Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο δούρειος ίππος τών «ανθωπίνων δικαιωμάτων»


Ξαναχτύπησαν οι «βινο-ζήτουλες», και επιχειρούν άλλη μια κοροϊδία της λογικής μας με όπλα την πομπώδη κενή ρητορική και την συστηματική παραπλάνηση των ανυποψίαστων και αμύητων πολιτών. 
Τόσο το όνομά τους ("Ευρωπαϊκή" συμμαχία - από πότε ρε μπράτσκοι η επαρχιωτίλα σας έγινε και "Ευρωπαϊκή";;;), όσο και η φρασεολογία τους περί "εθνικά Μακεδόνων" μόνο μειδιάματα ή εμετό μπορούν να προκαλέσουν. Εμείς γνωρίζουμε ότι οι Εθνικά Μακεδόνες είναι ΜΟΝΟ οι Έλληνες, τόσο αυτοί της ελεύθερης Μακεδονίας, όσο και οι σκλαβωμένοι Έλληνες του σκοπιανικού υπο-προτεκτοράτου. Οι υπόλοιποι είναι ελεεινά εκσλαβισμένα μηδενικά, παρείσακτα στα ιερά Μακεδονικά εδάφη, που ονειρεύονται δικούς τους Μεγαλέξανδρους και τσάρους Σαμουήλ, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια κάθε σοβαρού ανθρώπου ανά την υφήλιο.

Όμως μην ξεχνιόμαστε: 
ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχει «Μακεδονική Γλώσσα», και είναι η Ελληνική!
ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν «εθνικά Μακεδόνες», και είναι οι Έλληνες τής Μακεδονίας (τα τελευταία 3,500 χρόνια τουλάχιστο)

Τέλος, κάτι που εντυπωσιάζει είναι η αρτιότητα του Ελληνικού κειμένου τους, που δεδομένης της εγγενούς απαιδευσίας και αδυναμίας των μελών του "βινοζίτο"  να αρθρώσουν έστω και μια απλή συγκροτημένη φράση στην Ελληνική, εγείρει υποψίες για δασκάλεμα από τα «γνωστά κέντρα».

ΥΓ: Δεν κατανοούν οι τρισάθλιοι ότι και το όνομα της οργάνωσής τους, βίνο(οίνος) - ζίτο(σίτος), ακόμα και αυτά Ελληνικά είναι. Μα τους είναι αδύνατο να υπάρξουν δίχως να παρασιτούν στον Ελληνικό πολιτισμό;

Η επίμαχη ανακοίνωση έχει ως εξής:



Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας- Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα   ( EFA -EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ.  Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin  Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548

 
«10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
 
 Το να αναφέρει και να ζητάει κάποιος «ανθρώπινα δικαιώματα» εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να ληφθεί ως  «πολυτέλεια» για αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αλλά αν  σκεφτούμε λογικά θα διαπιστώσουμε ότι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει να κάνει με  την οικονομία. Είναι θέμα  λήψης μέτρων, αποφάσεων και εφαρμογής τους από κάθε κυβέρνηση και δεν έχουν οικονομικό κόστος.
 
Για παράδειγμα, το να έχεις ελευθερία έκφρασης στην μητρική σου γλώσσα, το να ενισχύεις την πολιτική πολυφωνία  και  την ισοτιμία  δεν στοιχίζει.
 
Επιπλέον,  το δικαίωμα σου να  αναγνωρίσεις ένα Σύλλογο, τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» εδώ και είκοσι χρόνια  με την πολιτεία να σου στερεί αυτό δεν κοστίζει.  Αντιθέτως, η απαγόρευση αναγνώρισης του Συλλόγου  είχε και έχει  ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διαρκής δικαστικός αγώνας τον οποίο χάνει συνεχώς το κράτος μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτό κοστίζει σε όλους μας.
 
Το να μαθαίνει ένα παιδί τη μητρική του γλώσσα σωστά μέσα από το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου αυτή ομιλιέται  είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και εκτός αυτού οι γονείς του είναι φορολογούμενοι πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα. Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά μέσα στο σχολείο αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να μάθουν τη Μακεδονική γλώσσα που ακούν καθημερινά  στα σπίτια τους από τους γονείς τους. 
 
Το να επιτραπεί να επιστρέψουν οι Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφύλιου πολέμου στον τόπο που γεννήθηκαν, στο σπίτι τους χωρίς εμπόδια  και εξευτελισμούς στα σύνορα της χώρας μας δεν κοστίζει.
 
Υπάρχουν βέβαια και άλλες διακρίσεις  κατά των εθνικά Μακεδόνων που θα μπορούσαν να αναφερθούν σε αυτό το κείμενο όμως το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να συνοψίζεται στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όλων των άλλων μορφών διακρίσεων (εθνότητα, θρησκεία, φύλο, αναπηρία, σεξουαλικό προσανατολισμό).
Η πολιτεία θα πρέπει να προωθεί τον κοινωνικό πλουραλισμό και την ισότητα όλων των πολιτών  της, μέσω αυτών θα υπάρξει ανάπτυξη κοινωνική και οικονομική για όλα τα μέλη της κοινωνίας.
 
Το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου