Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Το μήνυμα Γαβρόγλου στα σχολεία για το "Μπούλιγκ"


Ο Υπουργός Παιδείας (κλπ) τόλμησε σήμερα να αναφερθεί στην Επιθετικότητα και την Βία απευθυνόμενος σε παιδάκια που προχθές τα είχε πνίξει στα δακρυγόνα... (οι σχολιασμοί δικοί μας)


Το μήνυμα:

«Φέτος θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότητα. (να 'ναι καλά τα ΜΑΤ και η κυβέρνησή σας)

 Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ’ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του. (και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, επίσης)

Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από την εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί παρά να κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας παιδαγωγικής στρατηγικής για την πρόληψη και την εξάλειψη της επιθετικότητας και της βίας.(Η Παπακώστα το ξέρει;) Γνωρίζουμε πως καθοριστικός παράγοντας που οδηγεί στην έκφραση βίαιων, απαξιωτικών και ρατσιστικών συμπεριφορών είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης.. (επίσης καθοριστικός παράγοντας είναι η εκτροφή αντικοινωνικών στοιχείων με λευκά κράνη)...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου