Ότι ο Σαμαράς για πρώτη φορά έκανε με παρρησία το θέμα οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ θέμα ευρωπαϊκό
  4. Ότι το Ισραήλ που μετέχει στο τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας για την Ενέργεια με δύο χώρες που βρίσκονται υπό πτώχευση (Ελλάδα-Κύπρος) στέλνει τουρίστες στην Ελλάδα (εντάξει, βοήθησε κι ο Μπουτάρης...)
  5. Ότι σε λίγες μέρες ενεργοποιείται το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ("όχι" στο 1ο μνημόνιο, "ναι" στα υπόλοιπα)
Το θέμα έχει πολύ περισσότερες πλευρές, και καθένας μπορεί να αξιολογήσει γιατί έτυχε να συζητά η Ελλάδα την εκμετάλλευση του ορυκτου πλούτου της ευρισκόμενη κάτω από τις πλέον δυσμενείς συνθήκες. Μπροστά σ' όλα αυτά, ίσως φαντάζει ασήμαντη μια λεπτομέρεια: ούτε 28, ούτε 30, αλλά 29 Μαΐου έτυχε να προσκυνήσει στο μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου