Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

«Αναζητώντας τον Καποδίστρια»… Αυτόν που σκοτώσαμε πριν 193 χρόνια…


Κάθε φορά που η συζήτηση για τα μαύρα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας καταλήγει στην αναζήτηση προτάσεων και λύσεων, η περίοδος και η προσπάθεια Καποδίστρια να «φτιάξει κράτος» γίνεται συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Δρ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός-Ιστορικός , Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια που από το 2018 μετονομάζεται σε Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο στούντιο του militaire channel μιλά για την   ηθική της ηγεσίας και το μοντέλο διοίκησης του Ιωάννη Καποδίστρια...Ένα μάθημα για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την δολοφονία Καποδίστρια ακολούθησαν 7 πόλεμοι, 3 εμφύλιοι, 6 πτωχεύσεις…Και βέβαια η τύχη της χώρας εξαρτώνταν πάντα από τις διαθέσεις των «προστατών» μας. Ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να μελετήσει έστω όσα έγραφε ο Καποδίστριας για την Ελλάδα που ήθελε:

« Πρέπει η Ελλάς να κηρυχθεί ομοφώνως διά των Μεγάλων Δυνάμεων χώρα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο εις τας Επιστήμας και την διαφώτιση του ανθρώπινου γένους, το έδαφος της να κηρυχθεί εκ των έξω απρόσβλητο, εσωτερικά δε να κρατηθεί μακράν πάσης ξένης αναμίξεως….. τέλος οφείλει η Ελλάς να κηρυχθεί δια όλη την ανθρωπότητα κράτος Ιερόν, κέντρο εκπαιδεύσεως όλων των Εθνών!”


https://www.youtube.com/watch?v=chHNwr8lo6o&t=1116s&ab_channel=MilitaireNews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου