Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Τα Χριστούγεννα είναι εμπορική γιορτή, δεν είναι γιορτή της χριστιανοσύνης" ...

... ή αλλιώς: "Τα Χριστούγεννα και η Παιδεία είναι καινοτομία"


Αν μετράει κάτι στη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στις ευχές της υπουργού Παιδείας, δεν είναι, πιστεύουμε, η πρωτοτυπία τους, η αγνωσία των εκφωνητών, η προσβολή των αξιών και των ανθρώπων που τις σέβονται, αλλά το πόσο θα αντιδράσει η κοινωνία, το πόσο συνειδητοποιεί τη σχέση οικονομίας/κοινωνίας-ηθικής, το πόσο καταλαβαίνει ότι το βαρέλι είναι άπατο ως προς την υποκατάσταση του θεϊκού από το ανθρώπινο, στο όνομα της "προόδου".

6 σχόλια:

  1. "Θέλουν οι αντίχριστοι να κρυφτούν, και η χαρά δεν τους αφήνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Η μουσική, εκτός από χαλί της υπουργικής ευφράδειας, γίνεται και χαλί ως προς το ανθρώπινο δυναμικό (μαθητές, καθηγητές σε χρήση και κατάχρηση).
    2. Στην πρεμούρα της για "ανταμοιβή", έχασε τελείως τη σύνταξη, φανέρωσε όμως την πρόθεση. Το ρήμα "αναταμείβει" έχει ως εννοούμενο υποκείμενο ποιον; το υποκείμενό της. Υπουργός Παιδείας !
    3. Την "ηθική" την έχει ακουστά, όμως την επικαλείται μόνον όταν εξυπηρετείται η νέα πράξη ταγμάτων (έτσι δεν τη λένε;) Τι άλλο είναι ΑΥΤΗ η "καινοτομία";

    Φχαριστώ κυρία Άννα μου, δεν θα πάρω

    Κυρ Γιάννη, και το Πάσχα πασά μου, και το Πάσχα! Παρότρυνε το εμπορικό δυναμικό της πόλης να πουλάει καρφιά, ιμάτια και σπόγγους... κάνε καμιά διακόσμηση με Ρωμαίους και Ναούς του Σολομώντα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αποτελέσματα μιας έρευνας στο google:
    Άγιος Βασίλης
    Άγιος Βασίλειος

    To να σαι "αντίχριστος" είναι δικαίωμα. Το να εφαρμόζεις το Σύνταγμα, είναι υποχρέωση. Στο άρθρο 16 δεν διάβασα για τη σχέση ήθους και "καινοτομίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αντίχριστος είναι δικαίωμα;;;
    Πολύ "καινοτόμο" μου ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκο akrita, βιαστικά πήδηξα από τον παλιό "ανήθικο" στον "άθεο", ενώ πρόκειται για εκ προθέσεως και δόλια συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και εγώ ότι πίσω από την απαλή νεοταξική ρητορική κρύβεται μέγας δόλος.
    Έχετε προσέξει ότι οι λέξεις "Χριστούγεννα", "Χριστός", και ό,τι σχετίζεται με Ελλάδα και Ορθοδοξία τους προκαλούν αλλεργία;
    Σαν τους βρικόλακες που τρέμουν το φώς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή