Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Χρήστος Γιανναράς: Έτος πλήρους αδιεξόδου το 2015



Η χρονιά όπου το πολιτικό σύστημα , είτε από την θέση της κυβέρνησης, είτε των κομμάτων της αντιπολίτευσης , κατέδειξε στους πολίτες το πλήρες αδιέξοδο προσδοκιών και ελπίδων, ήταν το 2015, κατά τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά, κατά την αποτίμηση των γεγονότων της χροιάς που φεύγει. 

Όπως είπε ακόμη και το Σύνταγμα του 1985 , έχει μετατραπεί σε ένα «κουρελόχαρτο» που δεν μπορεί στοιχειωδώς έστω να προστατεύσει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες και την ισοπέδωση που υφίστανται , από ένα ευτελές και επικίνδυνα αγράμματο πολιτικό σύστημα. Υπό αυτή την έννοια το 2016 , είπε ο Χρήστος Γιανναράς, θα είναι οριακό για την ελληνική κοινωνία ως προς την συνέχεια της ύπαρξη της, σε ένα κόσμο όπου ιδιωτικά γραφεία και κεφάλαια αποφασίζουν πλέον , ποιοι λαοί θα ζήσουν ή θα πεθάνουν. 

Το νόημα των ανθρώπινων σχέσεων και όχι της κατανάλωσης, ίσως μπορεί να δώσει μία ελπίδα στους ανθρώπους να αντιληφθούν την ουσία της ζωής και της αντίθεσης σε λογικές τύπου «Φύρερ αλά Σόιμπλε» , που οδηγούν την Ελλάδα στον αφανισμό.
https://www.youtube.com/watch?v=12Su3BOnHNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου