Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 20% ;;;

Στην κατεχόμενη Ελλάδα του μνημονιακού εφιάλτη ευλόγως θα περίμενε κανείς την λαϊκή απόγνωση να μεταφράζεται σε ποσοστά πλέον το 60% προς το "αντι-μνημονιακό" κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Κι όμως, παραδόξως αυτά μοιάζουν να αδυνατούν να αυξηθούν πλέον του ορίου του 20%. 
Ίσως απάντηση στο λογικό αυτό αδιέξοδο μας δίνει το κάτωθι παρατιθέμενο εμετικό  άρθρο της "ΑΥΓΗΣ",  επισήμου οργάνου της κομματικής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, καταυγάζοντας έτσι τις επιλογές ενός ιστορικού λαού που προτιμά ο ιστορικός του θάνατος να προέλθη από την δουλεία και την πείνα παρά από τον εξευτελισμό της σοδομιστικής παραφροσύνης.
(ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ)

(ΥΓ: Τι είναι το "ΛΟΑΤ", για εμάς τους ημιμαθείς και αγραμμάτους;)
----------------------------------------------------------
Το άρθρο της ΑΥΓΗΣ:

Η προκατάληψη ενάντια στους ΛΟΑΤ ανθρώπους που υπάρχει αιώνες, ενισχυόμενη και από τη στάση της εκκλησίας(σημ: να μην ξεχνιώμαστε!) ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη συνεχιζόμενη άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην εισαγωγή μαθημάτων που θα βοηθούσαν τους νεαρούς μαθητές να καταλάβουν τα ζητήματα της σεξουαλικότητας


Στην Ελλάδα του 2013, του Μνημονίου και της καταπάτησης όλων των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις, τα ΛΟΑΤ δικαιώματα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Έχουμε ίσως ένα από τα πιο οπισθοδρομικά νομικά καθεστώτα για τα άτομα με ομοερωτική σεξουαλική ταυτότητα και το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αυτό το καθεστώς να τροποποιηθεί.

Πέρα όμως από το κράτος, η ελληνική κοινωνία καταγράφεται σαν μία από τις πιο αδαείς σε σχέση με τα ζητήματα ΛΟΑΤ σε ολόκληρη την Ε.Ε. Έννοιες σαν την ταυτότητα φύλου, το bullying (στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε με τη λέξη εκφοβισμός), ουσιαστικά δεν υπάρχουν για την ελληνική πραγματικότητα. Αυτή όμως η αντιμετώπιση είναι υποκριτική, μια και η ίδια η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια σειρά από επιθέσεις ομοφοβικού χαρακτήρα εναντίον ατόμων που ήταν, ή έμοιαζαν να ήταν, ομοφυλόφιλοι. Ξεκινώντας από τον Αύγουστο στο Ζάππειο και φτάνοντας μέχρι σήμερα είχαμε επιθέσεις στον δρόμο, αλλά ακόμα και σε σχολεία. Πρωταγωνιστές αυτών των επιθέσεων ήταν στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας. Αυτές οι ηλικίες, που αποτελούν και το κοινό της Χρυσής Αυγής (σημ: να μην ξεχνιώμαστε!) όσον αφορά τις ρατσιστικές επιθέσεις, έχουν μια έντονη ομοφοβία και, με τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας και την οικονομική ανασφάλεια που υπάρχει, τείνουν στη δαιμονοποίηση του διαφορετικού από το κυρίαρχο μοντέλο που έχουν διδαχτεί στο σχολείο αλλά και στις οικογένειές τους.

Ένα άλλο παράδειγμα είχαμε με το περιστατικό του εκφοβισμού, λόγω της εμφάνισής της, νεαρής τρανς μαθήτριας σε νυχτερινό σχολείο της Αθήνας, πρώτα από τον διευθυντή του σχολείου και έπειτα από τους συμμαθητές της. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε τόσο πολύ, που ένας συμμαθητής της κοπέλας έφτασε στο σημείο να την περιλούσει με βενζίνη και να αποπειραθεί να της βάλει φωτιά!

Η σημασία της εκπαίδευσης είναι γνωστή και απολύτως αποδεκτή στις σύγχρονες κοινωνίες. Ωστόσο, η εκπαίδευση σήμερα λειτουργεί, τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια του λυκείου, σαν ένας προθάλαμος για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια. Αποτέλεσμα είναι ότι ζητήματα γενικότερης παιδείας, όπως είναι η ενημέρωση των μαθητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξαφανίζονται από το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες υποβαθμίζονται και η βαρύτητα δίνεται μόνο στα μαθήματα που θα χρειαστεί ο μαθητής να γνωρίζει για να περάσει τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Έτσι λοιπόν η εκπαίδευση παράγει μαθητές εξειδικευμένης γνώσης σε μια σειρά ζητήματα, αλλά όχι καλλιεργημένους με μια ευρύτερη παιδεία.

Η προκατάληψη ενάντια στους ΛΟΑΤ ανθρώπους που υπάρχει αιώνες, ενισχυόμενη και από τη στάση της εκκλησίας, ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη συνεχιζόμενη άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην εισαγωγή μαθημάτων που θα βοηθούσαν τους νεαρούς μαθητές να καταλάβουν τα ζητήματα της σεξουαλικότητας. Τέτοια μαθήματα θα πρέπει να είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αλλά και ένα μάθημα ιστορίας της σεξουαλικότητας. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την καθιέρωση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχουν σκοντάψει στην άρνηση αρκετά μεγάλου μέρους των γονιών, αλλά και της εκκλησίας, που αντιτίθεται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, εξαιτίας εμφανούς έλλειψης πολιτικής βούλησης λόγω του πολιτικού κόστους που αυτό θα μπορούσε να έχει στην κομματική πελατεία, στην ουσία αρνείται να πράξει το οτιδήποτε, προφασιζόμενο τις αντιδράσεις.

Ωστόσο, μόνο με την άρση των διακρίσεων ενάντια στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται (ΛΟΑΤ, μετανάστες, ΑμεΑ) μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη. Διαφορετικά η ελληνική κοινωνία θα οδηγείται με ολοένα και πιο γοργά βήματα προς τον φασισμό και την κοινωνική σύγκρουση.

* Ο Αντώνης Σιγάλας είναι μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

5 σχόλια:

  1. Χάρυ Κλυνν, προφήτης:
    http://www.youtube.com/watch?v=vSatsUakYGY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλον τον προηγμένο κόσμο γίνονται βήματα, χωρίς να έχει επιτευχθεί, για ισονομία και ισοπολιτεία για τους ομοφυλόφιλους. Αναγνωρίζονται υπό διάφορες νομικές οντότητες οι σχέσεις τους. Κακώς η Ελληνική Δεξιά και η Ορθοδοξία παραμένουν πεισματικές αντιδυτικές και αντιεπιστημονικές σε αυτά. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στοιχειώδη. Πρωθυπουργοί, όπως του Βελγίου και Υπουργοί,κ όπως ο ΥΠ ΕΞ Γερμανίας, τον οποίο πρόσφατα ο βουλευτής της ΧΑ αποκάλεσε "κυρία" -τί εξυπνάδα, σαν το "τράβα κατούρτα όρθια" που έλεγαν οι παλιοί σεξιστές- είναι ανοικτά ομοφυλόφιλοι και σε πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης με άντρες. Ας γίνει ένα σύμφωνο συμβίωσης της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας με το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί πλέον, στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, εξέχουσα θέση κατέχει ο εκφοβισμός, που έχει σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Θα δεχτούμε ανήλικοι, αλλά και ενήλικοι, να γίνονται αποδέκτες συμπεριφορών από παραβατικών μέχρι εγκληματικών; Δεν είναι δυνατόν να αρνήσθε κάθα εξέλιξη, χωρία να δίνετε άλλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι νέοι που προσελκύονται από το ίδιο φύλο, αποστερούνται κάθε θετικού μηνύματος για τη ζωή και αναγκάζονται να περνούν πολλά χρόνια σε άρνηση, χαμηλή αυτοκτίμηση, φόβο και συχνά ανοικτό κίνδυνο για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Αυτά προσπαθεί να λύσει μια διαπαιδαγώγιση που βοηθά τα παιδιά που προσελκύονται από το ίδιο φύλο να νιώσουν καλύτερα, αλλά δε βλάπτει σε τίποτα τα παιδιά που προσελκύονται από το άλλο φύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΛΟΑΤ είναι "λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ"
    Έχετε ποτέ διερωτηθεί πώς γίνεται οι περισσότεροι, αλλά όχι όλοι οι τρανσέξουαλ να καταλήγουν στην πορνεία; Κάποιος έχει ευθύνη για αυτό από την παιδική τους ηλικία και φυσικά θα πρέπει αντίστοιχα να αναρωτηθείτε αν έχετε δει τρανσέξουαλ να δουλεύουν αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ. Εσείς διαβάσατε αυτό το άρθρο και το βρήκατε εμετικό; Πχ το πρόβλημα με την τρανς μαθήτρια του νυχτερινού, αντί να σας εξεγείρει κατά της παρεμπόδισης της πρόσβασης στο σχολείο, κατά των συμπεριφορών σε βάρος της που είναι εγκληματικές, σας εξεγείρει εναντίον της ή εναντίον όσων τη στήριξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή