Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Βρετανοί καθηγητές δεν βοηθούν τους λευκούς μαθητές με χαμηλές επιδόσεις, μήπως θεωρηθούν «ρατσιστές»

(Θού, Κύριε, φυλακή τω στόματί μου!)

Στις 15 Ιανουαρίου 2014, το BBC έγραψε ότι ο Chris Wood, ένας επιθεωρητής του Ofsted, (The Office for Standards in Education, Children's Services and Skills, το σύστημα των επιθεωρητών των Βρετανικών σχολείων) κατέθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν αρκετή προσοχή στους κακούς λευκούς μαθητές από φόβο μήπως θεωρηθούν «ρατσιστές».


Το BBC προσθέτει :

«Το Ofsted πιέζει τώρα τα σχολεία να επικεντρωθούν στα λευκά παιδιά της εργατικής τάξης, εν μέσω ανησυχιών ότι αντιμετωπίζονται άδικα».

«Υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση μαθητών διαφόρων ομάδων που είναι επιλέξιμοι για δωρεάν σχολικά γεύματα, με τους λευκούς Βρετανούς να είναι όντως μια ομάδα που έχουμε ξεχωρίσει», ανέφερε ο Wood.Ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, David Ward είπε ότι οι περισσότερες εθνοτικές ομάδες έχουν εκπροσώπους να μιλήσουν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους.
Αλλά υπάρχουν λίγοι για να μιλήσουν για τα παιδιά της 
λευκής εργατικής τάξης.
«Υπάρχει καμιά απόδειξη ότι πραγματικά κάποιος μιλάει για τη λευκή εργατική τάξη εκεί;» ρώτησε ο βουλευτής μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης.
«Έχω εκπροσώπους της κοινότητας του Μπαγκλαντές να διαμαρτύρονται για “τα παιδιά μας στα σχολεία μας” ή την πακιστανική κοινότητα ή την κοινότητα του Κασμίρ. Αδυνατώ να σκεφτώ έναν εκπρόσωπο για τη λευκή εργατική τάξη που ήρθε να μου πει «τι γίνεται με τα παιδιά μας»... αν υπάρχουν, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα από το BNP (εθνικιστικό κόμμα) ή θα κατηγορηθούν για ρατσισμό».


Ο Wood (φώτο), επικεφαλής μιας επιθεώρησης του Ofsted για την πρόσβαση και την επίτευξη, συμφώνησε με την εκτίμηση του Ward αλλά είπε ότι η έμφαση άλλαξε κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
«Η καλύτερη διδασκαλία μας εξυπηρετεί τα πιο εύπορα παιδιά μας».
«Θα έλεγα ότι στο παρελθόν δεν ήταν η περίπτωση που θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι σίγουρος, λόγω της δυσφορίας να μιλάμε για αυτήν την ομάδα για τους λόγους που είπατε, μήπως εκληφθεί αυτό ως μια «ακραία άποψη».
«Αλλά ο στόχος αλλάζει και βάζουμε πρόσθετη εστίαση σε αυτή την ομάδα».

Ορισμένα σχολεία με μαθητές που μειονεκτούσαν είχαν αλματώδη πρόοδο στην τόνωση των επιδόσεων των μαθητών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ιδιαίτερα από τις συνοικίες του Λονδίνου.

Αλλά άλλα σχολεία, σε παρόμοιες περιοχές, είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το κυβερνητικό καθεστώτος πριμοδότησης, που δίνει περισσότερα χρήματα στα σχολεία για κάθε παιδί να έχει δωρεάν σχολικά γεύματα, θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στην παροχή βοήθειας στα λευκά παιδιά της εργατικής τάξης, λέει ο Kevan Collins, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Education Endowment.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου