Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διαδήλωση Γερμανών στο Κολωνάκι για τις πολεμικές αποζημιώσεις!



(Πηγή:www.capital.gr)
)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν την Δευτέρα Γερμανοί πολίτες, μέλη της ομάδας "Αμβούργο-Δίστομο" ζητώντας από τις γερμανικές αρχές την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα.

Το ποσόν ανέρχεται, σήμερα, στα 126 δισ. ευρώ, και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ελληνικού χρέους. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε "Άμεση αποζημίωση όλων των θηριωδιών του ναζισμού", ενώ φώναζαν στα ελληνικά "Αποζημίωση".

Ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, το οποίο συμμετείχε στη συγκέντρωση, έκανε λόγο για οικονομικό, αλλά και για ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενώ συνεκτιμώντας τις αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και τη ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, είπε πως το ποσό ανέρχεται στο 1,5 τρισ. ευρώ.

Από την πλευρά τους, ο Μάρτιν Κλίνγκε και η Γκαμπριέλε Χάινεκε, δικηγόροι της ομάδας εργασίας "Αμβούργο-Δίστομο", τόνισαν ότι η Γερμανία πρέπει να αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταβάλει τώρα τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί με δικαστική απόφαση στα θύματα του Διστόμου.

Ο γερμανός πρόξενος στην Ελλάδα Χάνς Πέτερ Χόφμαν δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στις διεκδικήσεις της Ελλάδας, ανέφεραν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του. «Αν η στάση του πρόξενου δεν είναι προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης, τότε συνιστά σκλήρυνση της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης, την ώρα που το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Συγκελάκης Αριστομένης.

Τόσο οι επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, όσο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του αγώνα σε Ελλάδα και Γερμανία μέχρι την τελική δικαίωση.

www.athina984.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου