Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο φασισμός βραβεύεται !


Φεύγουν και τα τελευταία προσχήματα. Ο ευρωφασισμός παίρνει και τα τυπικά εύσημα. Από τον εαυτό του φυσικά, ή μάλλον από τον κηδεμόνα του, αφού τίποτα σχεδόν δεν ξέφυγε από την επικράτηση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Βραβεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση! Τι ωραία! Νόμπελ Ειρήνης, Συμφιλίωσης, Σταθερότητας στον Ρομπάϊ, στην Άστον, στον Μπαρόζο, στον Γιουνκερ για τους χιλιάδες νεκρούς, τους εκατομμύρια άνεργους, τους εξαθλιωμένους, τους ξεσπιτωμένους, την καταστροφή των πολιτισμών (βλ και των θρησκειών) και όλα αυτά γιατί; για την ευημερία ενός αποδεικτικού χρέους που το λένε ΕΥΡΩ. Μέσα από τον σημερινό φασισμό βραβεύονται και οι Τσώρτσιλ, Σούμαν, Μονέ, Γκάσπερι, Χαλστάιν ... Καλά παιδιά όλα τους! Εργάστηκαν υπέρ του παγκόσμιου καλού.



Τι θλίψη! Δεν θα μείνουμε όμως μόνο σ' αυτήν. Τρελάθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι; Τρελάθηκε όλος ο κόσμος; Όχι βέβαια, όσο εμείς θα βλέπουμε τον ελληνικό "σοσιαλισμό" του "Έξω απ' την ΕΟΚ" να μας μιλάει για τον κίνδυνο του λόμπι της δραχμής, να μας "σώζει" και να μας δείχνει τον φασισμό με το δάχτυλο, ο Farage θα εντοπίσει την αντίφαση της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, η Telegraph θα αμφισβητήσει κόσμια, ο Economist θ' αναρρωτιέται ... Φτάνουν αυτά; Ή μήπως το θέμα έχει περισσότερο βάθος, βάθος δυο παγκόσμιων πολέμων, αλλά και των ναπολεόντειων (κανείς δεν πρόσεξε το φασιστικό σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης);

Είναι σοβαρό το θέμα ή ολοκληρώνεται η κριτική στο επίπεδο Farage - Telegraph - Economist ; Η ταινία Omen (ριμέικ του α' μέρους της τριλογίας που γυρίστηκε από το 1976) μας λέει "ΟΧΙ"! Η Ε.Ε. φτιάχτηκε για να ενσαρκώσει το κακό που προφητεύει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Αυτό που ροκανίζει επί χιλιετίες την ηθική αντίσταση του ανθρώπου, ανταλάσσοντάς την με νόμους του πολιτικού ιερατείου, δελεάζοντας με υλικά αγαθά, ελέγχοντας την πολιτική μέσω του χρήματος. Αλλά χρειαζόμαστε την ταινία για να μας το πει; Ας το ψάξει ο καθένας, με όποιο τρόπο θέλει.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου