Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δασκάλα μήνυσε το εκπαιδευτικό σύστημα επειδή της ζητήθηκε ο κωδικός της στο Facebook


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο οι εργοδότες να ελέγχουν τα προφίλ των υπαλλήλων τους στο Facebook, απαιτώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Πρόσφατα η Facebook πήρε θέση στο ζήτημα, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του προσωπικού απορρήτου τόσο του ίδιου του εργαζομένου όσο και των φίλων του και απειλώντας με αγωγές σε οποιαδήποτε εταιρεία αιτήσει τους κωδικούς πρόσβασης των υπαλλήλων της.
Τη νομική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει και η Kimberly Hester, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στο Michigan, όταν της ζητήθηκε να παραχωρήσει τα στοιχεία του λογαριασμού της στο Facebook. Αφορμή στάθηκε η φωτογραφία μιας συναδέλφου της με το παντελόνι κατεβασμένο μέχρι τους αστραγάλους που η Hester είχε ανεβάσει στο Facebook τον Απρίλιο του 2011.
Η εν λόγω φωτογραφία ενόχλησε τη μητέρα ενός μαθητή που ήταν φίλη της στο κοινωνικό δίκτυο και η οποία επικοινώνησε άμεσα με τη διεύθυνση του σχολείου. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και αρμόδια σχολική επιτροπή ζήτησε από τη Hester να της αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού της στο Facebook.
Όταν αυτή αρνήθηκε, το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα. H δασκάλα κατέθεσε αγωγή ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.stoblog.gr/?p=5260#ixzz1qyaI9jJE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου