Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εθνικόν είναι το δια βίου αληθές


"Εθνική ευθύνη" (δις),"Εθνική προσπάθεια", "Εθνικό καθήκον", "Εθνική συνεννόηση", "Εθνικό θέμα". 6 φορές επικαλέστηκε χθες ο Πρωθυπουργός το επίθετο "εθνικός" στη σύντομη δραματική δήλωσή του. Ένα επίθετο που από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του έκρινε -παρά τη Συνταγματική επιταγή- ότι δεν αφορά στην Παιδεία. Κατάχρηση και τσιγκουνιά μαζί κ. Παπανδρέου;

3 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά λίγο αργά δε το θυμήθηκε; Όταν καταργούσε την Εθνική Παιδεία και τα άλλα εθνικά υπακούοντας στις προσταγές της Παγκοσμιοποίησης ο κόσμος αντιδρούσε. Για να γλυκάνει (κοινώς να ξανακοροϊδεψει) τον πολίτη που αγαπάει το Έθνος και την Πατρίδα του, μου θυμήθηκε το "Πατριωτικό καθήκον" και τα λοιπά "Εθνικά" που αναφέρετε.
    Δεν τρώμε το παραμύθι ΓΑΠάκο, πολύ κόσμο για πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει!
    Άσχετο (ίσως όχι τόσο): Σήμερα σκεφτόμουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης γλυτώσαμε από λάθρο-συζητήσεις, λαθρο-λαγνείες, λοιπές "ευαισθησίες" και τα ενοχικά σύνδρομα που επιχειρούσαν να μας φορτώσουν για Πατρίδα, Έθνος, Ελλάδα κλπ.
    Στους αγανακτισμένους της Θεσσαλονίκης ακούστηκε ανάμεσα στις διάφορες συζητήσεις το εξής φοβερό από ομάδα "ευαίσθητων": Να μην μαζευόμαστε με Ελληνικές σημαίες, διότι έτσι αποκλείουμε τους μετανάστες από τη διαμαρτυρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MagisterP, όταν η συζήτηση πάει σε τέτοια μονοπάτια, το πιο πιθανό είναι να ξεστρατήσει. Καταλαβαίνω τι λές, οι μετανάστες είναι θέμα, αλλά το κύριο θέμα είναι το πώς χρησιμοποιούνται οι μετανάστες από τους "πολυπολυτισμικούς". Αντί να μπλέκουμε σε συζήτηση "ναι ή όχι στους μετανάστες", καλύτερα να μπλέκουν οι πολυπολυτισμικοί σε συζήτηση "ή αυτοκρατορία με πολυπολυτισμικότητα ή εθνικό κράτος με εθνική πολιτική και ταυτότητα πολιτών - σαλάτα κατα το δοκούν, δε γίνεται". Τότε, βάζουμε και την ορολογία στη συζήτηση: "έθνος, εθνισμός, διεθνισμός, εθνικισμός..." καλούμε και το ΕΛΙΑΜΕΠ να πάρει μέρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή