Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η Ευρωπαική Ένωση απαίτησε να αφαιρεθεί η απεικόνιση του Χριστού από κέρματα του ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ανδόρα να αλλάξει την εμφάνιση των κερμάτων του ευρώ, τα οποία κόβονται στο πριγκηπάτο, και να αφαιρέσει από αυτά την απεικόνιση του Ιησού Χριστού Παντοκράτορα, αντικαθιστώντας την με μία ουδέτερη απεικόνιση.

ΠΡΙΝ

Οι αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης αιτιολόγησαν το αίτημά τους με την “επιθυμία” να τηρηθεί η αρχή της ουδετερότητας σε …θρησκευτικά ζητήματα!

ΜΕΤΑ


Η κυβέρνηση του πριγκηπάτου θεώρησε το αίτημα της Ε.Ε «εύλογο και δικαιολογημένο» και αντικατέστησε τη μορφή του Χριστού στα κέρματα αξίας 10, 20 και 50 λεπτών με την απεικόνιση ενός καμπαναριού μιας εκκλησίας.


Είναι η δεύτερη φορά που η Ε.Ε επεμβαίνει σε χώρες που έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ για θρησκευτικούς λόγους! Η πρώτη ήταν το 2012 όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Σλοβακία να αφαιρέσει τα χριστιανικά σύμβολα από τα κέρματα, ωστόσο η κυβέρνηση της Σλοβακίας  υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να κόβει κέρματα αξίας 2 ευρώ με την απεικόνιση των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.Πηγές: Αιέν Αριστεύειν
http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/08/its-official-european-union-hates-jesus.html
http://govern.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=4765:el-govern-presenta-el-disseny-definitiu-de-les-monedes-d%E2%80%99euro&Itemid=41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου