Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Επίπληξη Φίλη για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις»

Επίπληξη Φίλη για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις»

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσε η εγκύκλιος που ενημέρωνε τους εκπαιδευτικούς για το συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», με το υπουργείο Παιδείας να την εκφράζει με ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η διοικητική ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. καλείται να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες».

Όλα ξεκίνησαν όταν από την Γενική Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου απεστάλη έγγραφο που γνωστοποιούσε προς τους εκπαιδευτικούς την πραγματοποίηση του Συνεδρίου «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος».

Στην συνέχεια αυτό έγινε γνωστό στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος έδωσε μάλιστα αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, που εμφανίζουν το Υπουργείο να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού έχει ως εξής:
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα.
http://newpost.gr/politiki/508182/epiplhksh-filh-gia-to-synedrio-sygxrones-athe-stikes-proklhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου