Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστου μας:

(στην ανάρτηση: http://ethniki-paideia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_20.html )

«Αυτή η "επιλεκτική σύγκριση με την -αορίστως οριζόμενη- "Ευρώπη" έχει ξεκινήσει από τον διαφωτισμό της Δύσης, για να μην πούμε ότι αποτελεί συνέχεια των έξωθεν -κυρίως- προσδιοριζόμενων Ενωτικών της Κων/πολης. Όλοι οι "αυθόρμητοι" περιηγητές του 18ου αιώνα στον Ελλαδικό χώρο πέρα από το θαυμασμό τους για τα αρχαία μνημεία (όχι όλλα) "διαπίστωναν" ότι οι νέοι Έλληνες, ελάχιστες αρετές είχαν διατηρήσει, εξ αιτίας των Οθωμανών. Συνεπώς χρειαζόταν η δυτική (εκσυγχρονιστική) παρέμβαση.
Οι κατηγορίες ως προς τα πρόσωπα (τουρκολάτρης, ρωσόφιλος, ληστής, κακούργος) καθόλου δεν διέφεραν ως συστηματικά οργανωμένες συκοφαντίες από τις σημερινές.
Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος ήταν η πολιτισμική υποταγή, ή, πιο απλά, η απόρριψη του χριστιανισμού. Βλέπε και την νέα διατύπωση περί "ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ". Στην περίπτωση αυτή, περιορίζεται Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !
Θυμηθείτε και το πλαστό κομματικό "δημοκρατικό" τοπίο. Σε περίπτωση που αλλαχθεί στην κυβέρνηση το μαντρί Α με το μαντρί Β, τότε υπάρχει η δικαιολογία για επιβολή ακόμα μεγαλύτερων δεινών. Δημοκρατία του Διαφωτισμού είναι εκείνο το φωτισμένο πολίτευμα στο οποίο πάντα φταίει ο "πολίτης" για όσα παθαίνει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου