Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, για την 27 η Ιανουαρίου, Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Πώς το Υπουργείο μετατρέπει μια σημαντική επέτειο σε οχετό κομματικής σπέκουλας.
Σημερινή ανακοίνωση του Πολιτ-Μπιρό της εγχώριας α-Παιδείας προς τους νέους πιονιέρους των σχολείων μας, θύματα των δακρυγόνων τους, και μελλοντικούς (όπως ελπίζει) άβουλους ψηφοφόρους του: (τα σχόλια δικά μας)

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η ημερομηνία επιλέχθηκε, διότι, εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον στρατό των συμμάχων.

Με τον όρο «Ολοκαύτωμα» αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη γενοκτονία στην παγκόσμια ιστορία, τη γενοκτονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων από τους ναζί (φυσικά ο κολλητός των ναζί, ο Πατερούλης Στάλιν εξόντωσε και αυτός εκατομμύρια Ουκρανούς, και εξέδωσε και πολλούς Εβραίους,  αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες). Στα κολαστήρια του θανάτου, εξολοθρεύθηκαν με βασανιστήρια, τουφεκισμό, δηλητηριώδη αέρια (σαν τα χημικά με τα οποία πνίξαμε κάποια μικρά φασιστάκια στο Σύνταγμα προχθές), από την πείνα (σαν αυτή που σας έφεραν τα μνημόνια που εμείς συνεχίζουμε), τις ασθένειες και την εξοντωτική καταναγκαστική εργασία, εκτός από τους Εβραίους, και Ρομά, αιχμάλωτοι πολέμου, πολιτικοί κρατούμενοι, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλοι (οι καλύτεροι ψηφοφόροι μας), ανάπηροι και άλλοι.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης εκτυλίχτηκε η πλέον αδιανόητη βαρβαρότητα. Ως κοινωνία οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη (αρκεί να μην είναι εθνική) και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά την άνοδο του φασισμού. (με τον Κομμουνισμό όμως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα)

Σήμερα, δεν αρκεί να νιώθουμε αποτροπιασμό για τους ναζί (πάντως την Μέρκελ τώρα πια την αγαπάμε). Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθούμε απέναντι σε όσους εμπνέονται από αυτούς, (ποιους άραγε πολιτικούς αντιπάλους στοχοποιεί;) να επιλέξουμε την ειρήνη και όχι τον πόλεμο (αν όμως δεν ήταν ο πόλεμος και οι Αμερικάνοι, στο Άουσβιτς δεν θα είχε μείνει ρουθούνι), την αγάπη και όχι το μίσος, την αδελφοσύνη και όχι την ξενοφοβία, την αλληλεγγύη και όχι τη μισαλλοδοξία (εκτός αν είναι μισαλλοδοξία προς του εθνικιστές), την ανοχή στη διαφορετικότητα (εκτός αν πρόκειται για ιδεολογίες που δεν εγκρίνουμε) και όχι τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. (copy-paste από παλαιότερες εγκυκλίους προς τους μαθητές)

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή ημέρα μνήμης και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία (που έχουμε καταντήσει κουρέλι), την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα, που σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς, (ιδεολογική πλύση εγκεφάλου στους μικρούς μαθητές) του φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας (θα μας εξηγήσουν επιτέλους τη διαφορά αυτών των δυο;), ο ρόλος των εκπαιδευτικών καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμος, καθώς καλούνται να θωρακίσουν τους μαθητές, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια βαρβαρότητα. (δηλαδή να υπηρετήσουν την δική μας κομματική γραμμή)

Την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και κάθε ημέρα, οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (εκτός και αν αυτά είναι δικαιώματα των Ελλήνων)

Ο επιζήσας από το στρατόπεδο του Άουσβιτς Πρίμο Λέβι στο βιβλίο του «Εάν αυτός είναι ο άνθρωπος» έγραψε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν έπρεπε να βγει από εδώ, κανείς που θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο μαζί με το χαραγμένο στη σάρκα του νούμερο τη δυσοίωνη είδηση του τι κατάφερε να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο στο Άουσβιτς».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ (σύντροφος κομισάριος)
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου