Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Γνωρίζετε με ποιες εφημερίδες ενημέρωναν οι Γερμανοί τους κατακτημένους Έλληνες;
Με το ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ'' και τα ''ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ''
Ποιο συγκρότημα τις εξέδιδε; Μα φυσικά το συγκρότημα του ''δημοκράτη'' Λαμπράκη πατέρα του Χρήστου που όταν έφυγαν οι Γερμανοί άλλαξε το όνομα σε ''ΝΕΑ'' και ''ΒΗΜΑ'' για να είναι δυνατόν να συνεχίσει η κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα.

Θυμάστε τον Πικραμένο που μας έγινε και πρωθυπουργός; Ξέρετε τι έκανε ο πατέρας του Όθωνας Πικραμένος στην κατοχή;Είχε αναλάβει την έντυπη Γερμανικά προπαγάνδα στην Ελλάδα. Συνέστησε με τους Γερμανούς την εταιρία ''Mundus'' και είχε αναλάβει τα προπαγανδιστικά έντυπα των Ναζί στην Γερμανική την Ιταλική και Ελληνική γλώσσα. Το κτίριο που ήταν το κέντρο διανομής τύπου υπάρχει ακόμα στην οδό Σωκράτους 43.

Πως φτιάχτηκε η οικογένεια Παπακωνσταντίνου του πρώην υπουργού οικονομικών μας;Το 1941 ο κατοχικός πρωθυπουργός των Γερμανών Τσολάκογλου παραχώρησε στον παππού του το εργοστάσιό ηλεκτρισμού στην Κοζάνη που έμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας μέχρι το 1958 όπου εξαγοράσθηκε από την ΔΕΗ και μιλάμε για λεφτά με ουρά.
Ποιος ίδρυσε το μοναδικό Ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο Γεώργιος Μερκούρης ο θείος της μεγάλης σοσιαλίστρια ''Μελινας'' της κολλητής του Ανδρέα (του καταδοτη Ανδρέα ο οποίος το 1939 κάρφωσε στην ασφάλεια τον Κορνήλιο Καστοριάδης καθώς και τους υπόλοιπους τροτσικστες) και μεγάλης δημοκράτισσας που έφαγε γλυκό ψωμί επί κατοχής.Το 1941 το κόμμα αυτό γνώρισε μεγάλες δόξες.Ο Μερκούρης παραιτήθηκε το 1942 διότι οι Γερμανοί τον διόρισαν της Εθνικής τράπεζας και το 1943 πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


Ξέρετε ποιον είχε συνεργάτη ο Μερκούρης; Τον Γεώργιο Σημίτη πατέρα του <<ευχαριστούμε τους Αμερικάνους>> τον οποίο διόρισαν οι Γερμανοί Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ο πανέξυπνος Σημίτης διαβλέποντας ότι οι Γερμανοί θα έχαναν τον πόλεμο μεταπήδησε στο Ε.Α.Μ της Ρούμελης και μας παρουσιάστηκε σαν αντιστασιακός.

Να θυμηθούμε και τον ''Γερο της Δημοκρατιας''; Σύμβουλο του Τσολάκογλου διετέλεσε ο ''παπατζης'' και αυτά πριν παει στον Νείλο για διακοπές μέχρι που τον φώναξαν οι Άγγλοι για να δρομολογήσουν με τον Ζαχαριάδη τον εμφύλιο.Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά γύρω από αυτούς ο διαπλεκόμενος επιχειρηματικός κόσμος της εποχής.Λατσηδες,Αγγελοπουλοι,Κωστοπουλοι,Χριστοφορακοι κλπ.


Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το βιβλίο του Δ. Κουκουνα <<Η Ελληνική οικονομία κατά την κατοχή>> Εκδόσεις Ερωδιός καθώς και τα <<Επετειακά Ελληνικής Αγωγής>>
 
 

2 σχόλια:

  1. στον αναποφευκτο εσωτερικο πολεμο (και οχι εμφυλιο) που ερχεται νομοτελειακα, πρεπει να νικησουν οι εθνικολαικες δυναμεις αλλιως ειμαστε τελειωμενοι....

    απ τη μια θα ειναι τα δυο τριτα του ελληνικου λαου υπο την χρυση αυγη, και απο την αλλη οι νεο-εαμοβουλγαροι (μπολσεβικοι διεθνιστες κομουνιστες αριστεριστες αναρχικοι) μαζι με τους λαθρομεταναστες τους

    δηλαδη 5-6 εκατομυρια ελληνες πατριωτες εναντιον αλλων τοσων αριστερων και ξενων

    βαλτε το καλα μεστο κλουβιο δεξιουλικο αστουλικο μυαλο σας, αποδεχτειτε το επιτελους και ετοιμαστειτε να σφαξουμε εκατομμυρια εχθρους και να κανουμε οτι αλλο χρειαστει για την βιολογiκη πλεον επιβιωση του εθνους μας και του λαου μας η να εξοντωθουμε κατα εκατομυρια απο τους αριστερους φονιαδες και τους λαθρομεταβναστες τους

    τελος οι ανοητες επικλησεις ενοτητας απο πανιβλακες αστικοπατριωτες που αποπροσανατολιζουν τους αγνους ελληνες πατριωτες και αποδυναμωνουν παντα τη μια πλευρα ,δηλαδη την δικια μας την ΜΗ αριστερη την πατριωτικη.

    οι αριστεροι δεν ειναι ελληνες ειναι μισελληνες γενιτσαροι και θα σφαξουν παλι εκατομυρια ελληνες χωνεψτε το!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://zeidoron.blogspot.gr/2012/02/1671964.html
    http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/174--rockefeller.html
    http://www.knossopolis.com/-vs-21-1967.html
    http://syrizasos.blogspot.gr/
    http://www.axortagos.gr/tourkos-dioikitis-smirnis-1922-sfakste-tous-ellines.html
    http://filonoi.gr/t-h-kwmwdia-ths-hmeras/
    ΔΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή