Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επίθεση κατά του νομπελίστα Τζέιμς Oυότσον

Επιτέλους, πετάξτε όλους αυτούς του αλητο-κάφρους ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!! Καταργήστε το άσυλο! Ως πότε θα ανεχόμαστε, με το πρόσχημα της "ελεύθερης διακίνησης ιδεών" (λες και απειλείται), όλα αυτά τα αποβράσματα στον ιερό χώρο του Πανεπιστημίου; Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στο ιστολόγιο "είδα φως"


Επίθεση κατά του νομπελίστα Τζέιμς Oυότσον
Ηλιας Κανιστρας/Καθημερινή

ΠΑΤΡΑ. Διεθνώς εκθέτουν τη χώρα μας τα όσα αδιανόητα έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με τη συμμετοχή του νομπελίστα Αμερικανού γενετιστή Τζέιμς Ουότσον, μέλους της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε τη δομή του DNA το 1953. Ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων, κραδαίνοντας μαύρες και κόκκινες σημαίες, εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο, πετώντας φυλλάδια και επιχειρώντας να διακόψουν την εκδήλωση.
Μολονότι η ενέργεια αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό, η κατάσταση παρ’ ολίγον να βγει εντελώς εκτός ελέγχου, όταν ένας από τους νεαρούς ανέβηκε στη σκηνή και κινήθηκε εναντίον του βασικού προσκεκλημένου της εκδήλωσης κ. Ουότσον κρατώντας δοκάρι. Ευτυχώς, με την παρέμβαση δύο καθηγητών, μεταξύ των οποίων του πρώην πρύτανη κ. Σταμάτη Αλαχιώτη, η επίθεση «αποκρούστηκε». Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα καθηγητών δημιούργησε τείχος μπροστά στον κ. Ουότσον, ενώ φοιτητές και καθηγητές κατάφεραν να απωθήσουν τον νεαρό ο οποίος, ωστόσο, κατάφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι γιατρού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ελαφρά τραυματίστηκαν και οι δύο καθηγητές που παρενέβησαν αρχικά στο επεισόδιο.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων αποχώρησε εν μέσω αποδοκιμασιών, ενώ ο ίδιος ο καθηγητής έμοιαζε εντελώς σοκαρισμένος από τα όσα είχαν διαδραματιστεί μπροστά του. Λίγο αργότερα, ωστόσο, συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του. Δημόσια συγγνώμη για το επεισόδιο (το οποίο μέσω βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στο Ιντερνετ) ζήτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, που έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου».
Πριν από μερικά χρόνια, ο νομπελίστας γενετιστής είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις και είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό όταν είχε κάνει λόγο για «κατώτερη νοημοσύνη» των μαύρων. Αργότερα, ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.
Χθες, ο κ. Ουότσον αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του επιδόθηκε το μετάλλιο του Πανεπιστημίου.

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Αλαχιώτης (αν δεν κάνω λάθος) δεν ήταν αυτός που κάποτε είχε πολύ καθοριστικό ρόλο στα εκπαιδευτικά πράγματα; Ας πρόσεχε λοιπόν.
    (Θα μου πεις βεβαίως, αυτός μια χαρά έκανε τη δουλειά του, πρόσφερε ακριβά τις υπηρεσίς του, έχει θέση πανεπιστημιακού και για τα τρισέγγονά του, -οπότε ...ας προσέχαμε οι υπόλοιποι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή