Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσφυγες, μετανάστες & λαθρομετανάστες.




Μου φαίνεται αδιανόητο σοβαροί κατά τεκμήριο δημοσιογράφοι, να μην μπορούν να κάνουν την στοιχειώδη διάκριση μεταξύ προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών. 

Μετανάστης είναι αυτός ο οποίος ακολουθεί μια νόμιμη διαδικασία μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα από την χώρα καταγωγής του, ακολουθώντας μια ορισμένη από την χώρα αυτή διαδικασία, και φυσικά τηρώντας μια σειρά προϋποθέσεων. 


Λαθρομετανάστης είναι αυτός που είτε εισέρχεται παράνομα, είτε εισέρχεται νομίμως πχ με τουριστική βίζα και διαμένει παράνομα στην δεύτερη χώρα. Για τους λεπτοστόμαχους ανθρωπιστές του πρωκτού, ο όρος λαθραίος δεν αναφαίρετε στην ανθρώπινη ιδιότητά του, αλλά στον λαθραίο τρόπο εγκατάστασης και διαμονής του. 
Ο πρόσφυγας τώρα, για τον οποίο πολλής λόγος γίνεται τελευταία, είναι κάποιος ο οποίος υπό το καθεστώς διώξεων, πολιτικών, θρησκευτικών ή όποιας άλλης μορφής, ή λόγω πολεμικών συγκρούσεων στην χώρα καταγωγής και διαμονής του, αιτείται προστασίας από δεύτερη χώρα. Ο λόγος είναι η ύπαρξη βάσιμου κινδύνου για την ίδια την ζωή και την ακεραιότητά του, ο πρόσφυγας δεν μπορεί να διατρέχει όλες τις χώρες και να εγκαθίσταται κατά την βούλησή του, όπου αυτός νομίζει ότι είναι καλύτερα για αυτόν. Αυτός είναι οικονομικός μετανάστης και μάλιστα λαθρομετανάστης που χρησιμοποιεί την ιδιότητα του πρόσφυγα για να εκβιάσει το δικαίωμά της μετεγκατάστασης και παραμονής του στην άλλη χώρα. 
Είναι η Τουρκία εμπόλεμη χώρα; όχι. Είναι η Τουρκία μια χώρα που διώκει με οποιονδήποτε τρόπο του πρόσφυγες που προσφεύγουν σε αυτήν από τις γειτνιάζουσες εμπόλεμες χώρες; όχι. Η Ελλάδα έχει χερσαία ή υδάτινα σύνορα με εμπόλεμη χώρα; όχι.
Τότε, η χώρα μας δεν έχει καμία υποχρέωση από την συνθήκη της Γενεύης, από οποιαδήποτε άλλη συνθήκη και εν γένει από το διεθνές δίκαιο, να παρέχει άσυλο σε κανέναν. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να αποτρέπει την καθοιονδήποτε τρόπο παράνομη είσοδο στην χώρα, και ως εκ τούτου στην Ευρωπαϊκή ένωση. 
Όλα τα άλλα, τα δακρύβρεχτα και δήθεν ανθρωπιστικά, είναι απλώς πάγιες αριστερές διεθνιστικές ιδεοληψίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας, της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και το μέλλον των νέων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου