Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ανανεωμένο υλικό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Τι ισχύει για φέτος (2015).Η Ιστοσελίδα μας σε μια προσπάθεια να δώσει τον εορταστικό τόνο στην μεγάλη αυτή γιορτή της Παιδείας και της Εκκλησίας,συλλέγει διαρκώς υλικό για τους φιλότιμους εκπαιδευτικούς μας όλων των βαθμίδων που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι σχετικό στο σχολείο τους. Τα περιεχόμενα θα ανανεώνονται διαρκώς, όσο μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας.

ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ)


Με αφορμή την αλλαγή του τρόπου εορτασμού των Τριών Ιεραρχών φέτος από το ΥΠΑΙΘ , είναι μια ευκαιρίαη σύγχρονη εκπαιδευτική κοινότητα να τους γιορτάσει με ιδιαίτερη λαμπρότητα, να εμπνευστεί από το ήθος τους και να αντλήσει από την πολυποίκιλη διδασκαλία τους στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ουσιαστική ανανέωση της παρεχόμενης παιδείας.

Η δική μας ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης είναι η αναγνώριση του έργου τους και η προσπάθεια μας να εφαρμόσουμε στα σχολεία μας τις αρχές και τις αξίες των Πατέρων αυτών, για χάρη των παιδιών μας και της καταπληγωμένης κοινωνίας της πατρίδας μας, που διψάει για υγιή πρότυπα και πηγές ύδατος Ζωής.

Τρεις Ιεράρχες,

…ελάτε πάλι σήμερα στη σκέψη μας

να νοιώσουμε το θείο δίδαγμά σας

κι ας γίνει οδηγός σε κάθε βήμα μας

το καθʼ ενάρετο παράδειγμά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου