Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ξενοφοβία και άλλες νέες φοβίες γενικότερα ...

«βρήκαν μία λέξη να χαρακτηρίσουν υποτιμητικά όποιον αντιτίθεται στον εποικισμό της χώρας του από αλλοδαπούς»


Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι η Φοβία. Διαβάζω λοιπόν από ένα κείμενο ψυχιατρικής για το τι ακριβώς είναι η φοβία:

"Οι φοβίες αποτελούν μια ευρέως διαδεδομένη ψυχική διαταραχή. Αίσθημα τρόμου στη θέα και μόνο αντικειμένων, ζώων ή καταστάσεων που στους περισσότερους ανθρώπους φαίνονται απλά, συνηθισμένα ερεθίσματα και περνούν σχεδόν απαρατήρητα! Συναισθήματα μη ελεγχόμενα, φόβοι παράλογοι που δεν εξηγούνται εύκολα ακόμη και από το ίδιο το άτομο που πάσχει."

Ψάξτε σε όποια σοβαρή ιστοσελίδα θέλετε, σε όποια εγκυκλοπαίδεια θέλετε, και θα διαπιστώσετε ότι η φοβία είναι ψυχική διαταραχή-νόσος και μάλιστα οι φοβίες κατατάσσονται σε διάφορα είδη: έτσι λοιπόν έχουμε μικροβιοφοβία, ζωοφοβία, αγοραφοβία, υδροφοβία, πυροφοβία, σκιοφοβία, φωτοφοβία και δε σου βάζει ο νους από ποιές και πόσες φοβίες μπορεί να υποφέρει ένας άνθρωπος. (Πόσο καλά είμαι και δε το ξέρω …) 


Πρόσφατα φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας έγιναν σαΐνια στην ψυχιατρική και ανακάλυψαν δύο νέες φοβίες που δεν είχαμε ακούσει να υπάρχουν πριν μερικά χρόνια: την ξενοφοβία και την ομοφοβία. Είναι δε τόσο πρόσφατες αυτές οι λέξεις που ακόμα και παλαιότερα MS Wordόπως και άλλα διορθωτήρια δεν τις αναγνωρίζουν και τις υπογραμμίζουν ως ανορθόγραφες. Δεν υπάρχουν ακόμα ούτε και στα παλαιότερα λεξικά. Έχει πολύ πλάκα …

Ξενοφοβία λοιπόν νοείται ο αδικαιολόγητος φόβος και το αίσθημα τρόμου όταν βλέπεις κάποιον ξένο. Και ομοίως ομοφοβία νοείται ο αδικαιολόγητος φόβος και το αίσθημα τρόμου όταν βλέπεις κάποιον ομόφυλό σου (του ιδίου φύλου με εσένα).

Αφού λοιπόν οι πολιτικοί μας έγιναν σαΐνια στην ψυχιατρική, διέγνωσαν ότι η Ελληνική κοινωνία πάσχει από την ψυχική διαταραχή της ξενοφοβίας, και αποφάσισαν να την αντιμετωπίσουν με νομοσχέδιο – σου απαγορεύουν να νοσήσεις, σου απαγορεύουν να φοβάσαι. Μήπως να έβγαζαν και ένα νομοσχέδιο για τη γρίπη, να μην ψηνόμαστε άλλο πια στον πυρετό;

Φυσικά εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι απλά βρήκαν μία λέξη να χαρακτηρίσουν υποτιμητικά όποιον αντιτίθεται στον εποικισμό της χώρας του από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, και να τον καταστήσουν παράνομο στρέφοντας τον μηχανισμό της δικαιοσύνης εναντίον του. Δηλαδή αντί η δικαιοσύνη να ασχολείται με τους παράνομους έποικους και να τους στέλνει πίσω στις πατρίδες τους, ασχολείται μόνον με όποιον αντιδρά σε αυτή την παρανομία. Τρομοκρατία!

Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε στο λεξιλόγιό μας και άλλες δύο λέξεις, την Ελληνοφοβία και την Φυσιολογικοφοβία;

2 σχόλια:

  1. υπαρχει λετε και η γκαμπριελικη καροτοφοβια?
    η κλασοφοβια?

    πουστοφοβικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πρωτος που ποινικοποιησε τον πατριωτισμο στην ελλαδα
    ηταν ο Σαμαρας
    βαζοντας φυλακη την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.......
    Την αριστερα την ξερουμε οσοι ασχολουμαστε με την πολιτικη.......
    μια ζωη ανθελληνες εθνομηδενιστες

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή