Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Για να γνωρίσουν όλοι το συνδικαλιστικό μας όργανο: ΟΛΜΕ #2

Σε αυτή τη δεύτερη απόπειρα "παρουσίασης" του συνδικαλιστικού μας οργάνου και των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών μπορείτε να διαβάσετε τα όσα ευτράπελα (αλλά μάλλον συνήθη για "προοδευτικούς" εκπαιδευτικούς) έγιναν κατά το 14ο Συνέδριο. Με χρωματιστά γράμματα η καταγγελία της ΔΑΚΕ.
Η δεύτερη εικόνα περιέχει αφίσα που διακινήθηκε από την ΟΛΜΕ. Εκεί προβάλλονται πολιτικές θέσεις που δεν συνάδουν με τις πολιτικές θέσεις της ΝΔ, της οποίας συνδικαλιστής είναι ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, κ. Πεπές), αλλά ούτε και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΚ, π.χ. Frontex).
Σιγά-σιγά οι τακτικοί και προσεκτικοί αναγνώστες αντιλαμβάνονται ποια γκρουπούσκουλα ελέγχουν το συνδικαλιστικό μας όργανο.
Επανερχόμαστε...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Δ.ΑΚ.Ε Δ.Ε

3 σχόλια:

  1. Όσοι έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς με τον συνδικαλισμό των καθηγητών, γνωρίζουν ποια γκρουπούσκουλα ελέγχουν την κατάσταση εκεί.
    Δεν μπορεί όμως να γίνει κάτι, εάν προηγουμένως δεν φροντίσουμε να ασχοληθούμε όλοι στα σοβαρά με τα κοινά.
    Όλα αυτά γίνονται ερήμην της πλειοψηφίας, επειδή οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο συνδικαλισμός υπάρχει ως θεραπαινίδα του ατομικού οφέλους του κάθε ατόμου.
    Λάθος, και πολύ φοβούμαι τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!ΚΡΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΕΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου.
    Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος που εδώ και περίπου 30 έτη παίζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις.
    Κανονικά όμως, οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν ρόλο. Και αυτός, δεν είναι αρνητικός ( το ότι εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν, είναι ένα ζήτημα διαφορετικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή