Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τα όπλα σκοτώνουν ή οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες τους;

Σχόλιο δικό μας: Σε μια κοινωνία εθισμένη στην ωμή βία ως πρότυπο βίου, τί διαφορετικό θα μπορούσε κανείς να περιμένει;

Το μακελειό του Σάντι Χουκ δεν καταδεικνύει απλώς την ανάγκη για έναν νόμο που να περιορίζει την οπλοκατοχή. Το μακελειό του Σάντι Χουκ αποδεικνύει την ύπαρξη μιας κουλτούρας που προωθεί την δολοφονία παιδιών και διδάσκει στα παιδιά ότι το να σκοτώνουν είναι οκ.

Το μακελειό αποκαλύπτει μια χώρα που είναι εθισμένη στην βία στην τηλεόραση και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Είναι απόρροια των περικοπών στην παιδεία.

Είναι αποτέλεσμα της στρατιωτικής παρέμβασης στα σχολεία όπου προκαλεί στα παιδιά μας ρομαντικές ψευδαισθήσεις μιας μιλιταριστικής δικαιοσύνης.

Είναι το προϊόν των περιβαλλοντικών και υγειονομικών πολιτικών που εκθέτουν τα παιδιά μας σε κάθε μορφής τοξίνη στον αέρα, στη γη και στο νερό.

Είναι η έκβαση του σκεπτικού ότι έχουμε το δικαίωμα να σκοτώνουμε παιδιά με βόμβες ή ρίχνοντας χημικά στις χώρες τους προκαλώντας αποβολές ή γενετικές ανωμαλίες.

Είναι το αιτιατό της παροχής δανείων για εκπαίδευση των παιδιών μας χωρίς να τους παρέχουμε ελπίδες για δουλειά.

Είναι η συνέπεια του να λέμε στα αγόρια και στους άντρες ότι πρέπει να μάθουν να παλεύουν και να σκοτώνουν για ότι θέλουν ή θεωρούν ότι είναι σωστό.

Είναι η απήχηση ενός εθνικού συστήματος που αρνείται τα βασικά δικαιώματα των παιδιών και συστηματικά τους διδάσκει ότι η βία είναι κάτι θεμιτό.

Τέλος, είναι δημιούργημα των ΜΜΕ, που τόσο αναίσθητα θεωρούν ότι μπορούν να βάζουν ένα μικρόφωνο μπροστά στην μούρη των νεαρών θυμάτων στο όνομα της ευαίσθητης ειδησεογραφίας είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, αφήνοντας ακάλυπτες τις βασικές αιτίες αυτής τις τραγωδίας.

Το μακελειό στο Σάντι Χούκ δεν έγινε εξαιτίας ενός μοναχικού και διαταραγμένου νέου και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι επιδημία και όλοι έχουμε ευθύνη. Και σήμερα, και αύριο και κάθε μέρα από εδώ και μπρος, είναι η ώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αυτο-τραυματική τραγωδία.

[Της Λουσίντα Μάρσαλ, επικεφαλής του Φεμινιστικού Δικτύου Ειρήνης (FPN) - Πηγή: informationclearinghouse.info via tvxs.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

  1. http://www.eglimatikotita.gr/2012/12/f-alex-jones-vid.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή ακριβώς, φίλε μου, είναι η ουσία. Εκεί ακριβώς θέλουν να το πάνε. Σιγά μην συγκινούνταν ο Ομπάμας για 20-30 παιδάκια. Εδώ τα σφάζει κατά χιλιάδες με τα "πρεντέιτορ" και δεν τρέχει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://indianinthemachine.files.wordpress.com/2010/10/obamasatandevilhandshake.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι καλέ, λαγουδάκια με την σκιά στον τοίχο φτιάχνει ο άνθρωπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή