Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εγκληματικότητα ως συνέπεια τής οικονομικής δυσπραγίας... και λοιπά παραμύθια για λοβοτομημένα στρουμφάκια

Δεν μιλούμε πλέον για κλοπές πορτοφολιών ή κοτετσιών. Μιλούμε για οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη κι ένας διαρρήκτης κουβαλά όπλο. Όχι μαχαίρι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, αλλά πυροβόλο όπλο.
Το είχε πει παλιότερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι κυκλοφορούν πολλά όπλα και μάλιστα βαριά. Η ανησυχητική αυτή πραγματικότητα καταγράφεται όμως και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ.
Περίπου 20 ληστείες καταγράφονται κάθε μέρα στο αστυνομικό δελτίο. Πολλές από αυτές, αν όχι οι περισσότερες, με πυροβόλα όπλα. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η δράση της συμμορίας με τα καλάσνικοφ. Βαριά οπλισμένοι οι κακοποιοί, εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν ό,τι βρουν.
Την τελευταία φορά όμως δεν δίστασαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη γυναίκα και νεαρή μητέρα, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.
Σ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της φτώχειας, απαντούμε ότι οι γονείς και οι παππούδες μας δεν είχαν να φάνε τις δεκαετίες του ’40 και ’50 και περπατούσαν με τρύπια παπούτσια. Αλλά δεν έγιναν εγκληματίες. Αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια, υπέφεραν, αλλά ληστές και κλέφτες δεν έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου