Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΗΠΑ: απόφαση κατά της απαγορευσης θρησκευτικών συναθροίσεων,

Από ανάρτηση του συνδρομητού του facebook Τηλεμάχου Χορμοβίτη

( https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis )

H πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κατά των περιορισμών στις θρησκευτικές συναθροίσεις λόγω της επιδημίας είναι ένα σπουδαίο νέο για όλους τους φίλους της ελευθερίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και η θρησκευτική ελευθερία. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η διάταξη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που απαγορεύει στους ναούς να δέχονται πάνω από 25 άτομα κατά τη διάρκεια των λειτουργιών αποτελεί μια αντισυνταγματική διάκριση εναντίον των θρησκειών, όταν μάλιστα σε άλλους χώρους και επιχειρήσεις, που η πολιτεία έκρινε ως "αναγκαίους" (πχ τράπεζες, σούπερ μάρκετ κτλ), δεν ισχύει κανένας περιορισμός τέτοιου είδους.

Πόσο απαραίτητη θα ήταν μια τέτοια απόφαση και εδώ στην Ελλάδα! Και στο πρώτο και στο δεύτερο λοκντάουν, κόντρα στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, οι εκκλησίες έκλεισαν για τους πιστούς, ενώ κάλλιστα οι θρησκευτικές λειτουργίες θα μπορούσαν να γίνονται με την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων, όπως ισχύει άλλωστε σε μια σειρά από άλλους χώρους. 

Όμως, οι φιλελεφτ και αριστερούληδες που μας κυβερνουν διακατέχονται από μια στενή και υλιστική θεωρήση της ανθρώπινης φύσης που συνοψίζεται στο "μαμ, κακά και νάνι" και δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι για πολλούς ανθρώπους η προσευχή και η συμμετοχή σε θρησκευτικές δραστηριότητες, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι πολύ πιο σημαντική και αναγκαία από το να ψωνίσουν γιαούρτια στο σούπερ-μάρκετ. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε όταν η ίδια η ηγεσία της Εκκλησίας μας, αντι να αντιδράσει, αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπως έκαναν οι εκκλησίες και οι συναγωγές στη Νέα Υόρκη, έσκυψε το κεφάλι και δέχτηκε όλες αυτές τις ανεπίτρεπτες απαγορεύσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου