Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ποιος είναι αυτός που θα ονομάσει την αγάπη προς την Πατρίδα, «ΝΟΣΗΡΗ» ;


Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».


Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά για το "νεοταξικό ανθολόγιο" που περιέχεται-επιβάλλεται στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων...


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Ανθελληνικού χαρακτήρα σχολικά συγγράμματα»

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Κατόπιν τούτου προκύπτει η σαφής υποχρέωση του Κράτους να προσαρμόζει την σχολική ύλη στις ανωτέρω απαιτήσεις του συντακτικού νομοθέτη. Δυστυχώς, η ελληνική πολιτεία φέρεται να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις της αυτές, όπως αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν.

Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».

Επιπλέον, στο βιβλίο του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα στις σελίδες 25, 27, 28 και 36 αναφέρεται συμπερασματικά πως η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο ίσης αξίας με τον θεσμό της Οικογένειας.

Στο «Ανθολόγιο» των Γ’ και Δ’ τάξεων, που τιτλοφορείται «Στο σχολείο του κόσμου» (και όχι της πατρίδας μας) διαβάζουμε κείμενο με τον τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο». Αναγιγνώσκουμε ότι «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Στη σελίδα 72 του ίδιου βιβλίου παρουσιάζεται ένα «τουρκάκι», ο Νουρεντίν, που πήγε σε μια εκκλησία. Διαβάζουμε πως εντυπωσιάζεται «απ’ την εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές.

Στο εγχειρίδιο της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού και στη σελίδα 44 διαβάζει κανείς πως «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο», ενώ στη σελίδα 29 του ίδιου βιβλίου αναφέρεται για την εορτή των Θεοφανείων ότι «Στη χώρα μας ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα για να τον πιάσει ο καλύτερος και γρηγορότερος κολυμβητής». Στο Τετράδιο Εργασιών της Στ’ Δημοτικού, τεύχος δεύτερο, υπάρχει άσκηση στην οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν «Την ιστορία και την περιπέτεια», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μ. Αλέξανδρος.

Επειδή η παρεχόμενη στα ελληνόπουλα Παιδεία, εκτός από την αναγκαία προσαρμογή στα δεδομένα της ευαίσθητης ηλικίας τους, οφείλει να έχει πραγματικό εθνικό χαρακτήρα. Επειδή ο όρος «θρησκευτική συνείδηση» στην ανωτέρω συνταγματική πρόβλεψη έχει σαφές και αυτονόητο χριστιανικό περιεχόμενο.

Επειδή το σχολείο απαιτείται να απέχει από οποιαδήποτε, θετική ή αρνητική, πολιτική προπαγάνδα.

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα παραπάνω κατάπτυστα και ανθελληνικά αποσπάσματα που μόνο αποτέλεσμα, αν όχι σκοπό, έχουν την αφελληνοποίηση της ελληνικής νεολαίας από τα πρώιμα στάδια της ύπαρξής της; Θα μεριμνήσει για τη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών εγχειριδίων προς εντοπισμό και απαλειφή τέτοιου είδους κειμένων;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 07/01/2013
Χρήστος Παππάς

Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (paspartoy.blogspot.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. New simulators are on average produced every second month and some are highly expensive.

    These originally were quartz crystals from the River Rhine in a region noted for gem-cutting,
    particularly the town of Idar-Oberstein. Best of all,
    the basic version of this game is free. Hardness
    is less then quartz, or ca 6 on Mohs scale.
    Unfortunately, the series has been dormant for quite some time and there isn't any indication that it will be returning anytime soon.

    Feel free to visit my homepage; simulator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. This will give you an idea on the reputation of the company.
    It stands 2nd position in population around the world.
    Many Muslims in Europe are first of all Europeans,
    European by birth, conviction and citizenship AND Muslim by faith.
    As of now, I can only speculate that there are more good than bad to go
    on-line for the newspaper publishers in Malaysia as
    apparently there has been no case where a newspaper publisher has gone
    bust. This is standard cat behavior I'm probably preaching to the choir here.

    Feel free to visit my site; egyptian newspapers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I had all the perfect channels saved so the software may quickly take me via them.
    However, the cost of taking the item to the market is huge and many small companies and marketers are unable to bear the cost.
    Because the fees you paid for Satellite direct TV is a one-time fee, you just need to pay for it once.
    They are usually very short ads that may focus on a particular product or service, but do not have any direct contact information that would make it a direct response campaign
    ad. 95, this discount activated a price-minimize that decreased the associated fee to $29.

    ΑπάντησηΔιαγραφή