Δημοκρατία : Η Δημοκρατία θεωρείται από τη νέα θρησκεία η «μητέρα» όλων των αμαρτημάτων – δεν είναι τυχαίο ότι ο «δαίμονας» με τον οποίο συνδέεται είναι ο Λαός. Για τους ψυχολόγους – ιερείς της νέας θρησκείας - η Δημοκρατία είναι απλώς μία φάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας και φεύγει με την ενηλικίωση του...... ατόμου – πρωτεύον αμάρτημα μεν αλλά και σύνθετο δε, όταν είναι απολύτως ελεγχόμενη και σε μια «υγιή» διάσταση, εξαιρετικά χρήσιμη.
Δικαιοσύνη : Το περί δικαίου αίσθημα ανήκει στα βασικά συναισθήματα, μαζί με τη λύπη, τον φόβο, την αηδία την οργή και το κόψιμο. Την συναντούσαμε παλιά σε όλους τους ανθρώπους, αλλά τώρα τελευταία το συναντάμε μόνον στα ζώα, και η χρησιμότητά του είναι επικίνδυνη για την νέα θρησκεία. Ο Δαρβίνος, μπορεί να έγραφε ότι κινητοποιεί «τα ζώα κάθε είδους ώστε όταν δέχονται επίθεση ή απειλή από κάποιον εχθρό να πολεμήσουν και να αγωνιστούν, αλλά που καιρός για τέτοια…».
Ελευθερία - Ελεύθερη βούληση : Η νέα θρησκεία συνδέει την ελεύθερη βούληση με τον χειρότερο δαίμονα της, τον έναν από τους «επτά πρίγκιπες της κολάσεως» – ανήκει και αυτή στα οικουμενικά συναισθήματα. «Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί ένα απλό βασικό συναίσθημα αλλά ένα συναίσθημα “ανώτερης τάξης”» λέει η κυρία ντοκτορ Τρέισι. «Δεν θα δείτε την ελεύθερη βούληση σε άλλα ζώα. Θα την δείτε, δυστυχώς, μόνο σε κάποιους ανθρώπους».
Πατρίδα : Άλλη μια κολασμένη λέξη για την νιου γουορλντ ορντερ, δεν υπάρχουν σύνορα για τα κεφάλαια τους, ούτε για τις άλλες εμπράγματες αξίες τους, όπως ο χρυσός, τα κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εμείς δηλαδή, ο κάθε εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος απασχολίσιμος ή όπως θα αποφασίσουν να μας λένε κλπ.
Παιδεία : Μπρρρρρρ, ίσως από τους χειρότερους εφιάλτες της νέας θρησκείας, η τηλεόραση θα πρέπει να αποτελεί βασικό κορμό της εκπαίδευσης, σύμμαχος και καθοδηγητής των λαών και των μαζών. Η παιδεία θεωρείται άχρηστη για τους ανθρώπους, γιατί μπορεί να τους βάζει ιδέες και ποτέ δεν ξέρεις …
Αλληλεγγύη : Θανάσιμη αμαρτία είναι η αλληλεγγύη, χρήσιμη η φιλανθρωπία, Η αλληλεγγύη, η κοινωνική αλληλεγγύη, ορίζεται και από την αυτό-οργάνωση των εγχειρημάτων, την δημοκρατία των διαδικασιών, την ισότητα των μελών, την ανυπαρξία των διακρίσεων. Ενώ η φιλανθρωπία με την έννοια «να βοηθήσουμε τους φτωχούς συνανθρώπους μας», είναι μια αισχρή υποκρισία, που βολεύει αφάνταστα αυτούς που συσσωρεύουν εκατομμύρια.
Ανθρωπιά : η αγάπη για το χρήμα δεν αφήνει χώρο για την αγάπη στον άνθρωπο, οι νέες αρετές που θέλει η θρησκεία του χρήματος να επιβάλλει είναι η ανταγωνιστικότητα, η λιτότητα και τα ισοδύναμα μέτρα. Ο άνθρωπος δεν αξίζει φράγκο, η ύπαρξη του βασίζεται στο κατά πόσο τα χρέη του είναι βιώσιμα. Ο άνθρωπος αποτελεί αναγκαίο κακό για να παράγει φθηνά προϊόντα και να τα καταναλώνει άκριτα.
Πηγή: Η νέα Θρησκεία του χρήματος έχει μια δικιά της νέα θεολογία και αφού έχει θεολογία έχει και αυτή τα δικά της, εφτά θανάσιμα αμαρτήματά : - RAMNOUSIA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου