Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έδιωξαν δασκάλα από σχολείο γιατί, κατά λάθος, σέρβιρε χοιρινό σε μουσουλμάνο μαθητή

Η Urusla Ε. (59 ετών), δασκάλα μαθηματικών και δράματος για 18 χρόνια, απολύθηκε γιατί, κατά λάθος, έδωσε σε ένα μουσουλμάνο μαθητή χοιρινό.
Το περιστατικό συνέβη στο σχολείο Christophorus στο Betzdorf (Rheinland-Pfalz). Η δασκάλα λέει ότι υπήρχαν δύο πιάτα χωρίς κάποια ετικέτα, με σνίτσελ, το ένα είχε τέσσερα κομμάτια και το άλλο έντεκα, τα οποία έδωσε στα παιδιά. Η ίδια δεν ήξερε ότι ορισμένα από τα σνίτσελ ήταν από κοτόπουλο, ενώ άλλα από χοιρινό.

Στη συνέχεια, ένας μαθητής, ο Τουρκικής καταγωγής Ünal (9 ετών), ρώτησε τι είδους κρέατος ήταν το δικό του. Εκείνη απάντησε ότι δεν ήξερε. Το αγόρι δεν άγγιξε το κρέας, και έδωσε το σνίτσελ του σε μία Γερμανίδα μαθήτρια. Η δασκάλα θεώρησε ότι το θέμα είχε λυθεί, αλλά την επόμενη μέρα, η μητέρα του αγοριού την κάλεσε πολύ θυμωμένη. Λίγες μέρες αργότερα 15 Τούρκοι γονείς εμφανίστηκαν αγριεμένοι στο σχολείο και απαίτησαν να απολυθεί η δασκάλα!
 
Η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε γρήγορα και έθεσε την δασκάλα σε διαθεσιμότητα. Η Ursula Ε. λέει ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο αμέσως, και ο διευθυντής της είπε ότι δεν θα διδάξει πλέον εκεί. Ο Επιστάτης του σχολείου τη πρότεινε να μετακινηθεί σε ένα διαφορετικό σχολείο.
Το σχολείο, το οποίο έχει συνολικά 302 μαθητές, και οι 45 είναι μουσουλμάνοι, απαγόρευσε το χοιρινό κρέας για όλους. Η διεύθυνση του σχολείου έγραψε ότι στο μέλλον, εκτός από χορτοφαγικά γεύματα, θα προσφέρει μόνο πουλερικά και βοδινό κρέας στα γεύματα.
Η Ursula Ε. ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του Ünal Κ., χωρίς όμως, αποτέλεσμα. Τώρα κάθεται στο σπίτι της εδώ και επτά μήνες, και υποφέρει από άγχος. Έχει μηνύσει το σχολείο, ζητώντας η αναστολή της να ανακληθεί.
Η Eveline Dziendziol, εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου στο Trier, είπε ότι η δασκάλα δεν διώχτηκε, απλά είναι σπίτι της λόγω αναρρωτικής αδείας. Το περιστατικό δεν αποτελεί πλέον ζήτημα, και το σχολείο συνεχίζει να σερβίρει χοιρινό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από BILD)

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/10/blog-post_09.html#ixzz1aES1AQ6m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου