Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το μεγαλείο της ιστορικής παραχάραξης (απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης)

Το άρθρο αυτό θεμελιώνει την αλήθεια, αλλά δείχνει και κάτι άλλο . Κατά καιρούς γράφονται διάφορα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Έλληνες.




Η ιστορία της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης έχει τόσο παραχαραχτεί που σήμερα, παρ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει, η ιστορική αλήθεια δεν έχει αποκατασταθεί.


Επίσημη Ιστορία : Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρχιστράτηγος του Ελλ. Στρατού (τότε) διάδοχος Κωνσταντίνος θέλει να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να κατευθυνθεί προς Φλώρινα. Ο Βενιζέλος του στέλνει τηλεγράφημα απειλώντας τον ότι θα του αφαιρέσει την Αρχιστρατηγία αν δεν στραφεί προς την Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτών των πιέσεων ο διάδοχος στρέφεται προς Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη .

Αληθινή Ιστορία. Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ο Βενιζέλος να δώσει καμιά διαταγή. Η απόφαση είναι κατά 100% του αρχιστρατήγου διαδόχου Κωνσταντίνου.

Κατά την πολιορκία της Θεσσαλονίκης ο Βενιζέλος δίνει διαταγή στον διάδοχο, να στείλει μια μεραρχία προς την κατεύθυνση των Σερβίων. Ο διάδοχος την αγνοεί. Οι Βούλγαροι πλησιάζουν ολοταχώς την Θεσσαλονίκη, δεν είναι ώρα οι Ελληνικές δυνάμεις να εξασθενήσουν.
Η Θεσσαλονίκη ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, χωρίς ο Βενιζέλος να κάνει μέχρι τότε τίποτα. Αντίθετα στέλνει τηλεγράφημα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης διατάσσοντας τον Κωνσταντίνο να την ... καταλάβει.
ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό;
Για να δείξει ότι βοήθησε στην απελευθέρωση της; Για να πάρει μερίδιο από την δόξα του Διαδόχου, έχοντας υπ όψιν του τον επερχόμενο διχασμό; Άγνωστο. Πάντως προσπαθεί εκ των υστέρων το τηλεγράφημα που έστειλε να μην δοθεί στον διάδοχο. 

Οι Βούλγαροι φτάνουν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δεν θα θέλουνε να φύγουν και θα ζητάνε κυριαρχικά δικαιώματα. 


Όσο και αν φαίνονται απίθανα είναι πραγματικά.

Πριν προχωρήσω απαντάω σε μια πιθανή ερώτηση που θα σκεφτεί ο αναγνώστης. 


ΕΡΩΤΗΣΗ. Που τα βρήκες αυτά και σε ποιο βιβλίο; Και πως ξέρουμε εμείς ότι το βιβλίο αυτό δεν λέει ψέματα;

Απάντηση. Το βιβλίο που θα χρησιμοποιήσω είναι του Γενικού Επιτελείου Στρατού «Ο Ελληνικός Στρατός κατά τους Βαλκανικούς πολέμους». 

Και όχι η οποιαδήποτε έκδοση. Είναι η παμπάλαια του 1932. Έχει μέσα όλα τα ιστορικά αρχεία της περιόδου εκείνης. 


ΕΡΩΤΗΣΗ (υποψιασμένου) Και που ξέρω εγώ ότι δεν έχουν παραχαραχθεί τα αρχεία; 


Απάντηση. Έχουν παραχαραχθεί , τουλάχιστον ορισμένα, και μάλιστα προς το τέλος θα βάλω και ένα παραχαραγμένο άρθρο. Ο Ι. Μεταξάς αργότερα σαν πρωθυπουργός, θα κάνει και μια επιτροπή με αρχηγό τον στρατηγό Παπάγο να «διορθώσει» και να «καθαρίσει» τα στρατιωτικά αρχεία από παραχαράξεις. 
Όμως και εδώ είναι το ζουμί , η έκδοση του είναι το 1932, δηλαδή επί Βενιζελικών. Ως γνωστόν οτιδήποτε γράφεται σε ένα βιβλίο υπέρ του αντιπάλου πρέπει να θεωρείται σωστό. 
Το πιάσατε; Πάμε άλλη μια.


Η έκδοση είναι Βενιζελική. Άρα οτιδήποτε ΥΠΕΡ του βασιλιά είναι σωστό και οτιδήποτε υπέρ του Βενιζέλου ελεγχόμενο. Ανάποδα σε Βασιλικές εκδόσεις οτιδήποτε υπέρ του Βενιζέλου θεωρείται σωστό και υπέρ του Βασιλιά ελεγχόμενο. 



Το πιάσατε το γιατί τα άρθρα που θα δημοσιεύσω θα είναι γνήσια; 

Πάρτε και το εξώφυλλο του βιβλίου για ανταμοιβή. 




Όπως είδατε και στη προηγούμενη σελίδα το βιβλίο είναι παλιό, άρα μην περιμένετε καθαρά κείμενα, όμως με λίγη καλή θέληση διαβάζονται.
Πάμε λοιπόν. Ανοίγουμε το βιβλίο και διαβάζουμε:


Αριθμός 875: Ο Βενιζέλος διατάζει μια μεραρχία να φύγει από τη πολιορκία της Θεσσαλονίκης και να πάει στα Σέρβια. Ευτυχώς η διαταγή δεν εφαρμόστηκε. 







Προσέξτε τις ημερομηνίες και τις ώρες, στην επόμενη σελίδα θα καταλάβετε το γιατί. 
Ενώ λοιπόν στις 26-10-12 Ο Βενιζέλος γνώριζε την κατάληψη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, ανάφερε και αποστολή ενισχύσεων, την επομένη 27-10-12 στέλνει ένα τηλεγράφημα στον διάδοχο και του λέει να μπει στη Θεσσαλονίκη γρήγορα.


Να και το τηλεγράφημα. 


Πάνω θα δείτε και την μονογραφή του Ε. Βενιζέλου. Είναι αυθεντική και μπορείτε να το κρατήσετε σαν ενθύμιο. Κάτω υπάρχει η σφραγίδα του ΓΕΣ. Αυτοί που είναι ακόμα δύσπιστοι μπορούν να πάνε να ζητήσουν αντίγραφο. 



ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ; Αφού ήξερε την απελευθέρωση της πόλης; Πιθανόν για να ανακατέψει και το όνομα του με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και να έχει «πόντους» εναντίον του διαδόχου αργότερα. Για όσους δεν κατάλαβαν: Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ! 


Για το «γιατί» μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Όσον αφορά το «πότε» το έστειλε, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ανοίγουμε το βιβλίο και βρίσκουμε δυο άρθρα. Το 768 και 769. 
Το 768 είναι το ίδιο τηλεγράφημα, το 769 μας λέει ότι έστειλε κάτι ανάλογο στον βασιλιά, η ώρα που στέλνει τα τηλεγραφήματα η ίδια, 2 και μισή το πρωί. 
Για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός στέλνει τηλεγράφημα στον βασιλέα στις 2.30 το πρωί, ενώ μπορούσε να στέλλει αγγελιοφόρο αργότερα; Μόνο ο Ύψιστος ξέρει! 
Όπως και να έχει το θέμα, στο επιτελείο του Κωνσταντίνου οι αξιωματικοί μπερδεύονται. Πήραν ένα τηλεγράφημα που λέει να μπούνε σε μια πόλη που είχε ήδη απελευθερωθεί. Να δώσουν το τηλεγράφημα στο διάδοχο; Τι να κάνουν; Ρωτάνε την Αθήνα και παίρνουν απάντηση να μην το δώσουν. (Αριθμός 771) 
Όπως αναφέρθηκε την προηγούμενη ημέρα, στις 27-10-12 το μεσημέρι (12.30 μ.μ.) τηλεγράφημα του προσωπάρχη του Βενιζέλου Νίδερ, προσπαθεί να «μπαλώσει» τη κατάσταση. Λίγο αργότερα (στις 2.00 μ.μ.) στο Ελληνικό επιτελείο έρχεται και δεύτερο τηλεγράφημα με την υπογραφή Βενιζέλος, αυτή τη φορά ζητώντας να μην δοθεί το τηλεγράφημα. 
Το ακριβές κείμενο εδώ. 
Ο λόγος κατά τη γνώμη μου είναι ο εξής: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ! 
Ο καιρός περνάει, ο διχασμός εκδηλώνεται, ο Κωνσταντίνος, βασιλέας πλέον, καθαιρείται και εξορίζεται. Ο Βενιζέλος διαλύει τη βουλή του 1917 και επαναφέρει τους προηγούμενους βουλευτές του 1915. Στη βουλή αυτή την ονομαζόμενη και βουλή των Λαζάρων, όπου είχε την πλειοψηφία βγάζει λόγο λέγοντας στις 12 Αυγούστου 1917: 
ΕΓΩ ελευθέρωσα την Θεσσαλονίκη. Ο Κωνσταντίνος ήθελε να στραφεί προς Μοναστήριο και ΕΓΩ του το απαγόρευσα. Με τα στρατιωτικά ζητήματα πρέπει να ασχολούνται οι πολιτικοί 
Το πλήρες κείμενο εδώ. 

Και ακόμα χειρότερα. Αυτός ο λόγος χρησιμοποιείται σήμερα σαν πειστήριο από τα σχολικά βιβλία του Υπουργείου (Α)παιδείας για να δείξει στα Ελληνόπουλα ότι ο ελευθερωτής της Θεσσαλονίκης ήταν ο Βενιζέλος.



Το μεγαλείο της ιστορικής παραχάραξης. 


Μην νομίζετε ότι τελειώσαμε. Στο παράρτημα 2 αναφέρουμε τι έγραψαν οι Βενιζελικοί συγγραφείς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και θα βάλουμε και ένα έγγραφο που οι Βενιζελικοί πλαστογράφησαν.


http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9455.html

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΒΛΑΚΕΣ!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠαΡΕΙ ΚΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜμΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΟ ΕΧΧΕΤΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.....

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΝΤΟΥΒΑΡ ΠΑΣΑ!

    ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΝΑΤΕ ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΣΛΕΒΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....

    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΧΑΛΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή