- "Καλές γιορτές. Να περάσετε όμορφα και μαγικά...".
Σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση τα λόγια αυτά. Άλλωστε, τι να πεις; Άσε που είναι και politically correct. Μη θιχτεί και κανείς αν ακούσει το "Καλά Χριστούγεννα"...
Και μετά από λίγες ημέρες... "Πώς περάσατε; Φάγατε καλά; Πήγατε κάπου; Ξεκουραστήκατε; Άντε, καλή χρονιά τώρα"!
Φτιάξαμε μια γλυκανάλατη γιορτή, με κούφιες και μηχανικές ευχές για αγάπη, ειρήνη και υγεία.
Φτάσαμε στον ωραίο μύθο περί Χριστού και στη μαγική νύχτα των Χριστουγέννων. Έτσι, η θρησκεία που φοράει «τα γιορτινά της» είναι μόνο μια ωραία ιστορία δίπλα στο τζάκι, ο Χριστούλης είναι απλά ένα ροδοκόκκινο πλαστικό μωράκι, η καρδιά μας γίνεται πρόσκαιρα γλυκιά και απλόχερη (προς φίλους και συγγενείς βέβαια…). Ως συνέπεια, το συμπέρασμα ότι οι γιορτές είναι για τα παιδιά με τη βασική έννοια ότι σε αυτά αρέσουν τα παραμυθάκια, είναι αναπόφευκτο.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αποτελεί μια από τις κυριότερες χώρες υποδοχής και παροχής βοήθειας σε μετανάστες, καθότι γνωρίζουμε ότι οι ήδη υπογεγραμμένες συνθήκες της Ε.Ε επιτάσσουν να παρέχουμε άσυλο σε ανθρώπους που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες ή από περιοχές από τις οποίες διώχθηκαν εξαιτίας του πολιτικού ή θρησκευτικού καθεστώτος.
Φυσικά, τα ποσοστά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται απλά για ένα προσφυγικό κύμα από τέτοιες χώρες. Θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με επιδοτούμενη και προωθούμενη μαζική μετανάστευση από πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δεν είναι αξιοπερίεργο που κατά την εμπόλεμη κατάσταση Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα δεν δέχθηκε κάποιο μαζικό κύμα προσφύγων από την Αρμενία;
Αντιθέτως, οι Έλληνες με αρμενική καταγωγή ή πολλοί Αρμένιοι που ζούσαν στην Ελλάδα, έφυγαν αμέσως για να πολεμήσουν στην πατρίδα τους! Ας μην ξεχνάμε φυσικά και τους Έλληνες που πολέμησαν εθελοντικά στο εκεί πεδίο μάχης και που μετά βίας τους μνημόνευσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Είχα δύο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια – φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ’ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν. […] Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: “Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε”».
Αυτά έγραφε ο Μακρυγιάννης στα «Απομνημονεύματά» του για την Ελληνική Επανάσταση. 200 χρόνια μετά, η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη αποφασίζει να δανείσει ως δανεικά κι αγύριστα αυτά για τα οποία επολέμησαν τότε οι Ελληνες. Φέρνει νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει τον δανεισμό των κινητών μνημείων για 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα 25 χρόνια, αντί για 5 συν 5 που ίσχυε ως σήμερα. Για 50 χρόνια, λοιπόν, κάποιο μουσείο του εξωτερικού μπορεί να δανειστεί ελληνικά εκθέματα. Υστερα από τόσες δεκαετίες εκτός Ελλάδας άντε ψάξε να βρεις το έκθεμα. Ποιος θα ζει κιόλας να το θυμάται. Ακόμη και το αρχείο καταγραφής μπορεί να μην υπάρχει.
Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε δανεισμό για 100 χρόνια (!), αλλά προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις η υπουργός έκανε μια μικρή υποχώρηση. Ο,τι πιο πολύτιμο έχουμε σε αυτή τη χώρα θέλουν να το σκορπίσουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είναι προφανώς ένας τρόπος να εορτάσουμε τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Χωρίς αυτά για τα οποία πολεμήσαμε.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τάλαρα η ρύθμιση που προωθείται. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρόκειται περί δανεισμού, αλλά περί δωρεάς. Τα χαρίζουν τα αρχαία μας και τα βυζαντινά μας και με απόλυτο κυνισμό δηλώνουν ότι η απόφαση αυτή ενισχύει την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Η ρύθμιση αυτή βοηθάει, μας λένε, το Μουσείο Μπενάκη να φτιάξει το Μουσείο Μπενάκη Μελβούρνης μεταφέροντας εκεί κομμάτια που έχει στις αποθήκες του. Είναι καλύτερα λένε να είναι στις αποθήκες από το να είναι για 50 χρόνια στη Μελβούρνη; Δεν ξέρω, λέει κάπου ο νόμος ότι δανείζονται μόνο τα εκθέματα στις αποθήκες; Φέρνει μάλιστα και ως παράδειγμα το Μουσείο του Λούβρου στο Ντουμπάι. Θα στείλουμε δηλαδή την πολιτιστική μας κληρονομιά εδώ κι εκεί, γιατί φιλοδοξούμε να γίνουμε σαν το κιτσάτο Λούβρο στο αραβικό Ντουμπάι. Αυτές είναι φιλοδοξίες. Καταρχάς τα έργα τέχνης του κάθε πολιτισμού αποκτούν νόημα στον χώρο σύλληψης και δημιουργίας τους. Έχει νόημα μια περιοδική έκθεση σε άλλον τόπο. Δεν έχει κανένα νόημα δανεισμός μισού αιώνα, που στερεί την Ελλάδα από την κληρονομιά της, το πιθανότερο για πάντα.
*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
Ποιος είναι ο ομογενής επιστήμων Γιάννης Ιωαννίδης, που ενώ λάμπει στις ΗΠΑ και αλλού, ωστόσο βρίσκει σχεδόν εχθρικό κλίμα στην Ελλάδα από το κυβερνών κατεστημένο;
Μια ενδιαφέρουσα μικρή ομιλία του, προ πενταετίας, που φανερώνει πολλά.
H πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κατά των περιορισμών στις θρησκευτικές συναθροίσεις λόγω της επιδημίας είναι ένα σπουδαίο νέο για όλους τους φίλους της ελευθερίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και η θρησκευτική ελευθερία. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η διάταξη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που απαγορεύει στους ναούς να δέχονται πάνω από 25 άτομα κατά τη διάρκεια των λειτουργιών αποτελεί μια αντισυνταγματική διάκριση εναντίον των θρησκειών, όταν μάλιστα σε άλλους χώρους και επιχειρήσεις, που η πολιτεία έκρινε ως "αναγκαίους" (πχ τράπεζες, σούπερ μάρκετ κτλ), δεν ισχύει κανένας περιορισμός τέτοιου είδους.
Πόσο απαραίτητη θα ήταν μια τέτοια απόφαση και εδώ στην Ελλάδα! Και στο πρώτο και στο δεύτερο λοκντάουν, κόντρα στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, οι εκκλησίες έκλεισαν για τους πιστούς, ενώ κάλλιστα οι θρησκευτικές λειτουργίες θα μπορούσαν να γίνονται με την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων, όπως ισχύει άλλωστε σε μια σειρά από άλλους χώρους.
Όμως, οι φιλελεφτ και αριστερούληδες που μας κυβερνουν διακατέχονται από μια στενή και υλιστική θεωρήση της ανθρώπινης φύσης που συνοψίζεται στο "μαμ, κακά και νάνι" και δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι για πολλούς ανθρώπους η προσευχή και η συμμετοχή σε θρησκευτικές δραστηριότητες, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι πολύ πιο σημαντική και αναγκαία από το να ψωνίσουν γιαούρτια στο σούπερ-μάρκετ. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε όταν η ίδια η ηγεσία της Εκκλησίας μας, αντι να αντιδράσει, αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπως έκαναν οι εκκλησίες και οι συναγωγές στη Νέα Υόρκη, έσκυψε το κεφάλι και δέχτηκε όλες αυτές τις ανεπίτρεπτες απαγορεύσεις
«Δεν έπρεπε τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν μάθημα με Τηλεεκπαίδευση»!!! Ο δάσκαλος από το Κιλκίς Δημήτρης Νατσιός ήταν ξεκάθαρος! «Οδηγούμε τα παιδιά μας στον δρόμο της εξάρτησης από το διαδίκτυο» τόνισε μιλώντας στον Focus Fm και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη. Ο κ. Νατσιός υποστήριξε ότι η εξάρτηση των μικρών παιδιών από το διαδίκτυο είναι εφάμιλλη με αυτήν των ναρκωτικών!
Ένας αφανής διωγμός εναντίον της Εκκλησίας είχε ξεσπάσει εν Ελλάδι... Δυστυχώς, με τη στήριξη προσώπων «εκκλησιαστικών»... Χωρίς αυτές η Πολιτεία δεν θα μπορούσε να κάνει ρούπι...
Έτσι, οι ναοί παρέμεναν ερμητικά κλειστοί για τους πιστούς. Όποιος τολμούσε να ρωτήσει γιατί, το «σύστημα» αντιδρούσε και τον «πετούσε», χαρακτηρίζοντάς τον συνωμοσιολόγο, ψυχάκια και άλλα τέτοια παρόμοια και «ψυχωφελή»...
.................................
Οι πιστοί όμως ήθελαν να εκκλησιαστούν…
Ξεκίνησαν από το σπίτι δυο-τρεις, δειλά-δειλά... Από στενό σε στενό, από δέντρο σε δέντρο, πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα προχωρούσαν... Ο φόβος της σύλληψης ήταν ορατός... Δεν δήλωνε «αθεϊστικό» το καθεστώς... Το αντίθετο μάλιστα... Εκεί, ήταν και το πρόβλημα...
Χειμαρρώδης ο καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας του ΔΠΘ Γιώργος Παύλος, ο οποίος μιλώντας στον Focus Fm 103,6 δεν δίστασε να παραλληλίσει την σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες ως μια νέα Χούντα! «Η Χούντα της 7ετίας μοιάζει με νηπιαγωγείο μπροστά στην παγκόσμια Χούντα του 2020. Ζούμε τη Δικτατορία του κορονοϊού & η Ελληνική Κυβέρνηση είναι συνένοχη σε αυτό το παγκόσμιο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των πολιτών» υπογράμμισε απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη. Ο κ. Παύλος έκανε ιδιαίτερες αναφορές και στα μέτρα για τον κορονοϊό και το εμβόλιο εκφράζοντας έντονα την ανησυχία του.
Πόσο πραγματικά καλοί ή ανεπαρκείς είμαστε σε κάτι, και πώς εκτιμούμε υποκειμενικά τις δικές μας επιδόσεις; Γιατί συνήθως η αντίληψη που έχουμε για τις ικανότητές μας αποκλίνει από την πραγματικότητα;
Ένα μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που εξηγεί την μελέτη των Ντάνινκ & Κρούγκερ για το θέμα. Είναι στα Αγγλικά, όμως διαθέτει και Ελληνικούς υπότιτλους που μπορούν να ενεργοποιηθούν
Τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την παιδαγωγική αξία, αλλά κυρίως, με τις ώρες που θα χρειαστεί να περνούν στο διαδίκτυο πάνω… από μια οθόνη, μικρά παιδιά, από 4 μέχρι 8 τουλάχιστον ετών, αλλά και μεγαλύτερα, έκρουσε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ιατρός, Γιώργος Κορμάς.
Ο κ. Κορμάς, σημείωσε πως η Ελλάδα, είναι από τις ελάχιστες -αν όχι η μόνη- χώρες στην Ευρώπη, όπου έκλεισαν τα σχολεία σε αυτές τις ηλικίες, τονίζοντας πως σε όλες οι υπόλοιπες, παρά το γεγονός πως έχουν σοβαρότερο πρόβλημα από εμάς, κατάφεραν και τα κράτησαν ανοιχτά. «Το εκπαιδευτικό κόστος είναι μηδαμινό, ενώ εξοικειώνονται με την οθόνη και αυτό, μας ανησυχεί πάρα πολύ», ανέφερε ο διακεκριμένος επιστήμονας και εξαιρετικά έμπειρος στα συγκεκριμένα θέματα, εστιάζοντας παράλληλα και στο πρόβλημα που ανακύπτει στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, που επηρεάζεται πάρα πολύ από τα κλειστά σχολεία, καλώντας τους γονείς να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο, συνδράμοντας.
Πάνω από 25 λεπτά και με δίωρα και τρίωρα διαλείμματα , η χρήση ταμπλέτας ή οθόνης υπολογιστή για τα μικρά παιδιά είναι σοβαρό θέμα υγείας.
Ο κίνδυνος εξάρτησης για τα μεγαλύτερα παιδιά αυξάνει δραματικά, ενώ οι γονείς σε αυτή τη φάση πρέπει να θέσουν ως απαραίτητο κανόνα , τον ύπνο των παιδιών μικρών ή μεγάλων , τουλάχιστον για 8 ώρες .
Ο κ. Κορμάς τόνισε ότι από τον Μάρτιο πλέον παρατηρείται και αύξηση της διαδικτυακής παρενόχλησης παιδιών, αφού αυξάνεται η «δεξαμενή» των χρηστών για τους παιδόφιλους. Επέμεινε ότι η ζώσα εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με το διαδίκτυο, αφού χάνεται και η κοινωνική ένταξη των παιδιών, ενώ εξέφρασε το προβληματισμό του γιατί ιδίως στις μικρές ηλικίες δεν μελετήθηκε η χρήση άλλων μέσων , όπως το ραδιόφωνο σε εκπαιδευτική βάση.
Γιώργος Παύλος στην Romfea.gr Καθηγητής Φυσικής και φιλοσοφίας ΔΠΘ
Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι η απουσία γνώσης των δικών των πραγμάτων.
Η κακή γνώση της επιστήμης ιστορίας της φιλοσοφίας και της θεολογίας δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και λανθασμένες αντιλήψεις που διαιρούν τον ελληνικό λαό σε κόμματα και παρατάξεις. Η Αλήθεια μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στην επόμενη ημέρα όπου η Ελλάδα θα καταστεί παγκόσμιο σχολείο ανθρωπιάς και δημοκρατίας.
Ενώ οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν ξεπεράσει την πολυθεΐα ο Πλήθων ο Γεμιστός θεώρησε πως η επιστροφή στην πολυθεΐα θα έσωζε το καταρρέον Βυζάντιο Ρωμανία. Ομοίως πίστευε πως ο Χριστιανισμός είναι εχθρός του Ελληνισμού. Όμως σε όλα αυτά ήταν εντελώς λανθασμένες οι εκτιμήσεις του.
Προσοχή, περισπασμοί και ντοπαμίνη. Ένα video essay πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Πώς ο σύγχρονος "ψηφιακός" άνθρωπος καταλήγει να γίνει ο ίδιος ένα προϊόν της τεχνολογίας του.
Ένα ντοκιμαντέρ που ξεκλειδώνει πολλά μικρά και μεγάλα μυστικά του σύγχρονου τρόπου της "ηλεκτρονικής πραγματικότητας", και του πώς ο άνθρωπος (ένα ον σχεδιασμένο με άλλες προδιαγραφές βίου) αφομοιώνεται σε αυτήν.
Βλέπεις τον αδερφό σου σαν εχθρό. Θυμώνεις με όποιον σε πλησιάσει λίγο παραπάνω. Μιλάς μόνο για κρούσματα, για θετικούς και αρνητικούς και αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που νοσούνε ως ενόχους.
Πως έγινες έτσι Άνθρωπε;
Κάποτε ξέρεις, αν κάποιος ήταν άρρωστος, έψαχνες τρόπο να του σταθείς. Προσπαθούσες να τον στηρίξεις. Έστω και από ευγένεια ρωτούσες ένα ‘’Πως είσαι; Τι κάνεις;’’. Σήμερα, τον σταυρώνεις.
Πώς έγινες έτσι Άνθρωπε;
Άφησες το Θεό στα αζήτητα. Του γύρισες τη πλάτη. Εναπόθεσες τις ελπίδες σου σε ανθρώπους. Καλή και άγια η επιστήμη, και ναι, θέλει προσοχή αλλά και προσευχή συνάμα θέλει. Που είναι οι λιτανείες σου Άνθρωπε; Που είναι οι εικόνες της Παναγιάς να σεργιανίζουνε τον τόπο; Πιστεύεις; Πιστεύεις ότι μπορεί Αυτή, να διώξει το κακό;
Λίγοι μήνες ήταν αρκετοί, για να παραβούμε μαζικά τις δυο πιο σπουδαίες εντολές που μας δοθήκανε: ”Να αγαπάς τον Θεό και τον συνάνθρωπό σου”.
2020: η χρονιά που απαγορεύτηκε στον Ελληνικό Λαό να τιμήσει τους αγωνιστές του έπους του '40.
Κάποιοι δεν υπάκουσαν, ευτυχώς. Η απαγόρευση των μαθητών να παρελάσουν και να τιμήσουν το έπος του 1940
δεν τους εμπόδισε στο Νέο Σούλι να δράσουν ελεύθερα και να εκφράσουν την αγάπη τους
για την Ελλάδα!
Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, στα πλαίσια μιας αποκλειστικής του συνέντευξης προς το “Αντίφωνο” που λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις συνέπειες της μεταδιαφωτιστικής ανθρωπολογίας και στην κυριαρχία του Life («μάλλον Death») Style, εξηγεί γιατί ο άνθρωπος σήμερα, πια, «δεν έχει περιθώρια να αμαρτήσει», μιλά για τον Μισέλ Ουελμπέκ και τα βιβλία του «Σεροτονίνη» και «Υποταγή», ενώ σχολιάζει και την ταινία «Insomnia».
Γλώσσα , Παδεία, Πολιτιστική Ταυτότητα αλλά και Ιστορία εν σχέσει με τα 200 χρόνια από το 1821, είναι ορισμένα άλλα θέματα που τίθενται στην συζήτηση.
Τέλος, απαντά στην ερώτηση «πού βρισκόμαστε σήμερα μετά την Θεολογία του '60;»
Η κρίση του κορωνοϊού πρέπει να μετονομαστεί σε «Σκάνδαλο του Κορωνοϊού». Ο κορυφαίος Γερμανός δικηγόρος Dr. Reiner Füllmich αναλύει την μήνυση που ετοίμασε η ομάδα νομικών στην οποία ανήκει ενάντια στους πρωταιτίους του συγκεκριμένου σκανδάλου. Αναλύει επίσης το πώς είναι έτοιμοι να παράσχουν πληροφορίες και υλικό σε νομικούς από άλλες χώρες που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε παρόμοια μήνυση.
Επιγραμματικά, αναφέρεται ότι είναι: • Η μεγαλύτερη περίπτωση αδικοπραξίας στην ιστορία. • Ένα από τα μεγαλύτερα έγκληματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν ποτέ.
Στους υπεύθυνους πρέπει να ασκηθεί: • Ποινική δίωξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. • Μήνυση για αστικές ζημίες.
Ιωάννης Καποδίστριας: Ο "άγιος της πολιτικής", ο άνθρωπος στον οποίο η Ελλάς χρωστά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.
Μια εξαιρετική συζήτηση για τον μεγάλο ηγέτη, διαφωτιστική από πολλές απόψεις.
Στο 32'00" τα λόγια του Κυβερνήτη είναι προφητικά, και άκρως επίκαιρα για την εποχή μας: "Η Τουρκία δεν γνώριζε και δεν θα γνωρίσει ποτέ τη γλώσσα των διαπραγματεύσεων. Μονάχα με τη δύναμη των όπλων θα μπορούσε να πεισθεί "
Ο αείμνηστος Xρίστος Τσολάκης, καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας στο Α.Π.Θ.μιλά στην εκπομπή "στα άκρα", και μας θυμίζει μεγάλες αλήθειες για το Σχολείο και τον Δάσκαλο, που δυστυχώς έχουμε ξεχάσει...
Η διάσημη ναυμαχία, που έμελλε να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας, σκανδαλωδώς άνιση ως προς την συντριπτικά υπέρτερη ισχύ των εισβολέων, διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ,
στα Στενά της Σαλαμίνας μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών
πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας.
Η ζωή χαρακτηρίζεται από ένα αναπόφευκτο γεγονός: όλοι μας θα πεθάνουμε μία μέρα. Ωστόσο, μερικές φορές η σκέψη του τέλους της ζωής μας, μεταφράζεται σε ένα αίσθημα πραγματικού τρόμου.
Πολλές φορές, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε κάποιον που έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο αρχίζουν να αισθάνονται μεγάλο άγχος, βαθιά θλίψη και πόνο. Ταυτόχρονα, ο φόβος μας για θάνατο είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι θρησκείες έχουν επιζήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων.
Μερικές φορές, ο θάνατος είναι μια τόσο σκληρή πραγματικότητα που πολλοί προτιμούν να αποφεύγουν να μιλούν για αυτόν ή να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε από τις τελετουργίες που τον περιβάλλουν. Όμως, αυτό έχει σχέση με την αίσθηση ότι μπορεί και το δικό μας τέλος πλησιάζει; Δηλαδή, συνδέεται με το φόβο που νιώθουμε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή και το δικό μας τέλος; Βλέπουμε έναν καθρέφτη του δικού μας θανάτου σε κάθε άτομο που πεθαίνει; Ο θάνατος μας θυμίζει ότι είμαστε ευάλωτοι και όχι αιώνιοι. Λέει στον εσωτερικό μας εαυτό ότι και αυτός θα εξαφανιστεί μια μέρα.
"...Σε περιόδους πανικού, καιροσκόποι πολιτικοί σε θέσεις εξουσίας θα πιαστούν πάντα από τις απελπισμένες και οπισθοδρομικές ιδέες τους για να παραβιάσουν την ελευθερία..."
Γράφει ο Daniel Horowitz, Δικηγόρος Νέας Υόρκης
Πώς μας έχουν πει ψέματα τόσο τραγικά σχετικά με τις μάσκεςΑν ψάχνετε για μια επιστημονική λογική πίσω από την μασκοφορία παγκοσμίως σίγουρα δεν μπορείτε να τη βρείτε τώρα που το ζήτημα έχει γίνει τόσο πολιτικό όσο η οπλοφορία, οι εκτρώσεις και η φορολογία. Βρισκόμαστε στο σημείο που ο επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά ζήτησε από τους πολίτες να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια σεξουαλικών επαφών και βρέφη ηλικίας 19 μηνών αναγκάζονται να φορούν μάσκα στο αεροπλάνο. Δεν υπάρχει καμμία λογική σκέψη σε μια πολιτική τάση. Αλλά τι έλεγε η κυβερνητική και η επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με το ζήτημα πριν αυτό να γίνει πολιτικό;
Γέμισαν τα σχολεία μας αριστούχους. Οι μαθητές που είχαν ετήσιο μέσο όρο πάνω από 18 αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σε 4 χρόνια. Από 161.500 το σχολικό έτος 2016-2017 έφθασαν τους 227.100 το έτος 2019-2020. Αν προσθέσουμε και τον πρώτο κάθε τμήματος που παίρνει βραβείο, τους μαθητές που παίρνουν έπαινο προσωπικής βελτίωσης και τους ειδικούς επαίνους έχουμε συνολικά 302.270 βραβεία που θα μοιραστούν στους μαθητές στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, αν εορταστεί κανονικά, λόγω κορονοιού.
Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος καλεσμένος της Μαρίας Παναγιωτίδου στην εκομπή η ζωή το Σαββατοκύριακο στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 τον Σεπτέμβριο του 2020 μιλά για τον νέο του βιβλίο:
"H ανοιχτή ιστορία και οι εχθροί της. Η άνοδος του βελούδινου ολοκληρωτισμού" (εκδ. Αρμός 2020).
Μία σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά στην μοναδική ιστορία του θωρακισμένου καταδρομικού "Γεώργιος Αβέρωφ", ενός σπάνιου θρύλου, που φωτίζει ακόμα την ταπεινωμένη και τραυματισμένη Ελλάδα.
(με τις κατάλληλες ρυθμίσεις εμφανίζονται και Ελληνικοί υπότιτλοι)
Μια κοπελίτσα 16 ετών, μετά την επίσκεψη στον παιδίατρο, λιποθύμισε έξω από το φαρμακείο στο Αγρίνιο και δεν πλησίαζε κανείς να βοηθήσει γιατί φοβόντουσαν ότι μπορεί να έχει τον κορονοϊό. Είχε πυρετό λόγω αμυγδαλίτιδας!“Αυτά θα πάθουμε, θα πέφτουμε στο δρόμο”, “μην πλησιάζετε, έχει κορονοϊό”, “αυτά γίνονται επειδή δεν προσέχουμε”, είναι μερικά από τα υπέροχα που ακούστηκαν εκεί...
Δείτε τι είπε η μητέρα του κοριτσιού: “Μας κατηγορούσαν και μας κοίταζαν. Ένιωσα πικραμένη και αβοήθητη. Τους φώναζα πως το παιδί δεν έχει κορωνοϊό και δεν με πίστευε κανείς. Το διαβεβαίωσε ακόμη και ο παιδίατρος που κατέβηκε από το ιατρείο του, αλλά δεν πίστευαν. Θέλω απλά να ευχαριστήσω τους ελάχιστους που έσπευσαν σε βοήθεια, μια γυναίκα που κράτησε τα πόδια του παιδιού και έναν νεαρό που ρώτησε αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο”.
Η κοινωνία μας παράγει γελοία υποκείμενα με ταχύτατους ρυθμούς. Τα γεννάει σαν κουνέλα. Παραμορφωμένες από τον τρόμο ψυχές, που εθελοντικά σταματούν να ζουν, για να μην πεθάνουν...
Δεν ξέρω αν κάποτε αντιστραφεί η κατάσταση, αλλά αν δεν γίνει αυτό, καλύτερα να εξαφανιστούμε από το πρόσωπο της Γης, γιατί τέτοια αηδία είναι ανυπόφορη πλέον.Αν σκεφτείς ότι ο λαός που έδωσε φως στον υπόλοιπο κόσμο έχει πέσει σε τέτοια κατάντια, στην απόλυτη ξεφτίλα, είναι να σε πιάνει θλίψη.
Ανόητα όντα, ντροπιάζετε την λέξη Έλληνας. Ακόμα και την λέξη άνθρωπος λερώνετε.
Ο τύπος της μάσκας και η χρήση της για την προφύλαξη έναντι του Covid-19 αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας διχογνωμίας με έντονους τόνους προφορικών αντιπαραθέσεων, χωρίς να γίνεται κατεξοχήν αναφορά σε τεκμηριωμένα σχετικά επιστημονικά δεδομένα και δημοσιευμένα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Αόριστες προφορικές αναφορές π.χ. σε ΜΜΕ και μάλιστα από «ειδικούς» υπέρ της ευρείας ή μη χρήσης της μάσκας με το πρόσχημα της επιστήμης χωρίς καταγραμμένη επιστημονική τεκμηρίωση εμπεριέχουν σοβαρές ευθύνες εξαιτίας του συνεπαγόμενου δυνητικού καταρράκτη των ζοφερών συνεπειών στην παγκόσμια κοινότητα.
Κατά συνέπεια, καταγράφονται τα ακόλουθα δειγματοληπτικά σχετικά επιστημονικά δεδομένα που ισχύουν στον διεθνή επιστημονικό χώρο για μία κατά το δυνατόν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση - καθοδήγηση απευθυνόμενη κυρίως προς τους ειδικούς ή μη, τον υπεύθυνο πολίτη, πολιτικούς ή πολιτικάντηδες, εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευόμενους και φορείς ΜΜΕ, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα ατοπήματα (πρβλ. φανατικό δημόσιο φορέα που δηλώνει υπέρ της χρήσεως μασκών, επηρεάζει αρνητικά και οδηγεί τους αποδέκτες σε αποπτωτικές ατραπούς εκθέσεως της υγείας τους).
Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα δημοσιευμένα σε διεθνή περιοδικά κύρους επισημαίνουν ότι καθίσταται απαραίτητο να συνεκτιμηθεί αναλυτικά η πολυπλοκότητα των αλληλεπιδράσεων θετικών και αρνητικών από τη χρήση μάσκας σε πληθυσμιακό δημόσιο επίπεδο πριν την άσκοπη επιβολή τους χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση (Antonio Ivan Lazzarino et al. Covid-19: Important potential side effects of wearing face masks that we should bear in mind. BMJ 2020 May 21;369:m2003).
Παρατίθενται δειγματοληπτικά σημαντικές παρενέργειες της χρήσεως μάσκας προσώπου. Οφείλουν να ληφθούν σοβαρώς υπόψη καθώς η χρήση της οδηγεί σε παθολογίες για τις οποίες έχουν ευθύνη οι ποικίλοι φορείς που την συνιστούν με το πρόσχημα «της επιστήμης». Είναι οι ακόλουθες:
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια εμμονική αγιοποίηση της μάσκας. Γενικά πρόκειται για ένα μέτρο που οι άλλες χώρες λίγο ή πολύ αποφεύγουν
(Reuters) - Τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν ξανά καθώς τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές και οι κυβερνήσεις επιμένουν στους μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη μετά από μήνες διαδικτυακής μάθησης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Οι χώρες ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης στα σχολεία, όπως περιγράφεται παρακάτω:
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν εκ νέου στην Αγγλία την 1η Ιουνίου, ξεκινώντας με βάση ηλικιακές ομάδες. Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 15 έως 18 επέστρεψαν στις 15 Ιουνίου. Όλες οι τάξεις επιστρέφουν με πλήρες ωράριο για τη νέα σχολική χρονιά αυτήν την εβδομάδα. Τα σχολεία της Σκωτίας άνοιξαν ξανά στις 11 Αυγούστου.
Μια πρόσφατη έρευνα για τα περισσότερα αγγλικά σχολεία δείχνει ότι το 96% των σχολείων χωρίζει τις τάξεις σε μικρές ομάδες ή «φυσαλίδες», με κάθε ομάδα να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από τις άλλες ομάδες για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης. Η συντριπτική πλειοψηφία σχεδιάζει να αλλάξει τις ώρες των διαλειμμάτων και να διαφοροποιήσει τις ώρες έναρξης του ωραρίου, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Εκπαιδευτικών.
Οι κανόνες σχετικά με τις μάσκες προσώπου και τον άλλο προστατευτικό εξοπλισμό διαφέρουν: οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία υποχρεούνται να φορούν μάσκες προσώπου μόνο σε κοινόχρηστους χώρους εάν επιβληθούν “lockdown” στις περιοχές τους. Στη Σκωτία, θα είναι υποχρεωτικές όταν μετακινούνται στον χώρο του σχολείου.
“Διεγέλα τα πάντα, γέλωτος ορών άξια, τα τοις πολλοίς σπουδαζόμενα”. (άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)
Νομίζω είναι του Ντοστογιέφσκι η παρακάτω μυρίπνοος φράση: “Τρία πράγματα μας θυμίζουν τον χαμένο παράδεισο: το άρωμα των λουλουδιών, το κελάιδισμα των πουλιών και το γέλιο των παιδιών”. Και το γέλιο δεν ευφραίνει μόνον την ακοή, αλλά και την όραση, το βλέπεις, ζωγραφίζεται στο πρόσωπο, που λάμπει από χαρά.
" Τα παιδιά νοσούν λιγότερο από τους ενήλικες και δεν συμβάλλουν σε αξιόλογο βαθμό στην επέκταση της επιδημίας..."
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»
Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη οδηγία του ορίζει ως υποχρεωτική την εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα σχολεία και σε όλους τους χώρους για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και τους εκπαιδευτικούς. Κατόπιν αυτού του μέτρου που επέβαλε το Υπουργείο το κίνημα υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», για λόγους επιστημονικής συνέπειας, και σεβασμού στην υγεία και την προσωπικότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, κρίνει κατάλληλο να επισημάνει τα παρακάτω που αφορούν στη χρήση μάσκας ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19. Τα παιδιά νοσούν λιγότερο από τους ενήλικες και δεν συμβάλλουν σε αξιόλογο βαθμό στην επέκταση της επιδημίας. Τα παιδιά δυσκολεύονται στην αξιόπιστη εφαρμογή της μάσκας, ώστε η εφαρμογή της από αυτά δεν δύναται να θεωρηθεί αξιόπιστος τρόπος αποφυγής μετάδοσης του ιού.
" δεν υπάρχει ούτε ένας παιδαγωγός ή παιδοψυχολόγος..."
Η σχετική Υπουργική Απόφαση περί υποχρεωτικής μασκοφορίας σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια μνημονεύει την από 20-8-2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοιού.
Παραδόξως, αν και η εισήγηση αυτή αποτελεί αιτιολογία Υπουργικής Απόφασης , ωστόσο δεν βρίσκεται πουθενά αναρτημένη ή δημοσιοποιημένη όσο και αν ψάξαμε. Ούτε τηλεφωνικά στα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας μπορέσαμε να βρούμε κάποια άκρη.
Μέχρι νεωτέρας ας μάθουμε τουλάχιστον ποιοι είναι οι ειδικοί που απαρτίζουν αυτήν την Επιτροπή που τους ακούει η κα Κεραμέως τόσο τυφλά, όπως αποφάσισαν για τα νήπια και τους παιδικούς σταθμούς στην από 27-8-2020 συνεδρίασή τους:
Η "σχέσεις Επιστήμης και Εκκλησίας" ως εγκλωβισμός σε αδιέξοδο φανατισμού, ο φανατισμός στην Επιστήμη και στην Θρησκεία ως άρνηση της Αλήθειας και το κελί του Κολοκοτρώνη ως τιμή για την Ελληνική Επανάσταση.
"Οι Έλληνες δεν απειλούνται από τα τουρκικά στίφη. Από τους Έλληνες κυβερνήτες τους και εκπαιδευτές τους απειλούνται"
Αφού οι Ελληνες έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους, Κνωσσό, Μυκήνες, Απέλλα, Ακρόπολη, Αγιά Σοφιά, με την αρρωστημένη δήθεν μαρξιστική υποκουλτούρα, που έχει εξοβελίσει την ιστορικά τεκμηριωμένη συνέχεια του έθνους τους από τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάθε βάρβαρος γείτονας μπορεί να τους φτύνει ανενόχλητος.
Και να τους φτύνει ο πιο απολίτιστος λαός του κόσμου, που στα 600 χρόνια παρουσίας στήν κατακτημένη περιοχή που ζεί δεν έχει παράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα πολιτισμού, ζώντας στα αρχιτεκτονήματα των λαών που κατέσφαξε, αντιγράφοντάς τα, πλέκοντας, γνέθοντας, ζωγραφίζοντας αυτά που έκλεψε από τους αυτόχθονες και τους γείτονες που κατέσφαξε, και προσευχόμενος στα ακριβή αντίγραφα των ναών που εσύλησε. Παρουσιάζοντάς τα για δικά του.
Αγανακτισμένος δηλώσεις ο γνωστός Έλληνας Πομάκος και πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή για την κίνηση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Μάλιστα υποστηρίζει πως για την απόφαση αυτή θα έπρεπε να είναι εξοργισμένοι όχι μόνο οι χριστιανοί αλλά και οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου κι αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το Ισλάμ δεν αναφέρει πουθενά πως πρέπει να μετατρέπονται τζαμιά χώροι λατρείας άλλων θρησκειών.
«Ντροπή σου Ερντογάν, δεν θα σε πω κύριε γιατί δεν σου αξίζει!
Ότι είναι η Μέκκα για μας τους μουσουλμάνους είναι η Αγία Σοφία για τους ορθόδοξους χριστιανούς αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να είναι εξοργισμένοι μόνο οι χριστιανοί όλου του κόσμου αλλά και όλοι οι μουσουλμάνοι! Που λέει στη θρησκεία μας να κλέβουμε; που λέει στη θρησκεία μας να κάνουμε τζάμια χώρους λατρείας και ιστορίας άλλων θρησκειών;
Νιώθω ντροπή οργή και αηδία πως επιτρέπουμε ένα δικτάτορα μιας γειτονικής χώρας να χρησιμοποιεί τη θρησκεία μας. Το ότι θέλει να διορθώσει όπως λέει λάθη του Κεμάλ είναι μια παραφροσύνη , ούτε στο Ιράν δεν συμβαίνουν αυτά. Είμαστε στο 2020 που θέλει να γυρίσει το κόσμο ; ποσά χρόνια πίσω; Φτάνει τόσο μίσος αυτά δεν συγχωρεί ούτε ο Αλλάχ ! Ντροπή και Αίσχος !!»
Έχουμε αφαιρέσει από τις μέλλουσες γενιές το στέρεο υπόβαθρο για την
ψυχοκοινωνική τους ανέλιξη και από την αυριανή μας κοινωνία κάθε
συγκολλητική ουσία. Ταυτοχρόνως στερούμαστε το κορυφαίο όπλο που ανέκαθεν είχαμε σε
περίσσεια, σε σχέση με τον εχθρό, το φρόνημα
Του Κώστα Καραΐσκου
Φτάνοντας στο έσχατο σημερινό κατάντημα ως ελληνικό εθνοκράτος, με τον φόβο του Τούρκου διάχυτο στις ελίτ της Αθήνας, όσοι δεν έχουμε απεμπολήσει τη λογική και την αξιοπρέπειά μας, οφείλουμε ως Ελληνισμός να αναστοχαστούμε την μεταπολιτευτική μας συλλογική πορεία. Πέρα από ιδεολογίες, εξωραϊσμούς και ευκολίες, πρέπει να κάνουμε μιαν ειλικρινή εκτίμηση της κατάστασης στην οποία φτάσαμε μισό αιώνα μετά την ήττα μας στην Κύπρο και τον εξ αυτής "εκδημοκρατισμό" του πολιτικού συστήματος.
Βασικό σημείο εκκίνησης είναι η αυτονόητη παραδοχή του "αποικιοκρατικού" χαρακτήρα της εγχώριας διακυβέρνησης ήδη μετά τον Καποδίστρια. Αν κάποιος διαφωνεί μ' αυτό και θεωρεί πως ζούμε σε κυρίαρχο κράτος, δεν έχει νόημα να συνεχίσει την ανάγνωση του παρόντος. Αναλογιζόμενοι λοιπόν την πορεία της χώρας, δύσκολα μπορούμε να βρούμε πολιτικό ηγέτη που να ξέφυγε από τα στενά πλαίσια που έθεταν πάντοτε τα ξένα συμφέροντα.
Μετά το 1922 εξέλιπε η προτεραιότητα της απελευθέρωσης των αλύτρωτων Ελλήνων που ως τότε δέσποζε στην δημόσια ατζέντα, μετά δε το 1974, όταν χάθηκε η Κύπρος (με δήθεν αποκλειστική ευθύνη των χουντικών), η "δημοκρατία" στάθηκε το πρόσχημα για την απεμπόληση κάθε εθνικού σκοπού στο όνομα της κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα μια κομματοκρατία αναίσχυντη πάτησε πάνω στις πληγές του Εμφυλίου, εκμαύλισε τα κοινωνιστικά οράματα (μαζί και τον μικρομεσαίο Έλληνα), για να καταλήξει στην απόλυτη ιδιώτευση και την ατομική ηδονοθηρία.
"Είναι πια μάλλον ευδιάκριτο ότι φέτος θα φτάσουμε οι Ελληνες στον
χειμώνα επιπλέον ακρωτηριασμένοι: με χαμένα ένα - δυο νησιά στο Αιγαίο
και την Αγια-Σοφιά τζαμί."
Του Χρήστου Γιανναρά
Οι σοφοί οικονομολόγοι (δηλαδή οι έντιμοι, οι ανεξαγόραστοι από τα κόμματα) χτυπάνε καμπανάκι: «Στα επόμενα εφτά χρόνια αναμένεται να διατεθούν στην Ελλάδα 50+ δισ. ευρώ: 32 δισ. από το 2021 έως το 2024 και επιπλέον 20 δισ., από το νέο ΕΣΠΑ, από το 2021 έως το 2027. Αν η χώρα δεν θελήσει η ίδια να μεταμορφωθεί, τα 50 δισ. από μόνα τους δεν θα μεταμορφώσουν την Ελλάδα. Τα 50 δισ. δεν θα κάνουν τίποτα, πιθανότατα ούτε καν θα απορροφηθούν» («Κ», 14.6.2020).
Η ελλαδική κοινωνία έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν θέλει πολιτική αλλαγή, δεν θέλει να μεταμορφωθεί. Σαράντα έξι χρόνια τώρα συντηρεί στην εξουσία τους «τυράννους» της: πολιτικούς με εξόφθαλμο σύνδρομο εξουσιολαγνείας, όπως και κεφαλαιούχους με ακόρεστη υστερία πλουτισμού. Και οι μεν και οι δε αδιαφορούν για τη δόξα, την περηφάνια της επιτυχίας, τη χαρά της προσφοράς, την καταγραφή τους στην Ιστορία. Είναι απλώς παίκτες, τους διεγείρει και τους ηδονίζει η αλληλομαχία καθεαυτήν: να είναι στον στίβο και να νιώθουν το πλήθος συνεπαρμένο από τη δική τους λακτισματική επιτηδειότητα. Επαγγελματίες της εξουσίας και ιδιώτες μαστόροι του ευκαιριακού πλουτισμού έχουν μπλοκάρει κάθε ενδεχόμενο και δυνατότητα να περάσει η Ελλάδα από την κομματοκρατία στη δημοκρατία, από τον έσχατο ευτελισμό στην κάποια αξιοπρέπεια. Εχουν στα χέρια τους εργαλείο, την Παιδεία, τα ΜΜΕ, την Αυτοδιοίκηση (και οι τρεις ονομασίες κατ’ ευφημισμόν):
...Η ισχυρότερη αντίσταση στην «ανυπαρκτοποίηση» είναι η μητρική γλώσσα. Η μητρική γλώσσα γεννιέται και λειτουργεί συνδέοντας φωνητικά σημαίνοντα με εμπειρικά (όχι απλώς νοητικά) σημαινόμενα, γεννιέται από τις σχέσεις και παραπέμπει σε σχέσεις, σηματοδοτεί εμπειρίες, όχι «γυμνές έννοιες»....
του Χρήστου Γιανναρά
«Φωνές βοώντων εν τη ερήμω»: Αν και χαμένη πια η λειτουργία της δοτικής («εν τη ερήμω»), χαμένη και η εκφραστική δυναμική της μετοχής («βοώντων»), η φράση επιμένει να κραυγάζει μιαν αλήθεια ζωντανή, έστω και θαμμένη στην αδιαφορία. Ξεμυτίζουν ακόμα φωνές με σθεναρή την επίγνωση της ματαιοπονίας, προορισμένες για τη δημοσιότητα, ενώ προβλέπουν («και πολλοί προβλέπουν») ότι η δημοσιότητα θα αποδειχθεί έρημος, όπου τίποτα δεν ηχεί για να απηχείται.
Πόσοι από τους αναγνώστες τής εδώ επιφυλλίδας θα εκτιμήσουν τυχόν διαμαρτυρίες ή την οργή και την αγανάκτηση για την υπουργική απόφαση «να αρχίζει από το νηπιαγωγείο η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα»; Στην έρημο της α-νοησίας που καταπίνει προοδευτικά και αδυσώπητα την πολιτική, ο υπουργικός φετφάς γυαλίζει (και αυτό επιδίωκε), ωσάν πρωτοβουλία «προοδευτική», «εκσυγχρονιστική», μέγιστης «χρησιμότητας». Μην ξεχνάμε ότι μόνιμος καϋμός της Δεξιάς είναι να μη φανεί ποτέ ότι υστερεί σε επιδόσεις «προοδευτικής» αρλούμπας ανταγωνιζόμενη τον μηδενισμό τής τάχα και Αριστεράς.
Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, σημαίνει, για τους «θεωρητικούς» της καταναλωτικής μονομανίας, την υποταγή ακόμα και του ψυχισμού των νηπίων στη χρησιμοθηρική μονομανία. «Να έχει εφόδιο το παιδί δύο γλώσσες» – εφόδιο, όπλο, χρηστικό εργαλείο, κλειδί πρόσβασης στον πλανητικά αποθεωμένο πρωτογονισμό της ωφελιμοθηρίας. Να είμαστε σίγουροι ότι θα σταδιοδρομήσει θριαμβικά το παιδί σαν γενίτσαρος του μηχανοργανωμένου διεθνισμού της αγγλοφωνίας.
Το Άρδην και το LIVEMEDIA διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, Συκοφάντηση της Επανάστασης ή επανεκκίνηση του ελληνισμού”
Μιλούν οι:
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – επικεφαλής Άρδην
Άγγελος Συρίγος, βουλευτής – αν. καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής
Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος – δημοσιογράφος
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης (Παραπολιτικά FM).
Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» η Μαρία Ευθυμίου φέρεται να απέστειλε την παραίτηση της μέσω επιστολής στη Γιάννα Αγγελοπούλου λίγο μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και που από πολλούς κρίθηκε προσβλητικό με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.
Όσον αφορά την Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και το όνομά της είχε ακουστεί για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εστίας» οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την κ. Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.