Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Όταν ο Ραμίζ Αλία(;) υμνούσε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία


Ραμίζ Αλία :" Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και παράγοντας ενότητας του Ελληνικού Έθνους."


Είναι γνωστό σε όλους ότι στην Αλβανία τα χρόνια της διακυβέρνησης της από τον Εμβέρ Χόντζα επιβλήθηκε ο αθεϊσμός με κάθε τρόπο. Δια νόμου απαγορεύθηκε οτιδήποτε είχε σχέση με τη θρησκεία. Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να θρησκεύουν παράνομα. Πολύ συχνά εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων εξορίζονταν ή φυλακίζονταν για την πίστη τους. Το καθεστώς του Εμβέρ Χόντζα δικαιολογούσε τη στάση του υποστηρίζοντας ότι η θρησκεία ήταν λόγος διαίρεσης του Αλβανικού έθνους.... Τα χρόνια πέρασαν ,ο Χόντζα απεβίωσε και ο Μανώλης Γλέζος επισκέπτεται την Αλβανία για την κηδεία του. Εκεί έχει έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον διάδοχο του Χόντζα, Ραμίζ Αλία τον οποίο αποκαλύπτει στη συνέχεια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο δημοσιογράφο Φοίβο Οικονομίδη (22-4-1985). Ο Αλία κάνει μια δήλωση στον Μανώλη Γλέζο που κατά τη γνώμη μας είχε μεγάλη βαρύτητα αλλά τότε πέρασε χωρίς να δώσει κανείς σημασία.Συγκεκριμένα του είπε: "Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και παράγοντας ενότητας του Ελληνικού Έθνους. Αντίθετα στην Αλβανία η θρησκεία ήταν λόγος διαίρεσης του Αλβανικού Έθνους και υποταγής του ανάλογα με το κράτος που εκπροσωπούσε κάθε θρησκεία"
Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αξία μιας τέτοιας δήλωσης,όταν αυτή γίνεται από τον ηγέτη του πλέον σκληρού αθεϊστικού καθεστώτος Ελλάδα των ημερών μας δυστυχώς έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα. Η αγραμματοσύνη,η αυτάρκεια,η αλαζονεία και ο ξερολισμός ,"ανθρώπων της Εκκλησίας", "αριστερών","εκσυγχρονιστών" και συναφών επαγγελμάτων μας έχει ταλαιπωρήσει όλους. Ως πότε;;

Πηγή:
http://e-theologia.blogspot.com/2011/02/blog-post_2934.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου