Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Κρατήστε το παιδί, δεν έχω να πληρώσω!»


Απίστευτες ιστορίες δράματος εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, ιστορίες που αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης σε ... όλο τoυς το μεγαλείο.
Ασθενείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους και παραμένουν άνεργοι για χρόνια δεν έχουν να καλύψουν τα νοσήλειά τους στο ΕΣΥ και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας πατέρας, απελπισμένος φώναξε στους ιθύνοντες του νοσηλευτικού ιδρύματος να κρατήσουν το παιδί του, επειδή δεν είχε να πληρώσει. Το παιδάκι νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα λόγω πνευμονίας και η οικογένεια δεν είχε ασφαλιστικό βιβλιάριο. Έτσι λοιπόν, όταν ο πατέρας ζήτησε το εξιτήριο, ενημερώθηκε και για τον ... λογαριασμό. Το ποσό που έπρεπε να δώσει ήταν 200 ευρώ.
Ο πατέρας του παιδιού κυριεύτηκε από οργή και απελπισία, καθώς χρόνια άνεργος δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσό και στην απόγνωσή του κάλεσε τους υπευθύνους του νοσοκομείου να ... κρατήσουν το παιδί. Τελικά η περιπέτεια της οικογένειας είχε αίσιο τέλος ωστόσο το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου