Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ἡ Λερναῖα ΑΚΤΑ


"Έχω την εντύπωση ότι στόχος όσων ασχολούνται επιχειρηματικά με το Internet είναι να κατασκευαστούν ένα μαγικό μηχάνημα που θα ρουφά αυτόματα τα χρήματα του κοινού και θα τους τα παραδίδει με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους ως ανθρώπινα όντα και κατά βάθος δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους."

Ray Elsey


Περιεκτικότατο και σαφέστατο, περιγράφει την πραγματικότητα και αυτό που συμβαίνει.
Η διαδικασια της χειραγώγησης των λαών, δεν είναι κάτι καινούργιο, μα υφίσταται σαν πραγματικό γεγονός πολλές-πολλές δεκαετίες πριν.
Όταν οι λαοί ήταν πιο “αθώοι”, μα όχι αυτοί που σαν στόχο είχαν το κέρδος και φυσικά οι συνεχιστές τους (ένα δείγμα):


(ένα δείγμα, όπως είπαμε, γι’ αυτό και απουσιάζουν κάποιοι. Μπορείτε να δείτε σχετικά: http://goo.gl/pXsTN).

Nα μην επαναλαμβανόμαστε, τα έχουμε πει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Το ζητούμενο είναι το υπερκέρδος που συν τ’ άλλα μπορεί να προέλθει από τον έλεγχο και τον εκφοβισμό στους ανθρώπους.
Μπορεί εδώ στην Ελλάδα, πρόσφατα να μάθαμε για τα ACTA/SOPA/PIPA/CISPA, κλπ. Μπορεί πρόσφατα ν’ ανακαλύψαμε πως όλα είναι ένα στημένο παιχνιδι που παίζουν οι πολυεθνικές και οι υπάλληλοι τους, οι πολιτικοί σε όλον τον πλανήτη. Μπορεί εδώ πρόσφατα να υποψιαστήκαμε, μα αυτά συμβαίνουν πολλές δεκαετίες πριν.
Το κάθε ACTA, δεν έχει τελειώσει. Για την ακρίβεια, κάθε στιγμη αλυσοδενόμαστε όλο και περισσότερο με νομοθεσίες και συμφωνίες κάθε είδους που ωφελούν αυτούς που έχουν αποφασίσει να εξουσιάζουν τους ανθρώπους, βλέποντας τους σαν άβουλα όντα που πρέπει υποχρεωτικά να καταναλώνουν την οποιαδήποτε σαβούρα τους δίνουν.
Οι κρίσεις, οι οικονομικές πιέσεις και όλα είναι ένα αμείλικτο παιχνιδι χρήματος των πολυεθνικών και τραπεζών τους.
Όλο αυτό το σύστημα είναι ένα τεχνητό δημιούργημα, προκειμένου να ωφελήσει αυτούς που έχουν πάρει τον πλανήτη στα χέρια τους.

Πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν το συντομότερο, ότι όσα ακούνε από τους κυβερνώντες, εταιρείες και ΜΜΕ για πατέντες, πνευματικά δικαιώματα και πειρατεια, είναι ΟΛΑ ψέματα και σαν σκοπό έχουν να φοβίσουν και ξεγελάσουν τον άνθρωπο.
Πρέπει να καταλάβουμε πως ο κάθε νόμος που ψηφίζεται ειναι ΜΟΝΟ εις βάρος του καθημερινού ανθρώπου. Ότι όλοι αυτοί οι νόμοι (όλοι ασχέτως του τι πραγματεύονται), δεν ευνοούν περισσότερο από το 5% με 7% του πληθυσμού. Και πως για να ωφεληθούν αυτοί, πρέπει να πληρώσει το υπόλοιπο 95%.
Είναι επισης σημαντικό να γίνει αντιληπτό, πως όλος αυτός ο βομβαρδισμός από “κατασταλτικά” νομοσχέδια κάπου αποσκοπεί.
Σε καμία περίπτωση και οι ίδιοι που τα προτείνουν δεν αναμένουν να περάσουν στο σύνολο τους. Σκοπός είναι να περνάνε κομμάτια αυτών και να καλύπτονται με προκάτ νομοθεσίες αυτοί οι λίγοι.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως δεν μιλάμε μόνο για ηλεκτρονικούς περιορισμούς με αυτά τα νομοσχέδια και συμφωνίες που μας βομβαρδίζουν.
Αυτά στο σύνολο τους αφορούν το εμπόριο και το εμπόριο την οικονομία και η οικονομία το κέρδος των λίγων, αφού έτσι κι’ αλλιώς έχουν τον έλεγχο.
Ίσως με όλα αυτά, ανοίγοντας την πόρτα από τις νομοθεσίες που φαίνεται να αφορούν το διαδίκτυο, πολύ σύντομα ότι αγοράζουμε, ακόμα και από τα μαγαζιά να απαιτούν καταγραφή των στοιχείων μας και συν τ’ άλλα, αυτά τα προϊόντα που πληρώσαμε (με τιμές που αυτοί ανεξέλεγκτα διαμορφώνουν) να μην μας ανήκουν, μα στην ουσία να τα έχουμε σαν νοικιασμένα και ο αποκλειστικός έλεγχος τους, ν’ ανήκει στις εταιρείες.
Και μιλάμε για όλα τα προϊόντα. Ακόμα και για την ίδια την τροφή.

Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε, τα έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές και το μόνο σίγουρο, είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι τεχνητά δημιουργήματα.
Παράλληλα με το CISPA εκανε την εμφάνιση του και το Trans-Pacific Strategic Economic Partnership (δείτε σχετικά με το TPP, στην Wikipedia).
Αυτό πλέον το έχουν βαφτίσει: στρατηγική-οικονομική συμφωνία με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Δεν είναι κάτι νέο, μα έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια, από τις ΗΠΑ με όμορες η κοντινές της χώρες, όσο αφορά το εμπόριο (το κάθε είδους εμπόριο).
Στην συμφωνία αυτή μπήκαν με πιέσεις προφανώς και άλλες χώρες στη συνέχεια και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι και αυτό το κατασκεύασμα έγινε υπό πλήρη μυστικότητα και επεβλήθη σταδιακά.

Αυτό επανέρχεται αυτή τη στιγμη πιο δυναμικά και είναι παραπάνω από εμφανές πως στην πράξη μιλάμε για μια διεθνή συμφωνία, την οποία θα κληθεί κάποια στιγμη να αποδεχθεί και Ευρώπη, είτε άμεσα, είτε έμμεσα εξ’ αιτίας των αποτελεσμάτων αυτής.

Το θετικό είναι πως ακτιβιστές και μη κοιμώμενοι άνθρωποι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει και έτσι έχει υπάρξει μια ενημέρωση.
Ελπίζω να είναι πλέον αντιληπτό το γιατί ο έλεγχος των ανθρώπων και των μέσων που χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί και ανταλλάσσει απόψεις, είναι σημαντικό να ελεγχθεί.
Το αν πρέπει να επαναπαυόμαστε η να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε κάθε τεχνητό δημιούργημα τους, πριν να είναι εντελώς αργά, είναι αυτονόητο….
Εμποδίζει σημαντικά το έξτρα υπερκέρδος του 5%….

πηγὴ:  http://www.stoblog.gr/2012/07/tpp-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-acta-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%cf%80/#ixzz20fiuZYIm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου