Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Γράμμα από τον αη-Βασίλη...

Προ ημερών τρία αδελφάκια γράψανε ένα γράμμα στον Αη-Βασίλη, όπου του ζητούσαν να τους φέρει κάποια δωράκια. Χθές πήραν την εξής απάντηση από τον Άγιο:


"Αγαπητά μου παιδιά, Δέσποινα, Λουκία και Μανωλάκη,

Χάρηκα πολύ για το γράμμα που μου στείλατε, γιατί μου αρέσει τα παιδιά να με θυμούνται τέτοια εποχή. Επίσης μου άρεσε το γράμμα σας, γιατί ήταν καλογραμμένο, που σημαίνει ότι προοδεύετε στο σχολείο, και να ξέρετε ότι πολύ χαίρομαι όταν τα παιδιά προοδεύουν.

Τα δώρα που μου ζητάτε για το Νέο Έτος είναι πολύ όμορφα, και με χαρά θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας τα φέρω. Μου αρέσει να βλέπω τα παιδιά να χαίρονται, και κάθε χρόνο τρέχω να προλάβω, και ας είμαι πια πολύ γέρος.

Όμως αν δεν προλάβω να σας τα φέρω έγκαιρα, μην μου κρατάτε κακία. Έχω τόσα παιδιά να προλάβω! Και να σκεφτείτε ότι εδώ και αρκετές μέρες τρέχω πρώτα πρώτα να δώσω ψωμί σε όλα τα παιδιά του κόσμου που πεινάνε, να πάω φάρμακα σε αυτά που υποφέρουν από αρρώστιες, να πάω παπούτσια και ρούχα σε όσα παιδάκια είναι ξυπόλυτα και κρυώνουν, να πάω λίγα βιβλία σε παιδάκια που είναι πολύ φτωχά για να αγοράσουν. Έχω πάρα πολλή δουλειά να κάνω, και δεν θέλω να αφήσω κανένα από αυτά τα παιδιά παραπονεμένο.

Θα έρθω και σε σας, μην στενοχωριέστε, απλά ίσως να καθυστερήσω λίγο. Νομίζω ότι κι εσείς δεν θα θέλατε να άφηνα όσα παιδάκια έχουν μεγάλη ανάγκη, για να σας φέρω πρώτα σε εσάς τα παιχνίδια σας. Αν πάλι βιάζεστε να έχετε τα δώρα σας την πρωτοχρονιά, ζητήστε από τους γονείς σας κάποιο εκπαιδευτικό παιχνίδι, νομίζω ότι θα χαρούν να σας το πάρουν. Αν θέλετε όμως να περιμένετε λίγο, δεν θα σας ξεχάσω. 

Θα σας χαιρετήσω τώρα, γιατί με περιμένει πάρα πολλή δουλειά, και δεν προλαβαίνω να γράφω μεγάλα γράμματα.

Τέλος, θα σας παρακαλέσω του χρόνου που θα μου ξαναγράψετε, να μην ξεχάσετε και την μικρή σας αδελφούλα. Μπορεί να είναι μωράκι, αλλά δικαιούται κι αυτή το δωράκι της, όχι μόνο εσείς. Μέχρι τότε να είστε καλά παιδιά, αγαπημένα, και να έχετε καλή πρόοδο.

Με αγάπη πατρική,
Ο δούλος του Θεού Βασίλειος, της Καισαρείας,
ή αλλιώς: Αη-Βασίλης."

2 σχόλια:

 1. καλα οι κομουνιστες δεν ειναι ανθρωποι ειναι σχιζοφρενικα φανατικα θρησκοληπτα μισανθρωπα δολοφονικα κτηνη 10000000000000000 φορες χειροτερα απο τους ισλαμιστες.
  ο αριστερισμος -αναρχοκομουνισμος ειναι καρκινος της ψυχης και του μυαλου.
  αυτος ειναι υπευθυνος για ολα τα κακα στην ελλαδα απο το 74 που εχουν την απολυτη εξουσια οι αριστεροι μεχρι σημερα.

  η αριστερα πρεπει να καταστραφει!
  aristera delenda est!

  να τι ελεγε ο γερος της δημοκρατιας παπανδρεου για τους προδοτες κομουνιστες.
  καλα οι πανιβλακες δεξιοι ακομα να παρουν χαμπαρι τι εστι μπολσεβικισμος.....

  Η τελευταία δραματική προκήρυξη της κυβερνήσεως προς τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 23 Δεκεμβρίου 1944, που υπογράφει ο Γεώργιος Παπανδρέου:

  Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Από 20ημέρου εστρέψατε τα όπλα εναντίον της πατρίδος. Τα όπλα αυτά τα είχατε πάρει με την βοήθειαν της μεγάλης μας συμμάχου Αγγλίας για να τα στρέψετε εναντίον των Γερμανών. Δυστυχώς οι Γερμανοί έφυγαν ανενόχλητοι και τα όπλα τα εστρέψατε εναντίον των συμμάχων μας οι οποίοι επί 4 χρόνια μας εβοήθησαν για να ζήσουμε και οι οποίοι μας προστατεύον αφ'ότου εγίναμε Κράτος. Οι πολιτικοί σας αρχηγοί δεν ετήρησαν τον λόγον τους, διότι θέλουν να επιβάλουν την Δικτατορίαν εις τον τόπον μας. Μερικοί εξ'αυτών, όπως ο Τζήμας, είναι όργανα της Βουλγαρικής προπαγάνδας. Διέταξε εις την Δυτικήν Μακεδονίαν, στα Σχολεία να διδάσκουν την Βουλγαρικής γλώσσαν. Οι στρατιωτικοί σας αρχηγοί είναι μερικοί φιλόδοξοι αποτυχόντες, οι οποίοι θέλουν και αυτοί να διοικήσουν την δύσμοιρον Ελλάδα.
  Αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ. Χθες το ραδιόφωνον εξήγγειλεν ότι οι Αλβανοί βαδίζουν εναντίον της Ηπείρου, Βούλγαροι εισήλθον εις την Ελληνικήν Δυτικήν Μακεδονίαν και σφάζουν. Οποία προσβολή!! Οι νικηταί μετεβλήθησαν εις ηττημένους. Γιατί; Εις τας τάξεις σας υπηρετούν Γερμανοί, Βούλγαροι και Ιταλοί, υπό το πρόσχημα δήθεν, ότι είναι κομμουνισταί και υπακούετε εις αυτούς. Έλληνες, γιατί δεν σας καλούν οι Βούλγαροι κομμουνισταί να πάτε στην Βουλγαρία να επιβάλετε εκεί το κομμουνιστικόν καθεστώς πρώτα; Να ρίξετε την Κυβέρνησίν των, που ήτο σύμμαχος με τους Γερμανούς, να διαλύσετε τον στρατόν της και να τον κάμετε με καθοδηγητάς και καπεταναίους; Όχι δεν σας καλούν, μπήκανε μέσα εις τας τάξεις σας εκμεταλλευόμενοι την φιλοδοξίαν, την βλακείαν και ασυνειδησίαν των μωροδόξων αρχηγών σας, για να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονίαν και την Θράκην. Το Υπουργικόν Συμβούλιον σας καλεί δια τελευταίαν φοράν να στρέψετε τα όπλα εναντίον των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, που έχετε εις τας τάξεις σας και ύστερα να καταθέσετε τα όπλα και να καταταγήτε εις τον Εθνικόν Στρατόν και να πάμε όλοι μαζί εναντίον των Γερμανοβουλγάρων. Όποιος παρουσιασθή και καταθέση τα όπλα εντός 48ώρου, αμνηστεύεται. Θα δικασθούν μόνον οι αρχηγοί και οι δολοφόνοι. Όσοι συνεχίσουν τον εμφύλιον πόλεμον θα διασθώσιν ως στασιασταί εν ώρα πολέμου και προδόται της πατρίδος. Η περιουσία των θα δημεύεται υπέρ του Έθνους. Απευθύνομαι τελευταίως προς τον λαόν της υπαίθρου. Γνωρίζω ότι σας επεβλήθη τυραννία, έχετε υπομονήν. Με την Απελευθέρωσιν Αθηνών και Πειραιώς έχομεν οργανώσει ήδη 5 Ταξιαρχίας αρτίως εξοπλισμένας και εντός ολίγου θα επιβληθή το Κράτος του Νόμου. Εις ολόκληρον την χώραν θα σας αποδοθούν αι ελευθερίαι για να εκλέξετε το πολίτευμά σας και την Κυβέρνησίν σας. Το έθνος μας θα καταλάβη πάλιν την πρέπουσαν θέσιν μεταξύ των συμμάχων Εθνών, την θέσιν που δικαιούται το τόσον αίμα. Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ολίγοι στασιασταί και οι εχθροί της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευλογημένε, τι σχέση έχουν αυτά που σχολιάζεις εδώ με το θέμα μας; Έλεος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή