Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

H Εκκλησία τιμωρεί με ακοινωνησία στους πολιτικούς λόγω του "αντιρατσιστικού νόμου"... (στην Μολδαβία)


Το επιτίμιο της ακοινωνησίας επέβαλε στους κυβερνώντες την χώρα η Ι.Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας στην συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2013.
Αιτία ο «αντιρατσιστικός νόμος» που ψηφίστηκε από την Μολδαβική βουλή στις 25 Μαίου 2012.
Παρόλες τις εκκλήσεις της Εκκλησίας να αναθεωρηθεί τουλάχιστον ο νόμος που αφορά στις διακρίσεις (σ.σ.θυματοποίηση συγκεκριμένης ομάδας ή προσώπου εξαιτίας του γενετήσιου-σεξουαλικού προσανατολισμού τους), η κυβέρνηση την αγνόησε πλήρως. Ας δούμε την απόφαση της Συνόδου.

«Έχοντας το καθήκον να αντιτασσόμαστε στην εξάπλωση της αμαρτίας, η σημερινή κατάσταση μας ζητάει να διαλέξουμε μεταξύ του αιωνίου Χριστού και της πρόσκαιρης κυβέρνησης που ψηφίζει αντιχριστιανικές νομοθεσίες. Σίγουρα εμείς διαλέγουμε τον πρώτο δρόμο.
Η εξέλιξη των πραγμάτων μας κάνει να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να διαχωρίσουμε την θέση μας από αυτούς που φανερά διώκουν την Εκκλησία του Χριστού και επικαλούμαστε για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς την κανονική παράδοση της επιβολής του επιτιμίου της ακοινωνησίας μέχρι να συνετιστούν.
Με αυτή μας την απόφαση οι κυβερνώντες δεν θα μπορέσουν να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων και έπειτα ανάλογα με την μετάνοιά τους θα γίνουν δεκτοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου