Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΘΟΣ» - ANTOINE HELBERT. Η Βασιλεύουσα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί...
Σύμφωνα με τη λεζάντα, βλέπουμε μία άποψη της "Μέσης", της κεντρικής λεωφόρου της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, ενώ στο βάθος η περιβόητη στήλη του Ιουστινιανού με το έφιππο άγαλμα του Ιουστινιανού στην κορυφή και ακόμα μακρύτερα ο τρούλος της Αγίας Σοφίας.


Ο Antoine Helbert από το Στρασβούργο της Γαλλίας είναι ζωγράφος, γλύπτης, εικονογράφος, γραφίστας, σκηνογράφος όπερας, ψηφιακός καλλιτέχνης κ.ά. Πριν μερικά χρόνια έλαβε ως δώρο από τη μητέρα του ένα βιβλίο για το Βυζάντιο και τόσο εμπνεύστηκε από αυτόν τον μυστηριώδη πολιτισμό που αγνοούσε μέχρι τότε που δημιούργησε μερικούς ψηφιακούς πίνακες εμπνευσμένους από αυτόν. Τους ονόμασε μάλιστα με το γενικό τίτλο Βυζαντινό πάθος (PASSION BYZANTINE), ενώ απεικονίζουν βυζαντινή αρχιτεκτονική, πορτρέτα και στιγμιότυπα καθημερινής ζωής.


Αυτά, τα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο, δημιουργήματα του Antoine Helbert είναι εξαιρετικά, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε παρακάτω σε δείγματα της δουλειάς του.


Από τη σειρά PASSION BYZANTINE, RECONSTITUTION, DE VUES ET DE MISES EN SCÈNES DE CONSTANTINOPLE À PARTIR DE PHOTOGRAPHIES ACTUELLES IV ème SIÈCLE AU XIII ème SIÈCLE:
Καταπληκτική παρουσίαση. Εξαίρετη εργασία. Τι μεγαλούργημα θα ήταν η Βασιλεύουσα σε μιαν εποχή που ο υπόλοιπος γνωστός κόσμος βρισκόταν στο σκοτάδι του Μεσαίωνα!

http://www.nobile.gr/2278/vyzantino-pathos-antoine-helbert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου