Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Όταν οι καθηγητές γίνονται τα σούργελα της Νέας Τάξης #2

Απιστευτο περιστατικό έγινε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, (Κύπρος) όταν καθηγητές αντέδρασαν στο κατέβασμα από τους μαθητές της τουρκικής σημαίας (!) η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε.

Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρυσαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο.

Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν (και ορθώς) την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν.

Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Πάντως για να τους θίξουν όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο αποτελεσματικοί μάλλιστα, απλά τους αγνοείς παντελώς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου