Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παπαθεμελής αποστομώνει Θάνο Βερέμη για ΕΛΙΑΜΕΠ

Στην «Καθημερινή» της Κυριακής 19/6/11, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής Θάνος Βερέμης, περιέλαβε σε άρθρο του το ακόλουθο σχόλιο κατά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή:


«Πληροφορήθηκα ότι ο Στέλιος Παπαθεμελής (απουσιάζει από τη φωτογραφία του Φαληρέα) επανέλαβε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ανυπόστατες κατηγορίες κατά του ιδρύματος του οποίου έχω την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος. Τον προκαλώ για πολλοστή φορά να προσκομίσει επιτέλους στοιχεία που θα στήριζαν τις κατηγορίες του, διαφορετικά θα παραμείνει ένας κοινός συκοφάντης».



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ:

Κύριε Διευθυντά

Απαντώ στην πρόκληση, του κ. Βερέμη («Κ» 19/6/11), την πρώτη που γνωρίζω και όχι «πολλοστή». Έχω επίγνωση ότι είμαι κοινός θνητός. Για «κοινός συκοφάντης» δεν με πάω. Δεν έχω ούτε τα φόντα, ούτε τα προσόντα.


Η ευρηματικότητα ωστόσο του κ. αντιπροέδρου να με αναρτήσει με κολλάζ στο «κάδρο» του Φαληρέα παρά την κακεντρεχή λεζάντα του κάδρου, με… κολακεύει.

Κατά την παρέμβασή μου πάντως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μου σχολίασα, κριτικά βεβαίως, την πρόσφατη ομιλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης περί εξωτερικής πολιτικής (και άλλων δαιμονίων) στο ΥΠΕΞ υπό την αιγίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Εν παρόδω επεσήμανα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ υπέρ του δυσώνυμου Σχεδίου Ανάν και ανεφέρθην στην χρηματοδότησή του από τον διεθνή αρχιτοκογλύφο George Soros.

Έχω μία αλλεργία για τις δραστηριοποιούμενες στην περιοχή μας Κυβερνητικές, ψευδωνύμως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (αμερικανιστί GONGO’s), όπως η International Crisis Group, που ο ρόλος της είναι εκδήλως υπονομευτικός των εθνικών μας θεμάτων- με την οποία όμως συνεργάζεται το ΕΛΙΑΜΕΠ. (Ενδεικτικό το κλειστό Σεμινάριο στην Ύδρα, 16-17/10/2004).

Αν η «Καθημερινή» διαθέτει χώρο-και πόσο-ευχαρίστως να παραθέσω τα στοιχεία.

Τέλος, θα πρότεινα ένα «πάνελ» με τη συμμετοχή ερευνητών που γνωρίζουν άριστα το εγερθέν ζήτημα όπως: ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, οι καθηγητές Μάριος Ευρυβιάδης, Παναγιώτης Ήφαιστος, Νικόλαος Σταύρου (Χάουαρντ) και η Φανούλα Αργυρού.

Εκεί μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε πόσο «ελληνόφιλο», όπως ισχυρίζεται ο γενικός του διευθυντής, είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Θεσσαλονίκη 23/6/11

Με την προσήκουσα τιμή

Σ. Παπαθεμελής


http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_5173.html

Σχόλιο δικό μας: Αυτό δεν είναι λίστα χρηματοδοτών, είναι η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ε βραϊκό
    Λ όμπυ
    Ι δρυμα
    Α μερικανοτραφούς
    Μ αφιόζικης
    Ε εξωτερικής
    Π ολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή