Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Μια πρόταση για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το γνωστό χαριτωμένο ανέκδοτο (διόλου υποτιμητικό για τήν ομάδα) με τον ΠΑΟΚτσή που εγκατέλειψε τους συντρόφους του τής "θύρας 4" και αποφάσισε να ερωτευτεί και να γίνει ποιητής θυμίζει η προτροπή τού φιλολόγου κ.Παπαδόπουλου Μιχ.  για τον χαρακτήρα που πρέπει (κατ' αυτόν) να λάβει ο εορτασμός τής 28ης Οκτωβρίου φέτος. Παραθέτουμε απόσπασμα:
 
"....Το «όχι» στον ιταλικό φασισμό μπορεί να μετατραπεί σε ΟΧΙ
• ......
• στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που διεισδύουν  στους εκπαιδευτικούς χώρους
• στο ρατσισμό και την ξενοφοβία


Φτιάξτε με τους μαθητές σας αφίσες, πανό, κείμενα,   παρουσιάσεις Power Point, δραματοποιήσεις και ό, τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα τη συγκεκριμένη στάση. Πιστεύω ότι τόσο η συγκεκριμένη επέτειος όσο και οι υπόλοιπες (17 Νοέμβρη, 25η Μαρτίου) προσφέρονται για μια τέτοια προσέγγιση."


Δυο βδομάδες πριν την γιορτή (μπας και δεν προκάμει), προβαίνοντας σε ένα ιδεολογικό στριπ-τιζ, μη αναφέροντας ούτε μια φορά τις λέξεις, Πατρίδα, Ελευθερία, Ήρωες ή Έθνος, και μετά από τις γνωστές άχρωμες θέσεις, τις σχετικές με την καταναλωτική ευχέρεια που χάνεται, τελειώνει με την γνωστή και θανάσιμα ανιαρή πια (πλήν πάνυ υποκριτική) επωδό περί "αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας".

Άρα μας προτερέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να ξεχάσουμε Μεταξάδες και Κατσιμήτρους και Δαβάκηδες, και τους χιλιάδες παππούδες μας που χάθηκαν στα Αλβανικά βουνά ή γύρισαν μισοί, έτσι για την Τιμή της Πατρίδος, για να μην περάσει η μαγκιά τών Ιταλών, και αντί αυτού να υιοθετήσουμε τις ψευδο-διδασκαλίες τής σημερινής μεταλλαγμένης πόκεμον-Αριστεράς περί μιας Ελλάδος που πρέπει να είναι όσο λιγότερο γίνεται Ελλάδα. Ει δυνατόν και δίχως Έλληνες.
Τέλος ελάχιστη έκπληξη μας προκαλεί ο τίτλος "Δρ.Παιδαγωγικής" που πιστώνεται στον αρθρογράφο., θυμίζοντάς μας τα γνωστά προφητικά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


η πλήρης πρόταση για την επέτειο βρίσκεται εδώ:
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47503

ΥΓ: Επιτέλους, ας μάθουν οι "δόκτορες της παιδαγωγικής" που τόσο πολύ κόπτονται για τήν "καπιταλιστική βαρβαρότητα" ότι είναι ανεπίτρεπτο και ελεεινό να διαφημίζουν ένα εμπορικό προϊόν (Power-Point)  απευθυνόμενοι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Υπάρχει πολύ και καλό ελεύθερο λογισμικό, στην κατηγορία "Παρουσιάσεις".


ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου